O legendă a muzicii din Timișoara s-a stins: Grigore-Bujor Hariga a trecut la cele veșnice

grigore-bujor hariga
Distribuie:

Astăzi, scena muzicală din Timișoara și-a pierdut una dintre figurile sale emblematice, o legendă a chitarei și compoziției. Anunțul a fost făcut astăzi de familia lui pe Facebook.


Grigore-Bujor Hariga, cunoscut afectuos drept „Hari” de către prieteni, a încetat din viață, lăsând în urmă un moștenire muzicală impresionantă și o amprentă puternică în inimile celor pe care i-a influențat.

Născut pentru a cuceri inimile prin muzică, Grigore-Bujor Hariga a fost mai mult decât un simplu chitarist și compozitor. A fost un mentor dedicat, un profesor pasionat care și-a dedicat viața învățării și îndrumării altora în arta chitarei. Printre discipolii săi se numără nume de prestigiu în lumea muzicală, precum Mircea Bunea și Horea Crișovan.

Recunoașterea sa a fost răsplătită în anul 2007, când Primăria Timișoara i-a acordat o Diplomă de Excelență pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea și promovarea artei muzicale în oraș.

Hariga și-a lăsat amprenta și în lumea formațiilor muzicale, făcând parte din trupe precum Stix, Omicron și Syrynx în perioada studenției sale. În anul 1981, a devenit membru al grupului Pro Musica, unde și-a continuat activitatea muzicală cu pasiune și devotament.

Cu trecerea sa în neființă, scena muzicală timișoreană pierde nu doar un talent incontestabil, ci și un om cu o personalitate remarcabilă și o prezență caldă. Grigore-Bujor Hariga va rămâne în amintirea noastră ca un simbol al muzicii și al generozității sale în împărtășirea cunoștințelor și pasiunii sale pentru arta muzicală.


 

Categorie: In memoriam
Etichete: Grigore-Bujor Hariga
Distribuie:
Articolul anterior
Evenimente muzeale organizate de Complexul Muzeal Arad în cadrul proiectelor Școala altfel și Săptămâna verde
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Spectacolele cu „Meşterul Manole – Operă Rock” de la Arad, Cluj-Napoca şi Sibiu au fost anulate

1 comentariu. Leave new

  • avatar of bluesbreakers
    bluesbreakers
    21 aprilie 2024 7:30

    Pro musica ,unde era chitarist el ,a dominat anii ’80 prin soundul lor și prin calitatea instrumentiștilor. Din păcate nu au rămas înregistrări decât acel fabulos formații rock9 și Rock-ul baroc care a ieșit datorita spațiului limitat al Electrecordului destul de brut.Stepan a zis despre condițiile înregistrărilor.Acum vreo lună și ceva a fost invitat la Exclusiv- ul lui Bogdan Puris.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…