[ACTUALIZARE] Lebedele s-au obișnuit cu arădenii… deja sunt învățate cum să treacă strada regulamentar

lebede
Distribuie:
[ACTUALIZARE] (ora 9:25)

Un videoclip cu una dintre faimoasele lebede arădene care trece strada pe trecerea de pietoni de la Podgoria, a ajuns viral pe platforma TIKTOK. Lebăda a fost insoțită de 3 polițiști care s-au asigurat că opresc traficul pentru ca grațioasa pasăre să ajungă în siguranță spre lac.


[TITLU INIȚIAL] Lebedele s-au obișnuit cu arădenii… chiar înainte de a ne obișnui noi cu ele
 După ce au făcut senzație pe lacul Pădurice, lebedele au continuat să-și facă apariția surprinzătoare prin diverse zone inedite ale orașului. Cu toate că au fost inițial atrase de liniștea și frumusețea lacului, aceste păsări grațioase par să se fi obișnuit cu aglomerația și ritmul frenetic al vieții urbane, adaptându-se la un mediu neașteptat.

design fara titlu 2 2

Din păcate această adaptare la oraș nu este fără riscuri, iar oamenii au observat cu îngrijorare lebede care se aventurau în zone aglomerate și chiar în mijlocul traficului. Faptul că aceste păsări s-au familiarizat cu prezența umană și au pierdut temerea de aglomerație poate fi un semn al impactului asupra habitatului lor natural.

Un incident notabil a avut loc atunci când o lebădă a pătruns în trafic și a creat o situație periculoasă atât pentru ea cât și pentru șoferi. Aceste întâlniri neprevăzute între lebede și mediul urban ridică semne de întrebare cu privire la siguranța păsărilor și necesitatea luării unor măsuri pentru a preveni accidentele.

Lebedele fiind păsări grațioase pot deveni ținte ușoare în aglomerația urbană. Este esențial să conștientizăm impactul negativ pe care aglomerația și traficul îl pot avea asupra acestor creaturi delicate, punându-le în pericol viața.

415356502 7223163344407507 9119569354966216695 n

Postarea inițială de pe Facebook aici.


Când nu găsești hrana la malul apei, mergi la Lidl!

Ieri seară o lebădă a fost vazută din nou în oraș în fața Lidl-ului de lângă Atrium Mall. Aceasta părea complet neafectată de prezența celui care a filmat-o. Calmul și lipsa de reacție a lebedei în prezența umană este un semn că aceste creaturi elegante s-au adaptat la prezența constantă a oamenilor în jurul lor.

Este fascinant să vedem cum lebedele, în mod tradițional sălbatice și timide, par să fi găsit o modalitate de a coexista cu oamenii în mediul urban.


421103507 2104587779893573 2635834922422518856 n scaled e1705923012128

Postarea inițială pe Facebook aici.


Educarea comunității cu privire la necesitatea respectului față de mediul înconjurător și fauna sălbatică poate juca un rol crucial în prevenirea unor situații periculoase.

În timp ce lebedele continuă să încânte cu prezența lor, este esențial să ne asigurăm că orașul devine un loc sigur pentru aceste păsări evitând incidentele nefericite care pot amenința atât frumusețea lor, cât și siguranța traficului urban.


Citește și: Trei lebede pe lacul Pădurice. Ce este bine să știm pentru a proteja spectaculoasele înaripate?


 

Categorie: Știri
Etichete: Arad, lebada, lebede arad, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cum a fost la concertul Farfarello din Club Flex
Articolul următor
În Semlac se construiește cea mai mare fermă de reproducție de porci din Europa

1 comentariu. Leave new

  • Momentan este bine însă cînd se vor înmulții ca și PORUMBEII din oraș o să ne trezim că merg și ele să scotocească prin eu mai știu ce GUNOAIE și se pun să mănînce

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pompieri 1

Incendiu la o casă din Grăniceri

Un incendiu a izbucnit marți, în jurul amiezii, la o casă din localitatea Grăniceri. Incendiul se manifestă prin ardere generalizată cu degajări mari de fum la nivelul a trei încăperi…