LIGA 3, Seria 8 | Cronicile etapei a 10-a, meci cu meci

liga 3
Distribuie:

Rezultatele etapei 10:

Phoenix Buziaș – Poli Timișoara 0-0


CS Socodor – Şoimii Lipova 2-4
Câmpan 52, 59 – Jichici 22/penalti, Șimăndan 30, Gavra 43/penalty, Ciubăncan 68


CSC Peciu Nou – FC Bihor Oradea 1-1
Enciu 90 – S. Jurj 60


Progresul Pecica – Avântul Periam 3-0
Borcea 25, Arsene 53, Bozian 83


Gloria Lunca Teuz Cermei – ACB Ineu 3-2
Țurcanu 8, 17, R. Popa 90 – Toure 41, Nica 61


Etapa viitoare, a (3-7 noiembrie): Periam – Peciu Nou, Cermei – Socodor, Ineu – Pecica, Poli – Lipova, FC Bihor – Buziaș.


Fără emoții pe malul Mureșului

Progresul Pecica – Avântul Periam 3-0 (1-0)

Progresul Pecica nici nu s-a gândit că nu va bate acasă pe Avântul Periam. Vecinii de peste Mureș, au fost victime ușoare, deși au încercat și ei să ajungă la poarta gazdelor. Pecicanii și-au reglat atacul cu trei încercări fără finalitate, cu Luca Bodri, Borcea și Aldan în prim plan (n-am găsit altă rimă). Și pentru ca situațiile să nu devină stresante, pecicanii au dat și golul dorit prin Borcea, bară-gol pe colțul lung. Și bine a făcut, că până la pauză, Arsene de două ori (a doua cu bară) și Luca Bodri, l-au „iertat” pe Gârlea de alt gol. Borcea a avut horoscop bun și a dat și un assist după pauză, din care Arsene nu putea rata și la 2-0 viața era mai frumoasă pe malul drept al Mureșului. Jocul s-a echilibrat până spre final, când „mister 2” Bozian a dus scorul la 3-0, după ce a primit mingea de la Răchită. Pecica a reânviat, după patru etape fără victorie, iar acum vine Hermannstadt, în Cupă. E rost de o surpiză în competiția KO? Baftă Progresul!

Pecica (antrenor Dan Stupar): Zamfir – M. Salka (65 T. Bodri), Wild, Aldan (75 Bozian), Nortey – Arsene, Moraru – Răchită, L. Bodri (60 Capătă), Bănățan (46 Adamcsik) – Borcea (65 Novac).

Periam (antrenor Răzvan Leuca): Gârlea – Baeram, Mureşan, Popescu, Mager (85 Dobricean) – Oancia, Mânecan (58 Spulber) – Filip (58 Budur), Stefanciuc, Viașu (75 Prața) – Baranyi (75 Gălățan).


Mai avem un singur dor…

CS Socodor – Șoimii Lipova 2-4 (0-3)

Ai, ai, era un meci de văzut cel dintre CS Socodor și Șoimii Lipova. Băieții lui Tibi Darazs erau avizi să mai facă ceva puncte, având și atuul unei victorii surpriză la Lipova, chiar în prima etapă din tur. De detaliul ăsta s-au legat și Șoimii lui Cristi Todea, care erau și frustrați că au ieșit din zona play-off. Echilibrul de forțe s-a menținut cam jumătate din prima repriză, după care Lipova s-a dus glonț la 0-3, cu două goluri din penalty. Mai întâi Turcuș l-a busculat în careu pe Ciubăncan, iar Jichici „l-a trimis după țigări” pe Mucha la penalty, cel de-al doilea „11 metri” fiind dictat în finalul reprizei, când Gherheș a jucat aiurea mingea, l-a și faultat apoi pe Șimăndan, iar Gavra l-a mai trimis o dată pe Mucha „după tutun”, cu un șut tot în stânga portarului socodorean. Între fazele fixe mai marcase și Șimăndan, dar la 0-3 ai câștigat jocul? Nuuu, tată! Socodorul a revenit și a suflat în spatele Șoimilor, cu două goluri marcat de Lucas Câmpan, un „vârf” de care se va mai vorbi. Copil era să dea „perversa” și să facă 3-3, dar mingea expediată a trecut puțintel peste poartă, deznodământul partidei fiind un 2-4 meritat până la urmă de Lipova, care a marcat prin Ciubăncan, cu capul, la un corner executat de hair-stilistul (pe bune!) Michel Vlad. „Dulăul” Todea a fost trimis la vestiare înainte de limită, după ce s-a contrat verbal cu Turcuș, urmând ca în prelungiri să-și mai bage ceva… în eter! „Ăștia suntem noi, după meciuri în care nu am luat gol, azi am luat patru”, a zis Tibi Darazs de la Socodor, în timp ce eliminatul Cristi Todea a„aruncat”: „Mă lupt pentru băieți, important e să nu ia ei galbene, eu sper să fiu mai puțin avertizat decât pe vremea când eram pe teren”. Până una alta, Lipova a revenit în careul de patru din top, în timp ce la gazde rămâne valabilă vorba lui Gigi Cameniță, „mai avem un singur dor, să batem la Socodor”. Baftă!

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Ciornei (55 Clej), Pele, Țoca (72 C. Covaci), Gherheș – Copil (72 Mintaș), Turcuș – Pirtea, Lezeu (80 Mako), Șerengău (55 D. Covaci) – Câmpan.

Lipova (antrenor Cristian Todea): Buta – Candreanu, Petruț, Puta, Obinna – Șimăndan, Salka, Jichici, Vlad (72 Said) – Ciubăncan (85 Dinu), Gavra (85 Blickling).


Cineva acolo sus totuși vă iubește

Gloria Lunca Teuz Cermei – ACB Ineu 3-2 (2-1)

Gloria Cermei a pierdut în tur o sumedenie de puncte, deși jucase bine. Acest lucru l-a exasperat pe Radu Popa, antrenor-jucător-marcator la „sămădăi” și l-a făcut ca weekendul trecut să-și dea demisia. Petrică Bulza, cel ce a creat și condus Cermeiul atâția ani în liga trei, a știut că nu e rost de disperare și l-a convins pe Radu Popa să rămână. Că doar el a format această echipă – din nimic – în vară. Și Radu a rămas, a suferit iar pe bancă, dar a intrat și a marcat un gol al victoriei, în minutuol 90. Subiect de o nuvelă, nu? Intrând în poveste, aflați că Cermeiul a jucat ca o gazdă care se respectă și a condus cu 2-0 în mai puțin de 20 de minute de la primul fluier al arbitrului. Țurcanu a marcat în ambele cazuri, cu un șut din opt metri și apoi cu o bară-gol. Gazdele s-au lăsat puțin pe călcâie și Ineul a profitat, că și gruparea lui Cristi Sculici suferă atât de mult după puncte! Miculaiciuc tot a încercat să prindă poarta gazdelor, de teri ori chiar, Udrescu a pasat în loc să șuteze din apropierea porții, dar până la urmă ACB Ineu a plecat în pauză cu gol marcat de Toure, cu un șut din zece metri. Gazdele nu s-au trezit nici
după pauză și Ineul a egalat prin Nica, care a transformat o lovitură liberă de la 25 metri, la care portarul Balica a putut spune doar „las-o acolo”. „Sămădăii” erau trecuți prin atâta suferință acasă, sau în deplasare, dar a venit și „happy-minute” pentru ei. Radu Popa s-a descătușat el, pe elevii săi și pe cei o sută de privitori, cu golul victoriei marcat în minutul 90, la o acțiune la care au pus piciorul și Lazăr cu Vasilcin. „Mă bucur că fotbalul ne-a răsplătit pentru ceea ce s-a întâmplat în celelalte meciuri și ne demonstrează încă o dată că dacă avem încredere până la final suntem răsplătiți”, a răsuflat ușurat Radu Popa de la Cermei. „Am jucat, dar degeaba, fără puncte nu are nicio valoare”, a fost din nou franc Cristian Sculici, antrenorul de la ACB Ineu. Păi jucați și luați și puncte, Cristi, că aveți cu ce!

Cermei (antrenor Radu Popa): Balica – Stamorean, Ssemakula, Piț, Botaș – Hațegan, Lazăr – Gruiescu (60 Wilfried), Țurcanu (66 Vasilcin), Șiel (60 Bunea) – Sîntean (72 R. Popa).

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Merșca – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Zdrențan – Miculaiciuc (60 Nica), Călin, Susan, Udrescu (89 Ndoye) – Toure (76 Kone).


Grea e viața de polist în propriul județ

Phoenix Buziaș – Poli Timișoara 0-0

După ce a pierdut la Peciu Nou, Poli Timișoara nu a putut câștiga nici la Buziaș, echipă antrenată de Cosmin Petruescu, fost profesor chiar la clubul emblemă a Timișului, în liga secundă. Pe terenul din satul Carani, Poli a controlat mai bine jocul, dar ocazia meciului a fost în contul gazdelor, care au ratat un penalty prin Nicolescu. Vântul a fost un adversar incomod pentru ambele grupări, Buziașul jucând pe câmp, până va fi gata – cine știe când – arena din stațiunea balneară. Phoenix a avut în Lăpădat un înger păzitor, portarul gazdelor apărând tot ce mișcă. Și când polistul Mura i-a driblat pe toți, șutul a fost în natură, spre bucuria lui Lăpădat. Nici arădeanul David Popa n-a fost mai inspirat, ratând în două cazuri, cap în brațe la portar și un șut prost cadrat. În minutul 90+6, polistul (tot arădean) Haloș l-a luat „din sanie” pe sus pe Ferțu, dar ex-lipovanul Nicolescu a șutat slab de la 11 metri, iar portarul Murariu a respins, salvând un punct pentru Poli.

Buziaş (antrenor Cosmin Petruescu): Lăpădat – Nagy (46 Sturzu), Nicolescu, Horcea, Pamfile – Paleacu (86 Angheli), Ferţu, Lică (46 Românu), Savu (20 Mada) – Bădăuţă, Pădurariu (46 Chistrugă).

Poli (antrenor Paul Codrea): Murariu – Haloş. Bocşan, Vlaicu, R. Ciurel – Rotariu (88 Paşcalău) – Marincu (60 Mura), Prună, Olariu, Curescu (69 Tudoran, 88, D. Ciurel) – D. Popa.


Când ai jucători care știu fotbal

CSC Peciu Nou – FC Bihor 1-1 (0-0)

Gruparea CSC Peciu Nou s-a făcut deja cunoscută ca o forță în serie, deși este nou promovată. Dar la ce lot și-a făcut acolo Sorin Gheju, nu-i de mirare. Și FC Bihor e resimțit din plin acest lucru. Liderul a fost echipa mai insistentă, având la rândul lor un lot valoros și mai mulți bani. Oaspeții au atacat din start și au nimerit de două ori bara, în minutul 4 prin Sg. Jurj și în minutul 10 prin Ban. A mai ratat și Gunie din opt metri și la pauză a fost 0-0. Orădenii și-au încununat insistența în atac după pauză, prin reușita lui Sergiu Jurj, care a primit balonul în careu de la Chitaș și a marcat cu latul, din opt metri. Timișenii n-au avut reacție, Sg. Jurj, Chitaș și Gunie au mai irosit trei atacuri, dar pe final, în minutul 87, Peciu Nou a egalat dintr-o fază fixă. A fost un corner, la care Enciu s-a desprins de adversar și a marcat cu capul din șapte metri. Gazdele au egalat în inferioritate numerică, Bud fiind eliminat în minutul 84.

Peciu Nou (antrenor Sorin Gheju): Braşoveanu – Rosemblum (68 Ştefan), Mera, Scutaru, Ureche (85 Radu), Gania (79 Ţurcaş), Dobie (68 Voroş), Bud (84 eliminat), Ignea, Fandel, Enciu.
FC Bihor (antrenor Florin Farcaș): Pânzariu – C. Jurj, Bactăr, Farcaş (33 Stan), Ioviţă – Gunie, Calugher (55 Sorian) – Ban (55 Chitaş), Moga, Stoian (90 Al. Popa) – Sg. Jurj.


CLASAMENT

 

Categorie: Sport
Etichete: CS Socodor – Şoimii Lipova 2-4, CSC Peciu Nou – FC Bihor Oradea 1-1, fotbal, Gloria Lunca Teuz Cermei – ACB Ineu 3-2, liga 3, Phoenix Buziaș – Poli Timișoara 0-0, Progresul Pecica – Avântul Periam 3-0
Distribuie:
Articolul anterior
A murit Matthew Perry, actorul cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing din serialul „Friends”
Articolul următor
Un minor de 6 ani și două femei au ajuns la spital în urma unui accident rutier, pe drumul Târnova-Șilindia-Cuied

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…