Fiecare poate să aducă mai aproape cărţile de copiii care citesc foarte mult şi care au mai puţine posibilităţi materiale. Votați Raluca Selejan și libraria independentă „La Două Bufnițe”

raluca libraria
Distribuie:

 

 

Timişoreanca RALUCA SELEJAN are, din 2016, înTimișoara, librăria independentă „La Două Bufnițe”. În acest moment are peste 12.000 de voturi, la doar 300-400 de voturi diferenţă de locul I.

PUTEŢI VOTA până DUMINICĂ 14 IUNIE, ORA 19.30, la adresa https://www.fundatia-alexandrion.ro/

Timișoreanca RALUCA SELEJAN are șanse mari la Premiul Matei Brâncoveanu pe 2020, oferit de către Fundatia Alexandrion, care premiază cinci tineri remarcabili prin proiectele lor cu impact puternic asupra comunităților din care fac parte. În această etapă a concursului, Raluca „se bate” pe marele premiu pentru tinerii din cultură al Fundaţiei Alexandrion 2020 cu bucureșteanul Edmond Niculușcă.

„Aflată la a cincea editie, Gala Matei Brâncoveanu are, anul acesta, un format nou, inedit. Astfel, atât gala, cât și întregul proces de votare se vor derula în mediul online, publicul larg fiind implicat direct în desemnarea câștigătorului marelui premiu în valoare de 12.000 de euro, dar și a celorlalte 4 premii în valoare de 1.500 euro fiecare, oferite de Fundația Alexandrion. Gala Matei Brâncoveanu va fi difuzată live, pe 14 iunie, pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion, începând cu ora 19”, se spune într-un comunicat de presă.

Cele mai multe voturi primite din partea publicului au, până acum, bucureșteanul Edmond Niculușcă și timişoreanca Raluca Selejan, fiecare cu peste 12.000 de voturi, cei doi detașându-se net de ceilalți trei nominalizați la premiu, Carmen Chindriș, Tudor Baciu și Ana Maria Ciobanu.

RALUCA SELEJAN (32 ani) a deschis, în 2016, în Timișoara, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Oana Doboși, librăria independentă „La Două Bufnițe”, căutând și reușind să creeze o comunitate dezvoltată în jurul cărților, al lecturii și al evenimentelor culturale, prin care să stimuleze interesul copiilor și al tinerilor, în primul rând, pentru lectură. Cele două tinere ȋi aduc pe copii mai aproape de cărți şi librării, prin activităţi care să ȋi ajute să prindă gustul pentru lectură. În fiecare duminică citesc povești pentru copii la librărie, ȋn cadrul săptămânii Școala Altfel participă la întâlniri cu elevii, iar în fiecare vacanță de vară organizează tabere urbane pentru copii. Librăria a fost primită ȋncă de la deschidere în Federația Europeană și Internațională a Librărilor (European and International Bookseller Federation), asociația profesională de librari din întreaga lume, a fost recunoscută prin premii la nivel național și a găzduit evenimente cu scriitori din România, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, SUA și Islanda.

Cititorii și iubitorii de cărți din Banat şi din mai multe comunități din România și chiar din afara granițelor țării s-au mobilizat până acum și au votat-o pe Raluca Selejan în această competiţie.

„Votul vostru ne poate aduce mai aproape de marele premiul al Galei Premiilor Matei Brâncoveanu. Votul vostru poate să aducă mai aproape cărţile de copiii care citesc foarte mult şi care au mai puţine posibilităţi materiale. Votul vostru ne poate ajuta să ducem amintirile noastre mai departe, în viitor. Votați Raluca Selejan, adică votați libraria independentă La Două Bufnițe din Timișoara pe www.fundatia-alexandrion.ro până duminică, 14 iunie 2020, ora 19.30. Vă mulțumim!!!”, spune Raluca Selejan, pe pagina sa de Facebook. (https://www.facebook.com/raluca.selejan/timeline?lst=100011612383686%3A1500473656%3A1592042376)

raluca selejan

 

Categorie: Știri
Etichete: librăria independentă „La Două Bufnițe”, Premiul Matei Brâncoveanu pe 2020, Raluca Selejan
Distribuie:
Articolul anterior
După 26 de ani de MAGISTRATURĂ, procurorul Dan Aurelian URSU iese la pensie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad și se pregătește pentru STUDENȚIE la Facultatea de Istorie din Cluj-Napoca
Articolul următor
Lista cu cele 17 țări ai căror cetățeni / rezidenți nu riscă intrarea în carantină sau izolare dacă vin în România începând de luni, 15 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie