Deținătorii de carduri, din nou în atenția ANAF. Vezi ce date solicită Fiscul

plata card
Distribuie:

 

După ce luna trecută a intrat în vigoare actul normativ care obligă instituțiile bancare să raporteze lunar către ANAF toate datele despre conturile bancare (recitește aici) , acum  Fiscul vrea să primească, fără un mandat judecatoresc, ,,toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deținătorului cardului„, ori de câte ori se efectuează plăți electronice cu cardul bancar prin intermediul POS-urilor, se arată într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul de Finanțe.

Mai mult, Fiscul vrea să primească date precum: ID-ul comerciantului, numărul și valoarea bonului fiscal, precum și data, ora și minutul emiterii bonului fiscal.

„În cazul plăților electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestionează certificarea/autorizarea tranzacției, va comunica Agenției Naționale de Administrare Fiscală, simultan cu transmiterea tranzacției către instituția acceptantă și următoarele date: a) ID terminal; b) ID comerciant; c) numărul bonului fiscal; d) valoarea bonului fiscal; e) data, ora și minutul emiterii bonului fiscal; f) instituția acceptantă; g) numărul cardului utilizat pentru efectuarea plății; h) cod autorizare plată; i) toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deținătorului cardului”.

Această reglementare este cuprinsă în Anexele unui proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, document  scos în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe în data de 12 iulie 2016.

Categorie: Știri
Etichete: ANAF, dezbatere publică, Ministerul Finanțelor, plăți cu cardul, plăți electronice
Distribuie:
Articolul anterior
[ROMAN FOILETON] Metamorfoza (16)
Articolul următor
Escape Room are pentru voi / provocări și tripuri noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

palfi

[ACTUALIZARE] Palfi Iosif este încă un caz în care diagnosticul pus de „specialiștii” din Arad a fost eronat! La Timișoara, pacientului i s-au efectuat analize profesioniste, corpul său a fost curățat de… efectele medicamentelor prescrise „din priviri”, iar acum este bine

Diagnosticul cu care medicii Spitalului Județean Arad „s-au scăpat” de pacientul Palfi Iosif din Șofronea a fost greșit – cel puțin așa se deduce din analizele care i s-au efectuat…