Dacă vrei să ajungi de urgență la spital, cheamă un taxi. În Arad, salvarea ajunge la tine în 3 ore jumate

salvare
Distribuie:

 

Știați că muncipiul Arad este deservit de 3 ambulanțe? Eu aștept de 3 ore după una. Vă sfătuiesc să vă programați când vreți să dați ortu…” – este mesajul unui arădean exasperat  în așteptarea unei ambulanțe. Acesta a solicitat intervenția pentru o persoană în vârstă, în jurul orei 19.15. Dispecerul serviciului de Ambulanță Arad i-a preluat apelul și i-a precizat că va dura intervenția dacă nu este chiar o urgență pentru că sunt doar 3 ambulanțe care deservesc municipiul Arad. La ora 23.15 a ajuns, în sfârșit, ambulanța. Atitudinea și reacția echipei de pe salvare a fost impecabilă, profesionistă și empatic umană. Regretul este că profesionalismul și dedicarea lor sunt umbrite de cangrenele și lipsurile sistemului.

Cum este posibil ca un oraș de 150.000 de locuitori să fie deservit de doar 3 ambulanțe? Adică 50.000 de oameni/ ambulanță… Cum se poate reacționa în mai multe cazuri grave și urgente, în zone diferite ale orașului, care au nevoie de intervenție în același timp? Cum ar putea să aleagă echipa de pe salvare la care intevenție să meargă prima dată? La un copil în convulsii, la un bătrân în suferință sau la cineva de vârstă mijlocie cu atac de cord? Ar trebui să tragă la sorți? De cine depinde ca serviciul de Ambulanță al Municipiului să aibă infrastructura necesară ca să nu murim în așteptarea salvării? De ce nu avem un parc de ambulanțe reînnoit și la standardele decenței medicale? De ce ne pierdem în detalii și organigrame de personal și de funcții și nu acționăm pragmatic și concret? Serviciul de Ambulanță Arad are echipaje de oameni pregătiți, dedicați și profesioniști  dar nu are salvări. Și nu din vina lor… Cine trebuie să-și caute vreo vină și să-și asume responsabilitatea, ar fi moral să o facă. Nici nu mai contează dacă obligația de a rezolva această problemă este una managerială, din interiorul sistemului de sănătate, una politică sau chiar birocratică. Pe noi, cei care apelăm la Serviciul de Ambulanță, nici nu ne interesează. Știm doar că nu vrem să murim cu zile așteptând salvarea.

Categorie: Investigații
Etichete: Arad, intervenții, salvare, Serviciul de Ambulanță, urgență
Distribuie:
Articolul anterior
„Ecumenism” administrativ-academic fără precedent la deschiderea Anului universitar 2016 – 2017
Articolul următor
Se oficializează zvonul: Aradul – pe traseul refugiaților arabi. Inspectoratul General pentru Imigrări face angajări masive de agenți pentru pază și escortă
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie