Festivalul Impuls – Cultura adusă la viață în Timișoara

impuls fabric 2023 affacebook cover 1 2048x788 1 1
Distribuie:

Festivalul Impuls va avea loc în Timișoara , în data de 22 iunie , fiind un proiect care își propune să dea viață culturii în cartierele timișorene mai exact in cartierele înțesate de istorie și frumusețe: Maria, Iosefin și Traian, aducând evenimente și activități culturale captivante pentru comunitatea locală. Festivalul este organizat de Institutul Francez din România la Timișoara.

Primul eveniment al festivalului este Radio Live, un spectacol multimedia pus în scenă de către jurnalista Aurélie Charon și ilustratoarea Amélie Bonnin. Spectacolul propune publicului patru povești de viață și prezintă patru tineri din Timișoara, activiști din întreaga lume, pe care îi aduce împreună în același timp și loc pentru a le prezenta ideile, conceptele și emoțiile.

În cadrul festivalului va avea loc de asemenea și Radio Live în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș , în data de 22 iunie, ora 19:00

Festivalul Impuls propune timișorenilor și o școală de circ – un proiect inovator care îmbrățișează circul ca formă de educație non-formală, se concentrează pe dezvoltarea armonioasă a participanților – copii și adulți. Prin jonglerii, acrobații și trapez . În cadrul Festivalului Impuls, cortul Școlii de Circ va fi deschis în Piața Traian, între 1 și 4 iulie. Atelierele se vor desfășura pe parcursul zilei.

În cadrul festivalului, are loc „Școala de a ști cum„, cu ateliere de arhitectură participativă, între 1 și 7 iulie, la Casa de rugăciune a Sinagogii din Fabric. Prin proiectul desfășurat în spațiul public, se evidențiază importanța implicării comunităților și locuitorilor ca puncte de convergență și succes ale acestor transformări.

Happy Manif este o altă reprezentație care ajunge la Timișoara, în Parcul regina Maria, pe 5 și 6 iulie. Spectacolul Picioarele Paralele reprezintă o experiență coregrafică captivantă, un joc de rol grandios în dimensiune naturală. În această creație, David Rolland și Valeria Giuga, dansatori, se alătură pentru a aduce la viață un spectacol de dans imersiv potrivit pentru copii și adulți deopotrivă.

Cu ghidajul coloanei sonore care le va răsuna în căști și sub îndrumarea celor doi dansatori, participanții vor călători prin istoria dansului: de la eleganța baletului romantic la improvizarea dansului contemporan, parcurgând și reprezentațiile excentrice ale pionierilor dansului postmodern – totul, menținând picioarele paralele!

Dans, circ, muzică și bucuria de a trăi, la Timișoara

Ziua de 6 iulie aduce la Timișoara, în Piața Traian, un spectacol de dans contemporan și circ, alături de Le Plus Petit Cirque du Monde și Unfold Motion (de la ora 19:30), precum și un concert inedit.

Josef Josef, o formație remarcabilă de muzicieni talentați, va susține un concert în Piața Traian, joi, 6 iulie, de la ora 21:30.

Pe 7 iulie vor avea loc reprezentații de dans și circ de tip pop up, în Piața Victoriei din Timișoara.

Festivalul Impuls face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

 

afis a2 impuls fabric 1
PROGRAM COMPLET:

22 iunie, ora 19:00 – Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș

Radio Live – Spectacol Multimedia (lb engleză; radio, muzică, video)  https://vimeo.com/712044463?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=99346097

 1 – 4 iulie, Piața Traian

Școala de circ

1 – 2 iulie, 9:45 – 11:15 și 11:30 – 13:00 – grupuri de 30 de persoane (înscrieri aici)

3 – 4 iulie, 9:30 – 11:00 și 11:30 – 13:00 – grupuri de 30 de persoane (înscrieri aici)

1 – 4 iulie, 17:00 – 20:00 – pistă de inițiere, deschisă tuturor

1 iulie – 7 iulie – casa de rugăciune a Sinagogii din Fabric

Ateliere de arhitectură participativă și restaurare durabilă

Zilnic între orele 10:00 și 17:00

5 – 6 iulie – Parcul Regina Maria

Ateliere Happy Manif https://vimeo.com/233671732

10:30 – 11:30 – atelier pentru 60 de copii cu vârste cuprinse între 7 si 12 ani + însoțitori – pentru grupuri organizate

18:30 – 19:30 – atelier pentru 100 de persoane – familii, copii 7 ani + (pe bază de înscriere aici)

6 iulie – Piața Traian

19:30 – 20:30 – spectacol de dans contemporan și circ, PPCM și Unfold Motion

21:30 – 23:00 – Concert Josef Josef

7 iulie – Piața Victoriei

Reprezentații pop-up, spectacol de dans și circ, PPCM și Unfold Motion

Categorie: Lifestyle
Etichete: capitala culturala, Festivalul Impuls, timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
„Caravana Sănătății”, un proiect UVVG de consultații gratuite, din drag pentru arădeni
Articolul următor
Cicliștii echipei UVT urcă pe podiumul de premiere la Ziridava Road Race 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…