Liderul Trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost operat de urgență pe creier la Timișoara

nicu covaci
Distribuie:

Nicu Covaci, figura emblematică a muzicii românești și liderul inconfundabil al trupei Phoenix, a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la creier în data de 22 martie, la Spitalul Județean din Timișoara.


În vârstă de 76 de ani, Covaci a început să resimtă probleme de sănătate cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a început să simtă amorțeli în zona feței, simptom ce a fost ulterior urmat de afectarea vederii. Conștient de gravitatea situației, Covaci a urmat investigații medicale amănunțite, care au condus la descoperirea unei probleme serioase la nivel cerebral.

Diagnosticul medical, confirmat de specialiștii de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, sub îndrumarea medicului Horia Pleș, a fost unul îngrijorător: „proces expansiv intracranian”. Pentru a trata această afecțiune, a fost necesară o intervenție chirurgicală complexă, care a durat aproximativ șase ore. Echipa medicală a reușit să îndepărteze o tumoră cerebrală, iar mostrele prelevate au fost trimise pentru analiză la laborator, pentru a determina natura exactă a acesteia.


Din fericire, operația a fost un succes, iar starea de sănătate a lui Nicu Covaci evoluează în mod favorabil, conform declarațiilor medicilor. În prezent, artistul se află sub ventilație mecanică în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, însă există speranțe că va putea fi extubat în următoarele ore, conform informațiilor furnizate de news.ro.

Această intervenție medicală vine ca o veste șocantă pentru fanii trupei Phoenix și pentru industria muzicală românească în ansamblu, însă este în același timp un moment de solidaritate și de speranță pentru recuperarea completă a unuia dintre cei mai influenți și iubiți muzicieni ai țării. Toți cei din comunitatea muzicală și nu numai își exprimă gândurile și urările de însănătoșire rapidă pentru Nicu Covaci.

Sursa: Virgin Radio


 

Categorie: Știri
Etichete: Nicu Covaci, Phoenix, rock, rock romanesc
Distribuie:
Articolul anterior
INTERVIU | Trupa Fittonia a lansat videoclipul „Catch Fire”
Articolul următor
Un „motociclist amator” de 18 ani și-a pierdut viața azi-noapte, lovit de un autotren, pe Calea Zimandului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie