O fată de 13 ani din Catania a fost violată de un grup de tineri imigranți egipteni, în fața iubitului ei

viol
Distribuie:

Catania este zguduită de un episod grav de viol în grup care implică o tânără în vârstă de doar 13 ani. Teribilul incident a avut loc în timpul unei plimbări în parcul principal al orașului, Villa Bellini, în după-amiaza zilei de marți, 30 ianuarie. Victima, însoțită de iubitul ei de 17 ani, a fost înconjurată de o haită de șapte tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, care au comis atacul în toaletele publice ale parcului, explică positanonews.it.


Scena de groază s-a desfășurat sub privirile iubitului ei, ținut cu forța de cinci persoane, în timp ce fata îi implora să renunțe la actul îngrozitor.

Trei dintre cei arestați sunt minori, în timp ce patru sunt adulți, toți de origine egipteană și prezenți în Italia de când erau minori.

Parchetul Catania, împreună cu procurorul adjunct Sebastiano Ardita și deputatul Anna Trinchillo, au emis decretele de reținere pentru cei patru adulți, în timp ce parchetul pentru minori condus de Carla Santocono s-a ocupat de cei trei mai tineri.

Victima și iubitul ei au fost de ajutor în anchetă

Conform lasicilia.it, victima și iubitul ei au contribuit activ la identificarea suspecților, în ciuda șocului pe care l-au trăit.

Tânăra de 13 ani a recunoscut doi dintre minorii implicați, însă nu a putut să-i identifice pe ceilalți cinci, afirmând că nu le-a văzut fețele și refuzând să acuze pe oricine ar putea fi nevinovat.

Iubitul, ținut de cei cinci în timp ce a avut loc atacul, și unul dintre suspecți, aflat acum în arest la domiciliu, au colaborat cu anchetatorii pentru a facilita identificarea atacatorilor.

Investigațiile efectuate de carabinierii unității de investigație Catania au folosit și descoperiri științifice.

Analizele la îmbrăcămintea victimei au permis identificarea, prin ADN, a urmelor biologice ale unuia dintre minorii arestați, în timp ce se așteaptă în continuare rezultatul comparațiilor asupra unui al doilea suspect.

Cine sunt suspecții

Cei șapte suspecți au ajuns în Sicilia între noiembrie 2021 și martie 2023. Toți au ajuns pe coastele insulei ca minori, făcând călătoria pe mare cu o barcă. Întrucât nu au putut fi expulzați pentru că nu aveau încă 18 ani – legea interzice acest lucru – au ajuns în centre pentru minori străini neînsoțiți.

Doi dintre cei șapte suspecți au cooperat cu anchetatorii. Nu ar fi violat victima, dar cu siguranță au fost martori la viol și, ca și ceilalți, sunt acuzați de agresiune sexuală în grup.

Primul care a acceptat să vorbească cu poliția la solicitarea operatorului centrului căruia îi spusese cele întâmplate este suspectul în vârstă de 19 ani. El spune că unitatea din Catania este prima sa casă din Italia. Acolo a urmat cursuri de italiană și urma să înceapă în curând atelierele de formare urmate de stagii de practică, o poartă concretă de acces la muncă.

În general, copiii sunt trimiși apoi la companii care se ocupă de catering, construcții sau turism. Permisul de ședere eliberat minorilor expirase și aștepta ca acesta să fie transformat în permis de muncă și studii. Instanța își exprimase deja un aviz favorabil. Nu vorbește foarte bine italiană și povestea lui din seara violului a fost tradusă anchetatorilor de un mediator cultural.

A cui este vina?

Ceea ce s-a întâmplat la Caivano (n.r, un caz asemănător a avut loc acolo), iar acum la Catania, este vârful aisbergului. În Sud, dar și în Nord, sunt multe zone în care se concentrează sărăcia socială care alimentează sărăcia educațională, ce stă la baza acestei violențe. Noi ne facem că nu vedem, credem că este o urgență limitată doar la câteva cartiere sporadice. Astfel ne liniștim conștiința. Dacă tot suntem aici să vorbim despre cazuri de violență brutală, de violuri comise de minori, ei bine, cred că înseamnă că noi, adulții, am greșit, am decis să nu educăm. Tot ceea ce privește minorii implică adulți. Ei sunt cei care trebuie să-și cerceteze mai întâi conștiința și să se întrebe ce au semănat în acești ani, ce au învățat și ce exemplu au dat”, declară Don Maurizio Patriciello, preotul paroh din Caivano, într-un interviu pentru Quotidiano Nazionale.

Gurile mai rele încep însă și discuția despre faptul că grupul de violatori este un grup de imigranți din Egipt, dar și despre faptul că un bărbat ar păți extrem de rar un astfel de eveniment tragic, iar în fața Palatului Justiției au fost afișate câteva bannere care arată nemulțumirea italienilor legate de sistem, dar și de gestionarea și prevenirea violenței asupra femeilor.


 

Categorie: Externe
Etichete: catania, viol, viol în grup
Distribuie:
Articolul anterior
În ultimele 24 de ore au fost aplicate 106 sancțiuni în valoare de 41.000 de lei, 6 permise de conducere reținute și 120 de persoane testate pentru consum de alcool
Articolul următor
SRI recrutează amuzant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

margaret zhang

Vogue China își caută Redactor-șef

Margaret Zhang, cea mai tânără redactor-șef la Vogue China, își va părăsi postul atunci când contractul său expiră la sfârșitul lunii martie. Anna Wintour, directorul de conținut global al Condé Nast,…