Rețetă pusă la dispoziție Chef Raul Vidican
Ingrediente (porție pentru 4 persoane):
800 gr carne de vită
30 gr sare
30 gr piper
100 gr unt
500 gr ciuperci
100 ml vin alb
1 ceapă
30 ml ulei
2 căței de usturoi
Mod de preparare:
Tăiem ceapa și o călim într-o tigaie în puțin ulei și apoi adăugăm ciupercile. Punem puțină sare și piper și adăugăm vinul, lăsăm să se evapore și adăugăm puțin unt și verificăm gustul.
Se încălzește foarte bine o tigaie și punem carnea (steakul de vită) pe o parte și se lasă cât se dorește de bine făcut, cam 5 minute pe o parte dacă se dorește să fie mediu (sau mai mult sau mai puțin în funcție de preferințe).
În timp ce se prăjește adăugăm puțin unt și usturoiul și cu o lingură punem din untul topit peste friptură. Lăsăm cam 5 minute să se odihnească carnea, pentru a-și păstra toate aromele și servim cu un pahar de vin lângă.
……
Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39 , deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30 și sâmbăta de la 9-14.