LIGA 4 ARAD – Meci cu meci, pe scurt

liga 4
Distribuie:

Cotoc – eliminat de două ori! 


Rezultatele etapei a 6-a


Victoria Zăbrani – Athletico Vinga 2-1

Benescu 23, Costea 38 – Ghergar 34

* Cleuță (Zăbrani), a fost eliminat în min.62


Glogovăţ 2013 – Podgoria Pâncota 4-0

Petcuț 42, 75, Vereș 45, 91

*Vl. Cotoc (Pâncota), eliminat min.36


ACB Ineu – Voinţa Macea 3-1

Udrescu 74, Ndoye 86, Călin 90 – Lakatos 16


Unirea Sântana – Național Sebiș 6-2

Filimon 7, 23, 85, Burlă 18, Pașca 28, Trabalka 32 – Florea 26, Farău 90


Păulişana Păuliş – CS Beliu 1-2

Brândușe 56, penalti – Cohan 16, 91

*E. Calancea (Păuliș), eliminat min.63, P. Cotoc (Beliu), eliminat min.58.


Victoria Felnac – Frontiera Curtici 2004 3-0

Pasăre 36, Lasc 76, Tugulescu 86


Şoimii Şimand – Viitorul Arad 0-1

– I. Pașcu 68


Victoria Nădlac a stat.


Etapa următoare, a 7-a (30 septembrie): Viitorul – Păuliș, Pâncota – Sântana, Vinga – Șimand, Macea –  Zăbrani, Curtici – Ineu, Sebiș – Felnac, Nădlac – Glogovăț. Beliu stă.


Victoria la prima victorie

Victoria Zăbrani a scos în etapa asta prima victorie. Bravo Leo, bravo băieți. Ah, că a fost Athletico Vinga au adversar accesibil, ca nou promovată? Nu contează, puncte să ia… cine poate. Că-n fotbal, cu echipele de nasul tău trebuie să-ți faci zestrea, restul e bonus. Benescu a dus gazdele în avantaj, dar la 11 minute Ghergar a egalat. Zăbraniul a smuls imediat (adică la patru minute) avantajul și l-a păstrat până la sfârșit, chiar cu om în minus, Cleuță fiind eliminat în minutul 62. Vinga rămâne în spate, cu trei puncte și au meci greuț acasă cu Șimandul. Duel interesant! 


Zăbrani (antrenor Leo Pința): Mitrea – Curac, Vizitiu, Coraș, Benescu (Hodan) – Costea (Paulescu), Cleuță, Avram, Maxim (Țuța) – Godoci (Suătean), Dancă (Roșuț).

Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Cohuț, Zlătar, Achim, Crișan – Topac, Mateucă – I. Gherghel, Ghergar, Cîslaru (Maxim) – Otiș (Butariu). 


Cu Petcuț și Vereș în zi de lob!

CS Glogovăț vrea și se pare că poate emite pretenții la „Top 5”. Și pentru acest lucru, trebuie să fii „fiară” acasă. Și Podgoria Pâncota a simțit colții trupei lui Călin Dehelean. Care nu s-a avântat din start peste adversar, lăsându-l să țină mingea, însă departe de poarta lui Miclean. „Vladi” a înțepat – sau a încercat să o facă – doar când le-au ieșit schemele. Și la o centrare a lui Domide, Petcuț a plasat mingea cu capul în bară. N-a fost să fie gol pentru Glogovăț, dar a fost să fie superioritate numerică. Vlăduț Cotoc – fundașul de la Pâncota – l-a agățat din spate pe Mariș care „ambala” să plece pe contraatac, iar Cristi Coroban – căruia eu îi spun „mister red” – i-a dat „roșu” fostului utist în minutul 36.
Și așa, „Vladi” a pus mâna (a se citi piciorul) pe minge și a tot dat pe goluri. Conexiunea Domide(cu centrarea) și Petcuț(cu reluarea), a funcționat în minutul 42 și Glogovăț a avut 1-0. De fapt la pauză au avut 2-0, pentru că Petcuț știe și să centreze și Claudiu Vereș să marcheze(fie între noi, a dat-o în poarta goală). Oamenii cu golul din trupa lui Dehelean au făcut-o din nou în repriza secundă, dar mai pe final, când băieții lui Mițiți se gîndeau ce fac în restul weekendului. Petcuț a marcat cu un stop pe piept și lob peste portar(ce dacă-i liga patra?), după care Vereș i-a furat execuția lui Raul, lobând-ul și el pe Steleac, tentat să iasă în câmp, de unde a fost tras de nevoie în poartă.
„Formăm un grup unit, o adevărată familie și știam că vom știi să gestionăm momentele grele”, a spus Raul Petcuț, unul din băieții cu dubla de la CS Glogovăț. Din tabăra cealaltă, jucătorii lui Dănuț Mițiți ar avea scuze pentru c-au luat patru! Păi podgorenii n-au mai avut etapă de trei săptămâni. Una au stat, alta au jucat cei cu treabă în cupă și e normal după 21 de zile să te tai cu un adversar pregătit. Sergiu Dragalina, președinte și jucător la Pâncota a avut de comentat la arbitraj, spunând: Am fost penalizați și prin eliminarea lui Beni Cotoc, nu a fost niciodată de cartonaș roșu acea intrare, la 80 de metri de poarta noastră. Chiar dacă intervenția a fost din spate, nu a fost ceva dur”. Să fi exagerat Cristi (Coroban)? Greu de grezut! Dar poate ,,prezi” știe și vede mai bine din teren.


Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Neag, Mariș (89 Cosma), Diarra, Ciobanu – Domide, Doboș, Vasilca, Vereș – Păulin, Petcuț (85 Ceh).

Pâncota (antrenor Dănuț Mițiți): Steleac – Gligor, Hera, Vl. Cotoc, Pușcaș – Cl. Balaban, Iacob (46 D. Mâneran) – Țop, O. Bulzan (46 Dragalina), I. Balaban – Șulea (69 Fericel).


Seniorii academiei au fost productivi

ACB Ineu, cei din „satelit”, au bătut și ei prima data pe cineva. De ce? Că la ,,academie” de fac antrenamente zilnic și pentru că au fost chemați la ore suplimentare câțiva băieți ce joacă și-n liga trei. Ușor poate oricine! Dar n-a fost chiar ușor cu Voința Macea, o trupă bine așezată în teren de Ruben Pâncotan, care nu demult plecase cu un punct de la Sântana. De fapt oaspeții aveau trei puncte la pauză, pentru că Rudy Lakatos și-a făcut meseria pentru care a venit aici(de la Nădlac). „Zero-unu”-le s-a menținut până în ultimul sfert de oră, când probabil s-a terminat „Duracell-ul” măcenilor. Și cei din prima echipă – români, africani – au rezolvat trei puncte de care ,„neuanii secunzi” aveau nevoie.    


Ineu (antrenor Teo Mihuț): Coman – Ioniac (Sabău), Roșu, Bekono, Nica – Călin, Ndoye – Hanis (Udrescu), Buza (Guti), Miculaiciuc (Flonta) – Toure (Banam)

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Kiss, Botaș, Edu (Berciu), Gyebnar – Ardelean, R. Fritea (Gavrilaș), Șiclovan, Brandabur – Lakatos, Veliciu (R. Varga). 


Șase, cel mai sigur plan că nu te mai egalează nimeni

Unirea Sântana și-a recăpătat apetitul de goluri și a dat șase să fie sigură că nu o mai egalează adversarul și că ia toate punctele. ,,Galacticii” Gligor, Calvin, Filimon, Burlă și Trabalka, i-au ,,legat” de minge și pe ceilalți colegi, cunoscători și ei dealtfel și au zburdat prin apărarea sebișenilor. Național Sebiș este (încă) o trupă mica, ajunsă prematur în Liga patru, dar nu vă puneți probleme că aici când se vrea fotbal, se face. Răbdare! Sântana e pe podium și totul se joacă. Cine n-are obiectiv ,,evitarea promovării”, va câștiga serie. Că la anul sunt și alegeri. De toate felurile. Porniți pariurile?


Sântana (antrenor Radu Anca): Dagău – Politic, Al. Gligor (Olteanu), Calvin (Nistor), Bortiș (Kozma) – Martin (Simion), M. Pașca – Filimon, Stanciu (Savin), Burlă – Trabalka.

Sebiș (antrenor Flavius Raț): Creța – Onoc, Karmanoczky, Cl. Feieș, Marta (Faur) – Purice, Florea, Surda (Tamaș), Farău – Buia (Balaci), Muntean (Lingurar).


De abia se obișnuiseră cu fotoliul de lider

Așa de bine s-a simțit Păulișana Păuliș pe tronul Ligii patru, că n-ar mai fi vrut să coboare veci. Dar CS Beliu n-a fost darnică cu păulișenii ce joacă la Șiria și au bătut, au detronat liderul și au arătat încă o dată ,,muritorilor” din serie că au cu ce! Vizitatorii au dat și primii gol, cu pasă Băd (mai dă și el, că tot a primit în lunga carieră) și finalizare Cohan (din zece metri). Voiam să spun că-i ușor s-o dai în ațe de aici, dar Brândușe n-a dat-o la poarta cealaltă din cinci metri, singur cu portarul! Deci ,,atenție la vigyazz!”. Ceva încredere au căpătat gazdele după pauză, când au primit penalti și Brândușe l-a valorificat, restabilind egalitatea. Paul Cotoc a fost cel care l-a faultat pe Varga în careu, jucătorul Beliului fiind și eliminat. Numai că la cinci minute, zece au rămas și la Păulișana, pentru că Emil Calancea l-a luat cu totul pe Moro Purtan și l-a mai prins încă la duș pe Cotoc. Bun era poate și-un 1-1, că nu pierzi, dar Beliu – îmi place trupa asta – a aruncat calculele hârtiei în aer, ca și golul marcat de Cohan. Unul ce va rămâne în topul campionatului. Cum a fost? Șut din colțul de ,,16”, cu mingea plasată pe diagonală, în care privitorii spun portarului „las-o acolo!”. Vasilică Georgiu, antrenor la Păuliș, normal c-a fost cătrănit, că el dădea așa goluri când juca. Vasi a subliniat că „nu trebuia să intrăm în jocul lor bazat pe mult circ. Au stat mult pe jos în ultimele 15-20 de minute, au dat cu mingile pe afară, ca apoi să ne mai surprindă cu un gol, e adevărat, frumos”. Victoria este a copiilor, am avut juniori A1, de 16 ani și în teren și pe bancă, am terminat meciul cu cinci juniori”, a precizat și Costel Filipaș, antrenorul de la CS Beliu. A fost și a ta, Costel, că ai făcut echipă vara asta. Și a lui Cohan, că s-a legat bine la ghete și a tuturor celorlalți ce jucați fotbal de plăcere.  


Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – E. Calancea, Cernat, Pleșca, Nădăban – Berar (80 Gîrma), Pop (83 Morariu), N. Marc, R. Varga – Brândușe (83 Grigorian), Ștefan (71 Moldovan). 

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Soltesz – Rusu, Călăceanu, Bogdan, Onoc (57 Jurcă) – D. Covaciu, Purtan – Cotoc, Zamă, Cohan – Băd (64 Boroștean). 


„VI-FE” a trecut ușor prin vamă

Victoria Felnac era altă grupare cu nostalgia victoriilor. Nu e ușor să bați Frontiera Curtici, care nu cunoscuse cum e să pierzi în acest sezon. Dar ,,VI-FE” a făcut-o. Curticenii au avut o siguranță mai bună în joc, mai bine de 30 de minute. Până când Măgulean a confiscat o minge, i-a dat-o lui Pasăre și i-a spus „fugi bă să dai gol!”. Și băiatul a „zburat” 35 de metri și a plasat mingea pe lângă Popescu, portarul de la Frontiera. Cele două tabere s-au mai contrat ele un timp(tot cam 30 minute) și-n actul secund, după care „VI-FE” a marcat din nou. Dancă a centrat pe jos, tare și Lasc a trebuit doar să țină gheata-mplântată în gazon, să nu strice faza(și golul). Și de aici, finalul a fost mai ușor pentru felnăcani, care au mai prins o dată Frontiera deschisă, iar Țugulescu a trimis în plasă o minge pe care Beracko o plasase în bară. 3-0 cu Curtici? Tare „VI-FE”! Dar cu Lucică Ciba pe bancă, așa trebuie să fii, antrenorul și spunând că „încep să-mi revăd echipa pe care o știu eu”. Cât despre Frontiera, este o echipă care se întinde atât cât îi permite pătura, dar care face mai atractivă lupta în topul clasamentului. La Felnac, „vameșii” n-au venit cu „autobaza” și au luat trei. Dar Norbi Jozsa, antrenor venit de la juniori, a și recunoscut că „o să jucăm mereu deschis, mai ales că nu avem un obiectiv impus de conducere”


Felnac (antrenor Lucian Ciba): Fl. Rusu – Mocan, Tugulescu, Istin, D. Morariu – S. Măgulean, Tomuț (73 Lasc) – Drîglă (64 Dancă), Mitu (70 Beracko), Rădulescu (73 Merca), Pasăre (64 Puie). 

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Huțanu (85 Abrudean), Bercu, N. Varga, Blănaru (85 Zsogo) – Al. Pavel, Lazea – Morar (54 Dochița), Bonchiș (73 Lolea), Deta – Avrămuțiu.


N-are UTA așa fotbaliști!

Șoimii Șimand s-a ținut bine de Viitorul Arad, aproape 70 de minute. Oaspeții, patronați de Gio Catanzariti, au echipă de „C”, lejer! Iar faptul că arădenii s-au impus la limită pe un teren pe care greu iei puncte, spune mult și de închegarea echipei sub îndrumarea celor doi Flavius, Pavel și Moisă. Phai! E greu să-i vezi în trupă la adversari pe Cristi Munteanu (42 ani și Ovidiu Vezan (38 ani), cu peste o sută de meciuri în Liga întâi – care mai pot chiar la vârsta specificată în paranteză – pe Sergiu Popa, Bier și Florin Gîlcă cu aceleși palmares, dar în liga doi, cu o mână de tineri care învață pe lângă ei. Cu astfel de nume, la vârful carierei lor, UTA n-ar fi avut stres cu „play-out”-ul, nu mai zic de retrogradare. Șimandul? Are un cuvânt greu de spus campionatul ăsta. Vă spun eu! Lângă „Casa cu lacăt”, la  pizzerie, se cântă „Cine este liderul?”. Tutto e possibile! Și Gio, du-l și pe Diego Milito, dacă trageți la promovare…


Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Dolga (Ciupuligă), Sechel, P. Măgulean, Engelhardt – Mandache, Peia – Roza, D. Varga, Onaca (Moț) – Cordoș (Cheta).

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Brutyo – Stoianovici, Bier, Pantea, Cr. Munteanu – Sg. Popa, Vezan – Fl. Gîlcă, Cl. Popa (Iancu), Kocsis (I. Pașcu) – Al. Catanzariti (Sterciuc). 


CLASAMENT

clasament

Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga, CS Beliu, Frontiera Curtici, glogovăț, LIGA 4 ARAD, Național Sebiș, Paulis, socodor, Unirea Sântana, victoria nadlac, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
Curs intensiv despre IPOCRIZIE, AUTOSUFICIENȚĂ, NARCISISM, SINDROMUL DEMIURGULUI și alte boli politice
Articolul următor
Un român care n-a avut vreodată permis și a fost prins de 20 de ori la volan a înmatriculat peste 1.200 de mașini și a câștigat 750.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta sibiu 1

Muncă, persistență și gleznă fină

UTA – HERMANNSTADT: 2-0 (0-0) Au marcat: Luckassen (79), Micovschi (82) 02.12.2023, ora: 14,00, stadion: „Iuliu Bodola”, temperatura: 18°C, spectatori: 2000. UTA (antrenor Mircea Rednic): Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga,…
cfr - uta

Un EGAL MUNCIT în „Gruia”

CFR CLUJ – UTA: 0-0 25.11.2023, ora: 20,30, stadion: „Dr.Constantin Rădulescu”, spectatori: 5000.  CFR Cluj (antrenor Andrea Mandorlini): Sava – Mogoș, Kresic, M. Ilie, Morgan(82 Camora) – Muhar, Tachtsidis, Cvek(56 Deac)…