PODCAST@CriticArad | Episodul 41 | Zoltan Lovas, despre teatru și cariera sa strălucitoare

zoltan lovas
Distribuie:

În noul episod al podcastului Critic Arad, lumina reflectoarelor se îndreaptă spre o personalitate strălucitoare din lumea teatrului – Zoltan Lovas. În acest episod vom vorbi despre amintirile actorului, roluri emblematice și schimbările survenite de-a lungul unei cariere remarcabile. Zoltan Lovas este o voce nu numai pe scenă, ci și în societate. Este tot ceea ce reprezintă pasiunea, seriozitatea, munca asiduă, trăirile sufletești cele mai profunde, prietenia și, nu în ultimul rând, este un MODEL.Născut pe 7 februarie 1971, în Arad, Zoltan Lovas a devenit o figură emblematică a scenei teatrale românești. Absolvent al Academiei de Teatru și Film București, promoția 1995, clasa profesorului Mircea Albulescu, Zoltan Lovas și-a început călătoria scenică cu pasiune și dedicare.

Cariera sa a fost marcată de o serie de colaborări prestigioase.

Începând din 1995, a fost actor la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, unde și-a pus amprenta nu doar ca interpret, ci și în calitate de director artistic între 2004 și 2005, și ca manager în anul următor. De-a lungul timpului, și-a împărțit talentul între scenele Teatrului Național din București, Teatrului Bulandra și Teatrului Național din Timișoara, contribuind la diversitatea și bogăția producțiilor acestor instituții prestigioase.

Zoltan Lovas a avut privilegiul să-și pună amprenta și pe alte scene de prestigiu, colaborând cu Teatrul de Comedie din București, Teatrul Maghiar Arad și Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz, demonstrând o versatilitate și un talent care traversează granițele limbilor și culturilor.


În acest episod, Zoltan Lovas a împărtășit nu doar povești din culisele teatrului, ci și cum fiecare rol interpretat l-a modelat și l-a transformat într-un artist desăvârșit. De la rolurile clasice la cele contemporane, de la comedia pură la drama profundă, fiecare personaj a fost o călătorie de explorare a sinelui și a umanității.


Citește și:
PODCAST@CriticArad | Episodul 40 | Boaz Aviram, despre Krav Maga și IDF 

 

Categorie: Podcast, Video
Etichete: actor, critic arad, podcast, stiri arad, teatru, zoltan lovas
Distribuie:
Articolul anterior
Concursul Internațional de dans „Ghiocelul de Argint” 
Articolul următor
Vernisajul expoziției retrospective de Ex Libris a Norei Novak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Nu am găsit niciun rezultat.