S-ar putea ca fețele utilizatorilor site-urilor pentru adulți să fie scanate în UK

site porn
Distribuie:

Siguranța în mediul online pentru copii a devenit un subiect foarte important,  internațional, dar mai ales în UK.

Ofcom, organizația responsabilă cu regulile în domeniul comunicațiilor, a propus folosirea scanării faciale pentru a verifica vârsta celor care vor să intre pe site-uri cu conținut pentru adulți. Asta vine din dorința de a proteja copiii, având în vedere că mulți intră în contact cu astfel de „curiozități” cam pe la 14 ani, fiind vârsta la care toți explorează latura sexuală.

Pe lângă aceste idei, au apărut și câteva semne de întrebare. Oamenii se tem că datele personale adunate în timpul verificărilor ar putea să nu fie prea bine păzite. Site-uri mari, Pornhub inclusiv, sunt destul de neliniștite de ideea colectării acestor informații sensibile.


În jur de 14 milioane de oameni din UK se uită la pornografie online, așa că devine o problemă destul de serioasă ca să fim siguri că micuții nu ajung și ei pe-acolo. Unul din zece copii se lovește de astfel de conținut încă de pe la nouă anișori, lucru care lasă destul de multă lume șocată. Aceste materiale apar pe site-uri sau aplicații sub formă de anunțuri sau reclame, unele fiind deghizate sub formă de jocuri.


Legea Siguranței Online a devenit tocmai lege și le cere platformelor să aibă grijă de ce ajunge la copii online. Ofcom, care se ocupă de implementarea asta, a spus că până în 2025 vor integra regulile astea și au dat câteva idei cum să facă firmele site-urilor să le respecte.

Câteva idei sunt încă în aer, de la acte de identitate la guvern până la verificări cu cardul de credit. Și bineînțeles, e și tehnologia de scanare a feței care estimează vârsta. Dar e clar că niciuna dintre metode nu e perfectă.

Ofcom recunoaște că nicio metodă de verificare a vârstei nu e 100% sigură, dar insistă ca site-urile să pună la punct sisteme care să împiedice schemele. De exemplu, ar trebui ca sistemele care compară pozele de pe actele de identitate cu fața ta ca ei să se asigure că nu ai pus mâna pe vreun act fals sau o poză cu un băiat mai mare ca să-i bagi în eroare.

Părerile legate de acest subiect sun împărțite, mulți sunt de acord cu implementarea unui astfel de sistem iar cealaltă parte este împotriva acesteia din cauza colectării datelor personale.


Sursa: BBC.com

Categorie: Lifestyle
Etichete: face scan, fata scanata, pornhub, siteuri pentru adulți
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat din Vladimirescu a fost reținut 24 de ore și mai multe domicilii au fost percheziționate într-un dosar de FURT CALIFICAT
Articolul următor
OMS: Țigările electronice cu arome ar putea fi interzise în curând

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

julia fox large

Julia Fox se declară oficial lesbiană

Julia Fox și-a cerut scuze în glumă foștilor ei iubiți: ,,Îmi pare rău, băieți”. Vedeta a recunoscut că este lesbiană pe 8 iulie. Ea s-a amuzat puțin, răspunzând la videoclipul…