[JOI la FILARMONICĂ] Festivalul Internațional „Iubiți Muzica Românească!” – programul concertului simfonic inaugural,Valurile Dunării si ale timpului

afis 10 17 octombrie 2019 preview 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Joi, 10 Octombrie 2019, este ziua de debut a celei de a III-a ediții a Festivalului Internațional „Iubiți Muzica Românească!”, un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, programul concertului simfonic inaugural, intitulat Valurile Dunării si ale timpului, reunind creații în primă audiție mondială de Gabriel Almasi (Tarantallegra pentru orchestră, cor de copii și smartphone), Adrian Iorgulescu (Concert pentru clarinet, coarde si percutie), Livia Teodorescu Ciocănea (Concertino buffo – in memoriam Charlie Chaplin) pentru pian și orchestră și Gabriel Mălăncioiu (Zărand pentru ansamblu folcloric, orchestră și theremin). Ca o premieră absolută pe o scenă românească de concert, distribuția instrumentală a ansamblului simfonic tradițional va cuprinde thereminul, unul dintre cele mai spectaculoase instrumente muzicale experimentale, care a făcut senzație la începutul secolului XX.
Alături de marele prieten al muzicii românești, dirijorul și trombonistul englez Barrie Webb, invitații orchestrei simfonice sunt Emil Vișenescu – clarinet, Andreea Olariu – pian, Gabriel Almasi – theremin, Rapsozii Zărandului (dirijor Petrică Pașca), Corul Voci de primăvară al Colegiului de arte Sabin Drăgoi (dirijor Corina Teuca).
În timp ce compozitorul Gabriel Almasi sugerează prin lucrarea Tarantallegra că muzica nouă este mai mult a copiilor noștri decât a noastră, Adrian Iorgulescu „navighează” pe valurile unei modernități mereu incitante, preluând aluziv în concertul său pentru clarinet, coarde și percuție, Ipostaze II, tema celebrului vals al lui Iosif Ivanovici, Valurile Dunării.
Verva ludică o animă și pe compozitoarea Livia Teodorescu-Ciocănea în Concertino buffo – Omagiu lui Charlie Chaplin pentru pian și orchestră, iar lucrarea Zărand de Gabriel Mălăncioiu pune în consonanță timpul tradiției și experimentul actual. Cel mai valoros ansamblu de muzică populară din Transilvania, Rapsozii Zarandului, își poartă cântecele străbune îmbrățișați acum de orchestra simfonică și de magia sonoră a thereminului.
Accesul publicului se face pe bază de invitație, în limita locurilor existente. Invitațiile sunt gratuite și se pot obține de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Arad.

Joi 10 Octombrie 2019 ora 19.00 – Sala Palatului Cultural – Valurile Dunării și ale timpului
Dirijor Barrie Webb – Anglia
Soliști Emil Vișenescu – clarinet
Andreea Olariu – pian
Gabriel Almași – theremin
Rapsozii Zarandului dirijor Petrică Pașca
Traian Roman, Florin Gherghel, Adrian Șandru, Liviu Birta, Petrică Pașca,
Radu Panici, Andrei Ana, Victor Varadi
Corul Voci de primăvară al Colegiului de arte Sabin Drăgoi dirijor Corina Teuca

Program:
Gabriel Almasi: Tarantallegra pentru orchestră, cor de copii și smartphone (p.a.a.)
Adrian Iorgulescu: Concertul pentru clarinet, coarde și percuție “Ipostaze 2”
Livia Teodorescu Ciocănea: Concertino buffo (in memoriam Charlie Chaplin)
pentru pian și orchestră (p.a.a.)
Gabriel Mălăncioiu: Zărand pentru ansamblu folcloric, orchestră și theremin (p.a.a.)

 

afis 10 17 octombrie 2019 preview

Categorie: Cultură
Etichete: Andreea Olariu - pian Gabriel Almași - theremin, cor de copii și smartphone, Corul Voci de primăvară al Colegiului de arte Sabin Drăgoi dirijor Corina Teuca, Dirijor Barrie Webb, Emil Vișenescu - clarinet, Rapsozii Zarandului, Sala Palatului Cultural Arad, Tarantallegra pentru orchestră, „Iubiți Muzica Românească!”
Distribuie:
Articolul anterior
„Asalt la Moșnița Nouă”: 4 LOCURI I pentru Top Fighters Club Arad în competiția dedicată sporturilor de contact
Articolul următor
A V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” [PROGRAM]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie