Expoziția „Zori de viață”, la Biblioteca Județeană, de Ziua Artei Fotografice în România

whatsapp image 2024 01 05 at 13.26.25
Distribuie:

Data de 11 ianuarie a fost declarată, prin Hotărârea de Guvern nr. 458/5 mai 2010, „Ziua Artei Fotografice în România”, aceasta fiind ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmári  (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al României, un artist complex, pictor cartograf și un fidel documentarist al timpurilor sale, care a lăsat posterității o operă diversă şi extrem de bogată. Pentru a aduce un omagiu trecutului, marcând prezentul, prin imagini-concept și imagini-document, joi, 11 ianuarie 2024, începând cu orele 15:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează vernisajul expoziției de fotografie „Zori de viață” a tânărului arădean Cătălin Moisă.

Evenimentul va include un interesant periplu în trecutul, prezentul și viitorul fotografiei arădene, alături de Mircea Octavian Boran E. AAFR, președinte al Asociației Foto Club Arad, într-un dialog activ moderat de prof. Ioana Nistor.

Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Zori de viață” a tânărului arădean Cătălin Moisă, în perioada 11-21 ianuarie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

„Zori de viață” este titlul expoziției ce va fi prezentată iubitorilor de artă fotografică prin intervențiile d-nei profesor Claudia Hetco, a d-nei educator Ildiko Șerban, scriitor și om de cultură, alături de bibliotecar Maria Truța.

În vârstă de 18 ani, Cătălin Moisă consideră fotografia drept „o artă a observației. Este vorba despre a găsi ceva interesant într-un loc obișnuit…Care este frumusețea fotografiei? A avea capacitatea de a surprinde momente din perspective diferite, de a le păstra și a le aprecia. Sunt tânăr, însă de multe ori mă întreb: Fotografia te poate face fericit? Iar răspunsul este: Da, cu siguranță! Fotografiile ne ajută să ne amintim trecutul, iar a fi fericit în prezent este să-ți amintești și de vremurile fericite din trecut. Sper ca viața să îmi ofere cât mai multe momente fericite pentru a le transforma în fotografii!”.


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: Biblioteca județeană A. D. Xenopol din Arad, expozitie, ziua artei fotografice, zori de viață
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Incendiatorul din Bata a fost reținut de polițiști
Articolul următor
Grigore Leșe cântă la Arad de Ziua Culturii Naționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…