„Dizabilitate instituțională” |  Cum sunt gestionate de polițiștii locali arădeni sesizările cu privire la ocuparea locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități

loc de parcare persoane cu handicap
Distribuie:

În ultimii ani, în Arad, ne-am obișnuit cu acest fenomen al „nesimțirii”, al „tupeului”, al „handicapului pe nașpa” confirmat printr-un „talon de parcare obținut pe nașpa”.

De la glume pe rețele, imagini cu zeci mașini ale funcționarilor din instituțiile de stat care ocupă locurile de parcare în centrul municipiului ( gratuit în baza talonului destinat persoanelor cu dizabilități), articole de presă scrise în ton serios sau pamfletar și până la certuri între cetățeni pe acele locuri cu destinație specială, amenzi de la poliția locală și jocuri de imagine ale unor persoane din administrația publică, am avut de toate. Ce n-am avut însă, este o anchetă serioasă,  a vreunui organ de anchetă penală, care să ne lămurească cum s-au emis acele taloane pentru parcare destinate persoanelor cu dizabilități, câte taloane sunt emise legal, câte dintre persoanele care le posedă le posedă și în mod legal, cine sunt cei care au comis falsuri în declarații pentru a le obține, cine sunt funcționarii publici care se fac vinovați de acordarea lor în baza unor falsuri, cum au fost sancționați și alte asemenea aspecte care țin, în primul rând de educație și de sănătatea morală a unei societăți civilizate.


Cum este gestionată această situație,

cel puțin de către administrația locală (arădeanul i-a semnalat această situație viceprimarului Lazăr Faur de nenumărate ori), de Poliția Locală sau RECONS SA care au fost sezizate de câteva ori, în decurs de câteva zile, de același arădean, se înțelege din materialele video de mai jos, materiale care nu au nevoie de nicio interpretare.Dincolo de faptul că nu se cunoaște legalitatea taloanelor folosite pentru parcarea pe acele locuri, mai apare, posibil, o altă ilegalitate: montarea acelor opritoare care, conform prevederilor legale este interzisă,  parcarea cu handicap neputând fi blocată cu acele dispozitive pentru că este destinată tuturor persoanelor care au  acest drept de parcare.

Încă o serie de înregistrări realizate în parcarea din Piața Plevnei din municipiul Arad:

Citește și:


 

Categorie: Video,
Etichete: locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități, politia locala arad, RECONS SA, talon de parcare pentru persoane cu dizabilități
Distribuie:
Articolul anterior
Interviu cu viceprimarul Ilie Cheșa, candidatul PSD la Primăria municipiului Arad
Articolul următor
[195 de țări,195 de filme] Tur prin cinematografia globală | Partea a II-a

2 comentarii. Leave new

 • avatar of un îngrijitor.
  Un îngrijitor.
  18 aprilie 2024 15:46

  Draga reclamant. Vin pentru o persoană cu handicap în oraș nedeplasabiă. Cam de 3 ori pe săptămână. Fără persoană! Fie îi cumpăr alimente, fie îi plătesc facturi, fie medicamente! Abia aștept sa ai norocul sa faci acest circ cu mine! Vei vedea ce înseamnă și art 297, dar și denunțat calomnios, cit și reaua credință. În plus vei umbla și pe la CNCD. Fie să nu avem tangente niciodată! SĂ FI IUBIT CÂT DE BINE INTENȚIONAT EȘTI!

  Răspunde
 • Plotoa locala mana in mana cu imbuibatii care nu respecta legea, dar pe copii si pe batrani ii amendeaza la comanda politica a unui borfas securistoid!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

monitorul cultural

„Monitorul Cultural”, premiat de APLER

Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER) a decernat colectivului redacțional al revistei arădene „Monitorul Cultural” Premiul pentru Jurnalism Cultural. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXV-a…