Vernisajul expoziției Weekend-ul educației prin artă | Laboratorul Speculativ DM

expoziției
Distribuie:

În a doua zi a evenimentului Weekend-ul educației prin artă | Post-Educația la final care s-a desfășurat pe 8 decembrie, ora 18.00, unde a avut loc vernisajul expoziției Weekend-ul educației prin artă la Spațiul Laborator Speculativ DM (str. Gheorghe Lazăr nr. 11, Arad).



 Au fost expuse:

SelfFREE (fotografie) care le-a avut ca și coordonatoare pe Lili Weiss și Karina Kecsek.
Au expus următorii: Aciocârlănoaei Ileana, Achim Teodora, Charles-Fekete Farkas, Drasztyl Anna, Glăvan Maia Valentina, Gureanu Oana, Knapik Bogdana, Kulcsár Joel, Almási Kristóf, Man Roxana, Mattia Cerantola, Farîma Ana, Mocanu Teodora, Pop Borza Jarmine, Pui Andreea-Maria, Rus Cătălin Cristian, Sencan Christian, Somodi Adrienn, Stizl Carla și Șuclea Paula-Larisa.

Viitor apropiat – Design ficțiune (publicație) care a avut-o ca și coordonatoare pe Katharina Ammann.
Au expus următorii: Balint Victor Gabriel, Cojocariu Alesia, Ducec Daria Adelina, Ghilea Daria Andrada, Homonea Sebastian, Mera Bianca Maria, Neghiuc Iulia Sarah, Popa Hanelore, Szabo Ștefania Cristina, Rașca Giulia Andreea și Turnea Andreea Maria.

DARV: artă AR în spațiul public (documentare, aplicații, lucrări AR) care i-a avut ca și coordonatori: pe Ivanova Violeta, Kavdanska Mihaela și Weinrich Florian.
Au expus următorii: Clanda Sergiu-Raul, Dura Bianca, Farîma Ana, Grodei Marisa-Diana
Knapik Bogdana, Olaru Ema, Palko Cristina, Sarkozi Winona-Maya, Stanciu Alexandra-Ștefania, Szauka Ioana și Vasiliu Alexandru.



Vernisajul expoziției va prezenta rezultatele proiectului Post-Educația, care se încheie weekend-ul acesta cu un program special de activități.

Această expoziție nu cuprinde doar rezultatele proiectului și ale atelierelor desfășurate pe parcursul anului dar și o prezentare a experiențelor participantelor Ileana Aciocârlănoaei și Alexandra Irimia în programul Youth Exchange al Festivalului Ars Electronica.

Ca parte a stației Orizonturile cunoașterii din cadrul programului TM2023, invitați în cadrul expoziției au fost partenerii Foc și Pară (Indecis) și Minitremu din Timișoara care au expus o serie de rezultate ale proiectelor În afara școlii și Culture Quest desfășurate anul acesta.

Între 9 și 22 decembrie se vor organiza o serie de vizite ghidate în expoziție pentru a prezenta mai multe despre artiștii și lucrările expuse.


Evenimentul a început cu un discurs ținut de Nita Mocanu și Marius Stoica în care au prezentat proiectul Post-Educația și susținut un walk through cu cele mai recente evenimente. A urmat apoi o prezentare făcută de Alexandra Irimia prin care a povestit experiența ei la Ars Electronica.

Laboratorul a fost plin de creativitate, au fost lucrări precum colaje, fotografii, comic books și artă media.

Expoziția a fost un safe place pentru oamenii prezenți să admire și să vorbească despre lucrările care prezentau teme actuale și anume educația în abordarea crizelor climatice, energetice, politice și epidemiologice. Evenimentul a fost un succes și a avut parte de o prezență mare din partea publicului format din elevi, studenți, cadre didactice, persoane implicate în expoziție dar și prezență media.



 

Categorie: Vernisaje / Expoziții, Educație
Etichete: Arad, culture request, doar mâine, minitremu, post-educatia, tm2023, vernisaj, weekendul educatiei prin arta
Distribuie:
Articolul anterior
[Profile în câteva linii] NICOLAE MIHAI BRÂNZEU
Articolul următor
Președintele CNAS demisionează ca urmare a implicării sale în dosarul achizițiilor vaccinurilor anti-Covid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie