LIGA 3, seria 8 | Final de sezon cu regrete la Socodor și Ineu

1.liga 3 seria 8
Distribuie:

Rezultate play-out etapa a 10-a, ultima:

ACB Ineu – Avântul Periam:  2-1

Spătaru 3, Banam 64 – Rancov 55


Şoimii Lipova – Gloria Lunca Teuz Cermei:  0-0

Progresul Pecica – CS Socodor: 9-2

Nasiru 45+1, Borcea 46, 58, 87, Arsene 48, L. Bodri 62, 89, Pașcalău 69, 83 – Mercioiu 27, Daina 32.


Clasament final play-out

clasament final play out


Obiectiv comun, scos în mocirlă

Şoimii Lipova – Gloria Lunca-Teuz Cermei: 0-0

După o serie de trei victorii consecutive, în etapele 6, 7 și 8, Șoimii Lipova și-a încheiat treaba cu porțile adverse, punând punct sezonului prin două meciuri fără gol marcat. Vorbim aici de 0-2 la Periam și acum, în ultima etapă, de un 0-0 acasă, cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Bine, lipovanii erau obișnuiți cu „0” în secțiunea goluri marcate, surpriză fiind poate seria amintită de victorii. Vorbind puțin de meciul din ultima etapă, acest 0-0 a fost suficient pentru ambele tabere. Că Lipova a încheiat campionatul pe locul secund în „play-out”, iar Cermeiul a rămas deasupra liniei de retrogradare directă. Protagoniștii ambelor grupări spun că nu s-au interesat de scorul de la Pecica. Ei, nu! Dar înainte de ,,minutul și scorul”, am alt aspect de amintit. Gazonul de la Lipova e ca…  și aici folosesc un „biiip”. Dar ce-a zis Radu Popa, antrenor la Cermei, e publicabil: E inimaginabil cum un stadion atât de frumos, cu așa condiții, să aibă un gazon execrabil, de Liga a 5-a, poate”.

lipova cermeiȘi pe mocirlă e mai greu, teoretic, dar și mai greu e când n-ai har în bagajul celor ce au călcat acest tăpșan. Nu știu ce scor final era dacă era „surpriză” la Pecica. Așa că a fost un „0-0” pentru „lipovacermei”, „liga celor o sută” să trăiască și mai bag un comment, a lui Norbert Polgar, antrenor la Șoimii Lipova: „Până la urmă, ambele echipe ne-am atins scopul, iar eu îi felicit și pe cei de la Cermei că s-au salvat de la retrogradare”


Lipova (antrenor Norbert Polgar): Iliescu – Bokse, Petruț, Fieraru, Obinna – Vlad, Said, D. Salka (83 Bălașa), A. Nica – Șimăndan (76 Brad), Dinu.

Cermei (antrenor Radu Popa): R. Rusu – Balasz (6 Novac, 81 Stamorean), Lazăr, Siminic, Iosu –  Hațegan, Piț – Ghighilicea, Tănase, Sevici – Vasinc.


Când nu umbli cu jumătăți de măsură

Progresul Pecica – CS Socodor: 9-2 (1-2)

pecica socodor

Nu știu dacă Tibi Darazs, antrenor la CS Socodor a mai căutat sâmbătă pe net să vadă scorul din meciul jucat de echipa sa la Progresul Pecica. Pe cel de la pauză îl știa (1-2), dar nu era sigur dacă acel „9” din pasiv este adevărat. Că seara târziu, ajuns acasă, Tibi spunea: Nu pot să-mi explic, nu știu, mâine o să analizez și eu”. Despre ce vorbesc? De meciul din ultima etapă, pe care CS Socodor era obligată să-l câștige, ca să mai spere la o salvare de la retrogradare. Și, la pauză, Socodorul era peste linie, iar Tibi Darazs a precizat la final că „în prima repriză Pecica n-a contat”. Și pe acest fond, Mercioiu a marcat pentru 0-1 în minutul 27, iar Daina a adus speranțe și mai mari vizitatorilor, marcând pentru 0-2, în minutul 32. O clipă de neatenție, dar și un pic de „bulan” pentru gazde, a făcut ca tabela să arate la pauză 1-2. Marcator pentru Pecica: Nasiru, în minutul 45+1.

Dar nimeni nu anticipa ce urmează în actul secund. Și la cum s-a terminat meciul, mergi fără regrete înapoi în județ. La cei din Socodor mă refer. Care au luat după pauză 8 (opt) goluri.Au jucat și ei… pentru ce au jucat, ei știu”, a comentat Tibi Darazs. A zis pentru ce Dan Stupar, antrenor la Progresul Pecica: Dacă nu își reveneau la ce se cere în teren, nu le dădeam vacanță și îi mai țineam la antrenamente”. Așa că băieții ce joacă pentru formația din localitatea cu pită celebră au tot dat pe goluri imediat cum a-nceput repriza secundă, pe listă trecându-se în ordine: Borcea, Arsene, Borcea, Luca Bodri, Pașcalău, iar Pașcalău, Borcea și Luca Bodri. Săracul Mucha, i-au ciruit poarta. Mai lipsea ca Dan Pataș, crainicul stadionului, să-i dea gol lui Luci. La 9-2, după ce ai condus la pauză, e greu de spus altceva. Totul e clar și te resemnezi cu retrogradarea. „Dacă le spuneam că trebuie să luăm 7-8 goluri după pauză, nu cred că reușeam”, a mai încercat Tibi Darazs să-și ridice moralul. Eu tot o spun în analizele mele de aici de pe „Critic”: nu-mi face plăcere să scriu despre meciuri cu scoruri de curtea școlii. Și tastez cu reținere când o grupare din Arad – de județ zic – are o soartă așa de dură și mai mult, retrogradează. „Stupi” a spus după joc că nu-i plac jumătățile de măsură. Dar, Dănuț, „9” e o măsură întreagă? Ok, e bine și sănătos cum spui, că „am jucat fiecare meci doar pe teren”. Pecica a dovedit că era echipă de play-off campionatul ăsta. Și concluzia tot de la Stupar o extrag și spune cam așa: „Sunt arădean, iubesc fotbalul arădean și îi respect pe toți cei care se implică să facă lucuri frumoase”. Fain spus… un respect de… nouă. Nouă-doi. Dar mai am un P.S.: Gigi Cameniță, antrenor cu licența la Socodor, mi-a spus că și el dădea cât încape unui astfel de adversar, indiferent de nume, sau localitatea de baștină. Vacanță faină celor ce au scăpat de antrenamente și, Tibi, hai, faceți cumva și rămâneți în liga asta. Că puteți mai mult. Eu știu!    

Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Burtic (75 Gakos) – T. Bodri (35 Arsene), Nasiru, Wild, Nortey – Moraru (75 Matyus), Iuga (65 Avalumun) – M. Salka, L. Bodri, Răchită (65 Pașcășău) – Borcea.

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha (84 R. Popa) – Clej (63 Ciornei), Gherheș, Ţoca, C. Covaci (71 Todincă) – Turcuș (71 Caia), Florea – Daina, Lezeu, D. Covaci (63 Chiș) – Mercioiu. 


Păi acum v-ați amintit de meserie?

ACB Ineu – Avântul Periam 2-1 (1-0)

I-am făcut eu ca la „Nufărul” pe româno-africanii ce joacă la ACB Ineu și acum, la ultimul meci din acest campionat, băieții antrenați de Cristi Sculici au bătut pe Avântul Periam. Da nu mai conta, iar la noi – exemple se pot deduce și din meciurile povestite mai sus – când ți-a suit sacii în căruță, nu te mai concentrezi pe drumul rămas de făcut. Da, Ineul a câștigat. Pe bune! A dat primul gol Spătaru, încă din minutul 3, cu șut în vinclu de la 25 metri. Fotbalist, tată! Ce n-ai dat mai multe din astea, Florentin? La zece minute după pauză, Periamul a egalat prin Rancov, tot cu șut de la distanță, 20 metri, dar pe jos, pe colțul lung. „Academicienii” Ineului au reușit să-și refacă avantajul în minutul 64, când Banam a taxat o nesincronizare a defensivei adverse și a marcat din zece metri. ACB Ineu iese din Liga trei cu doar două victorii. Asta și încă una în sezonul regular. Iese și cu destul de multă rușine, cu datorii, dar ce-i mai nasol, cu o nebuloasă în ce privește viitorul imediat al acestui club. Iar antrenorul Cristi Sculici – chinuit și el tot campionatul – a precizat că la ACB Ineu „Ce va fi mai departe depinde de conducerea clubului, de conducerea orașului, ce vor să facă, dacă mai vor să facă. Eu am mai avut o tentativă de plecare în ianuarie, m-am întors, dar nu s-a schimbat nimic. S-ar putea ca pentru mine să fie astăzi ultimul meci la Ineu”. Primarul a spus că vrea o regrupare, o resetare a echipei, în eșalonul patru. Că-i „nașpa” să încerci să faci fotbal fără „caș”. Chiar aici, în liga asta cu dueluri pe repeat de te plictisești. Aveți grijă de fotbalul din Ineu, care se practică aici de 102 ani!

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Coman – Ndiaye (63 Mbengue), Zdrențan, Șerban – Călin, Kone, Spătaru (63 Clipotă), Bekono – Miculaiciuc (63 Banam), Thiam (85 Toure), Udrescu (92 Ioniac). 

Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Baeram, Roșus, Cristea (90 Popescu), Rancov – Stefanciuc (77 Mânecan), Jurj (46 Gălățan) – Smalbergher (46 Olteanu), Gașpar, Viașu (46 Budur) – Prața. 


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu, Avântul Periam, CS Socodor, Gloria Lunca Teuz Cermei, LIGA 3 - seria 8, progresul pecica, Șoimii Lipova
Distribuie:
Articolul anterior
INTERVIU cu Ciprian Chiujdea care a interpretat rolul personajului Adi din filmul românesc câștigător la Cannes – ,,Trei kilometri până la capătul lumii”
Articolul următor
FĂRĂ TITLU DE RUBRICĂ, FĂRĂ TITLU DE EPISOD (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…