Furt cu Feșnic și „VAR” în prim plan! UTA – RAPID 2-2 (1-2)

uta rapid 1
Distribuie:

UTA – RAPID 2-2 (1-2)

Au marcat: R. Pop (19), Luckassen (75) Funsho (12, 45)


UTA (antrenor Mircea Rednic): Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Dumitrașcu (72 Abeid) – Freitas, Carp (46 Mihai) – Stahl (46 Ofosu), R. Pop (72 Omondi), Micovschi – Luckassen (80 Diogo). 

Pe bancă: Kucher – Markov, Iurasciuc, Marku.  

Cartonașe galbene: Luckassen, Stolnik, Freitas.


Rapid (antrenor Cristiano Bergodi): Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza Oidă, Albu (88 Kait) – Funsho, Ioniță II (79 B. Valle), Petrila (88 Pănoiu) – Stan (72 Papeau). 

Pe bancă: Drăghia – D. Grigore, Onea, El Sawy, Cîrjan. 

Cartonașe galbene: Bergodi.


Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj), Valentin Avram (București). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare).

Arbitri VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș) și Doru Lucaciu (Cluj).

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Delegat LPF: Eduard Alexandru (Ploiești)


Pe „Iuliu Bodola” s-a stat claie peste grămadă la primul meci jucat aici de UTA „acasă”. Pe stadionul vechi pe care nu s-a jucat fotbal de 5-6 ani, UTA lui Mircea Rednic a avut o primă misiune grea: să scoată puncte cu Rapidul, pe care n-a bătut-o de când patron era regretatul Nicolae Bara. 


Pe beznă, pe un gazon cu probleme, arădenii au pornit bine misiunea. Și „alb-violeții” din Giulești – sanchi ce culoare – au fost puși în impas în primele minute ale partidei. Dar în momentele consistente făcute de băieții lui Mircea Rednic, UTA n-a reușit – din păcate –  să valorifice jocul ofensiv. Stahl putea să „provoace” deschiderea scorului în minutul 6, dar din careu, în loc de o boltă, ceva, n-a făcut bine ce a făcut și rapidiștii au îndepărtat pericolul. 

UTA a avut tupeu în primele 12-15 minute, a rulat binișor mingea, a jucat direct spre careul advers, ceea ce Rapidului nu i-a convenit. Dar treptat, avântul arădenilor s-a stins, iar mingea a fost bătută mai mult la centrul terenului. Problema a fost că UTA a primit gol la prima deconectare pe defensivă, care a fost prinsă necompactă la un prim atac mai hotărât al Rapidului. Petrila a preluat pe lângă Căpușă (a fost praf băiatul ăsta în prima repriză), a centrat în careul mic, iar Funsho a trimis mingea în poartă.    

Câteva minute, „roș-albii” nu au avut idei să revină pe atac. Și s-a văzut că linia ofensivă „de trei” este prea „subțire” în spatele lui Luckassen, vârful „cireașă pe tort” așteptat la Arad din vară! Și tot în acestă periodă, Funsho a părut că „rupe” cum vrea și pe unde vrea, defensiva arădenilor. Daaar, a venit momentul „Bătrânei Doamne”. În minutul 19, Micovschi a devoltat excelent – și hotărât – un atac, Freitas a continuat „ideea”, i-a pasat lui Rareș Pop, care a intrat singur în careu și l-a învins pe Moldovan. Portarul rapidist, făcut „cadou” de UTA în urmă cu două sezoane (Vasiliu, ai habar?), a scos apoi o nouă minge de gol, șutată de Micovschi spre vinclu, cinci minute mai târziu.

Spre finalul primei reprize, UTA s-a lăbărțat iar și Rapidul s-a așezat pentru prima dată pe construcție pozițională. Care a durat până în minutul 40, cînd UTA a revenit „sus”. Și arădenii au marcat în minutul 42! A fost un corner, mingea s-a plimbat în fața porții Rapidului, Stolnik a reluat din patru metri, iar Borza a respins de după linia porții, moment în care centralul Feșnic a indicat că nu e gol. Și VAR-ul a „vrut” să nu fie gol și a distribuit spre consultare o reluare total aberantă  din spatele porții! Incredibil! Și spre satisfația lui Feșnic, faza a fost minimalizată!

uta rapid gol

Probabil că brigada + VAR și-au zis YES la golul marcat în minutul 45 de același Funsho, din pasa aceluiași Petrila, iar în loc de 2-1, la pauză a fost 1-2! Cu furt al unui gol al UTA-ei!  


În actul secund, „FUN-ȘOU” și-a continuat șarjele periculoase spre careul arădean, UTA părând în aceste minute că nu mai are sevă, apărându-se ca o echipă mică. Dar „arădenii” Abeid – Ofosu – Luckassen au făcut franjuri defensiva giuleștenilor în minutul 75 și s-a făcut 2-2, un scor mai aproape de adevăr. Minutele de final au fost iar de luptat pentru UTA. Omondi n-a știut să preia o pasă pe bandă (măcar fuge bine băiatul ăsta?), Căpușă și-a definitivat ziua slabă, noroc că Rednic a știut să-și țină echipa montată să termine bine meciul, deși nici Rapid n-a mai putut în final.


REZUMAT VIDEO

 


A fost bine la Oradea? N-a fost! Pentru că UTA-ei i-a fost furat un gol, cel al unui avantaj cu care se putea pleca la cabine după 45 de minute. Vor fi suspendări? Că tot a dat Vassaras tonul la pedepse… Aiurea! Cu bogații, „și băieții plâng câteodată!” Și cei de la UTA, plus suporterii, au de ce! Că punctele sunt irosite pe mâna altora. Păcat, că ai noștri au dat o reprezentație de calitate. În plus, arădenii din tribune au fost la același nivel ca pe „Neumann”!
Love you people!         


 

Categorie: Sport
Etichete: Furt cu Feșnic, gol anulat UTA, Horațiu Fesnic, mircea rednic, stadion „Iuliu Bodola”, UTA - Rapid
Distribuie:
Articolul anterior
„Vestul întâlnește Estul” – festivalul internațional care îmbină artele marțiale și cultura geto-dacă străveche. Interviu cu Sōke Pavel Milovan, arădeanul care a orchestrat evenimentul inedit
Articolul următor
Terenul de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară” poartă, oficial, numele reputatului om de sport Ioan Marconi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…