Georgeta, șoferița de TIR „Barbie”| Povestea din spatele celor 12 ani de condus alături de cele două pisici

georgeta
Distribuie:

O femeie curajoasă și independentă face senzație pe drumurile țării. Georgeta din Crăciunelu de Jos din județul Alba, în vârstă de 35 de ani, a ales o carieră neobișnuită pentru o femeie – șofer de TIR.


Dar nu este doar un șofer obișnuit aceasta este numită și „Barbie de România”, care colorează șoselele cu un TIR roz și cu un stil de condus plin de feminitate.


georgeta


După 9 ani petrecuți pe șoselele Spaniei, Georgeta s-a întors în România, hotărâtă să își creeze propria ei cale în lumea transporturilor. Și-a cumpărat propriul camion, pe care l-a transformat într-un adevărat refugiu roz pe roți. Cabina amenajată cu grijă, hainele asortate și machiajul impecabil o transformă pe Georgeta într-o apariție unică pe șosele.

„În 11 ani de când lucrează acolo, nu a mai văzut nimeni o femeie pe TIR”, spune cineva de la o firmă recent vizitată de șoferița.

Dar Georgeta nu s-a lăsat intimidată de stereotipuri. A ales să rămână fidelă stilului ei și să demonstreze că o femeie poate face orice, inclusiv să conducă un TIR, fără să își piardă feminitatea.

„Când am început șoferia, m-am tuns scurt, mi-am luat haine de la bărbați, m-am îmbrăcat ca un bărbat, iar când m-am dus la încărcat, m-a strigat un băiat: «Hai, colegule!». Atunci mi-am schimbat stilul. O femeie trebuie să fie femeie orice muncă face, trebuie să fie frumoasă oricând”, spune Georgeta, potrivit gândul.info.

https://www.tiktok.com/@georgeta.pisy.norocel/video/7304909250902461729?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7322751252469794336


Povestea Georgetei nu este doar despre profesia ei neobișnuită ci și despre pasiunea pentru mașini de mare tonaj moștenită încă din copilărie. Un motiv în plus pentru a-și asuma această provocare a fost dorința de a omagia memoria tatălui său, care a murit când ea era mică.

Așa că, după ce a încercat mai multe profesii și a făcut chiar și facultatea de Management, Georgeta a ales să își urmeze cu hotărâre visul.

„Când mi-am luat carnetul de profesionist, direct pe TIR m-am dus”, mărturisește ea. Și astfel a început o carieră de 12 ani în domeniul transporturilor rutiere, marcându-și propria cale într-o lume în care femeile sunt încă puține.


screenshot 2024 01 24 195032


Georgeta nu călătorește singură în cabina TIR-ului roz, două pisici îi fac companie: Norocel și Pisy. Norocel a fost salvat de la moarte și acum călătorește alături de „Barbie de România” pe toate drumurile. O dovadă în plus că în lumea camioanelor, inima poate avea un loc special pentru blănuri pufoase și necuvântătoare.

În ciuda provocărilor și a scepticismului întâmpinat pe drum, Georgeta rămâne fermă în convingerile ei. „Unii șoferi îmi spun că sunt frumoasă sau mă felicită pentru curaj”, adaugă ea. Alegerea de a-și cumpăra propriul camion nu doar că i-a oferit independență financiară, ci și libertatea de a-și exprima creativitatea și personalitatea într-un mediu aparent rigid.

screenshot 2024 01 24 195005


Pe lângă camion Georgeta mai conduce și o mașină mică, un Volkswagen Passat, pe care l-a stilizat tot după gustul ei.


Sursa: Gândul


 

Categorie: Național
Etichete: georgeta, norocel, soferita de tir, tiktok
Distribuie:
Articolul anterior
Bătaie la Timișoara, de Ziua „Micii Uniri”
Articolul următor
Persoană căzută într-un siloz pentru depozitarea cerealelor din Șeitin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…