LIGA 4 ARAD | Gio, ai pus șampania la rece?

liga4
Distribuie:

Rezultatele etapei a 27-a


CS Glogovăţ 2013 – Victoria Zăbrani 10-0

Țîru 14, 28, 34, 72, 83, Onețiu 36, Doboș 44, Păulin 50, Vereș 58, Domide 89


Podgoria Pâncota – Păulişana Păuliş 1-3

Ispas 48/penalty – Varga 8, Moldovan 30, Gavrilaș 90+2


Victoria Nădlac – Şoimii Şimand 0-3

Apostol 44, Măgulean 55, 56


Frontiera Curtici 2004 – Viitorul Arad 0-1

Bădăuță 20


Național Sebiș – CS Beliu 0-4

Cohan 36, Mâneran 54, 66, Bucur 86/autogol


Voinţa Macea – Athletico Vinga 4-1

Lakatos 51, Busuioc 70, Edu 81, Ardelean 85/penalty – Mateucă 38


Unirea Sântana – ACB Ineu II 3-0 


Victoria Felnac a stat.


Etapa următoare, a 28-a, intermediară (miercuri, 22 mai, ora 18): Vinga – Curtici, Viitorul – Sebiș, Beliu – Pâncota, Păuliș – Nădlac, Șimand – Glogovăț, Zăbrani – Sântana, IneuII – Felnac 0-3. Macea va sta.

Etapa a 29-a (sâmbătă 25 mai): Glogovăț – Păuliș, Pâncota – Viitorul, Felnac – Zăbrani, Sântana – Șimand, Nădlac – Beliu, Sebiș – Vinga, Curtici – Macea. 


Baftă la baraj!

Meciul ăsta jucat de Viitorul Arad în deplasare la Frontiera Curtici a fost pentru lider ca o ultimă treaptă pe scara ce duce spre titlul de campioană a Ligii 4 Arad. Nu era un meci ușor pentru trupa antrenată de Flavius Pavel, că și curticenii lui Norbert Jozsa au jucători buni, experimentați. Așa că a rezultat un joc ca cel de șah, cu multă gândire, tactică, precauție, dar și cu atacuri surpriză. Viitorul s-a bazat ca de obicei pe rutina axului Bier–Sergiu Popa-Vezan-Bădăuță, ultimul fiind și cel care a marcat golul, în minutul 20, care s-a dovedit a fi cel de trei puncte la final. Frontiera a mizat pe incisivitatea lui Avrămuțiu, dar nu poți tot timpul să aștepți să-ți rezolve meciul, în plus talentatul jucător s-a și accidentat nasol – ligament rupt se pare. Gazdele au tot încercat, cu Șulea „vârf”, dar nici acestuia nu i-a ieșit golul. Că fie a apărat Gârlea, fie mingea a fost scoasă de pe linia porții (de Pantea în cazul ăsta), fie reluarea nu a fost pe cadrul porții. Oaspeții au păstrat oarecum proporția ocaziilor de poartă grație cuplului Vezan-Bădăuță, dar nici aceștia n-au mai reușit să modifice tabela. Victoria este decisivă pentru Viitorul Arad, care mai are de jucat două meciuri acasă, cu Sebiș și Nădlac și unul afară, la Pâncota. Și pentru a se încununa campioană, mai trebuie trei puncte. „Piece of cake”, nu? La final, Norbert Jozsa a recunoscut că diferența s-a făcut prin „experiență și pragmatism total la ei”, în timp ce și Flavius Pavel a fost franc, spunând că „O echipă mare câștigă și când joacă mai slab”. Ei, nu sunteți mari, Flavius, dar măricei sunteți, în fotbalul ăsta județean zic. De pe acum încep cu prima urare: „Baftă la baraj!”. 

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Huțanu, Gurban, Bercu, Deta – Bonchiș, Lazea, N. Varga – Șulea, Avrămuțiu (65 K. Varga), Abrudan. 

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Pantea, Bier (46 Stoianovici), Munteanu – Blickling, Sg. Popa, Kocsis (86 Narsesovici), Fl. Gâlcă (90 P. Pavel), Rotar (72 Al. Catanzariti) – Vezan – Bădăuță. 


A câștigat ăl mai bun!

N-a fost el un meci de „1-X-2”, dar la o luptă care pe care tot te așteptai. Podgoria Pâncota a arătat o formă bună de câteva etape, dar și Păulișana Păuliș s-a trezit de o lună încoace. Bai pentru gazde în acest meci, e că nu l-au avut pe Pirtea și-așa că oaspeții au avut mai multă liniște în apărare. Da Păulișul și-a valorificat și jocul de atac, avându-l pe Gavrilaș în zi mare. Băiatul ăsta i-a centrat din stânga lui Paul Varga, care a pus capul și a marcat în minutul 8. Apoi, în minutul 30, a centrat și din dreapta, lui Moldovan și acesta a marcat cu latul. Pâncota a reușit să reducă scorul la 1-2, prin Ispas, din penalty, dar gazdele n-au putut mai mult. Și tot Gavrilaș a lămurit soarta punctelor, marcând în prelungiri. A fost 1-3 în duelul dintre Pâncota și Păuliș, iar Remus Lung, antrenor la gazde, a recunoscut că „am dat peste o echipă mai bună decât noi”. Și Lucian Ciba, antrenor la Păulișana Păuliș, a subliniat că „nu s-a pus niciun moment problema echipei mai bune”. Deci totul e clar, da? 

Pâncota (antrenor Remus Lung): D. Iacob – Fl. Iacob, Cotoc, Pușcaș, Țop – Cl. Bălăban, Steleac – Neamț (71 Mihoi), Șt. Ștefan (77 Bulzan), I. Bălăban (59 Iakob) – Ispas.

Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma – Schinteie, Pleșca, Becheș, C. Morariu – P. Varga, G. Pop, N. Marc, Gavrilaș – Moldovan (89 S. Ștefan), Brândușe (77 Bogdan).


Pe urmele Barcelonei și Braziliei

Nu cred că băieții de la Victoria Zăbrani s-au dus pe jos la Vladimirescu, să joace cu CS Glogovăț. Da s-au dus. Și rău au făcut! C-au luat zece. Nu nota! „10-0” zic, adică „zehn” pe nemțește, că-n ambele localități se vorbește limba lui Goethe. Și cei de la „Vladi” chiar au fost nemți, că au dat cât au putut, n-au oprit motorul „panzerului”. Văd că numai Țîru le-a dat cinci, oaspeții fiind ocupați să scoată mingea din poartă și din „cauza” lui Onețiu, Doboș, Păulin, Vereș și Domide. Nu mai comentez altceva, că-i scor mai mare de „6” și nu-l accept nici în curtea școlii. P.S.: totuși mi-s dragi două scoruri din astea. Că vorbeam de nemți, acel 8-2 din Bayern-Barca și acel 7-1 din Germania-Brazilia. Da Zăbraniul nu-i nici Barca și nici pe departe nici Brazilia. Alles klar?        

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Oală – Vasilca (Harhaș), Diarra, Mariș (R. Cosma), Ruja – Domide, Onețiu – Doboș (Crăciun), Vereș (Petcuț), Țîru – Păulin (Lucaci).  

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Brutyo (Incze) – Cleuța. Vizitiu, Suătean (Oprea), Benescu – Hodan, C. Gîlcă – Maxim (Goia), I. Varga, Țuța – Ghergar (Zahareanu).


Goluri, cârnați și bere

De Victoria Nădlac tot am zis că o admir că participă la competiție. ,,Vameșii” au făcut puncte cu cine au putut, iar cu ăștia, de gen Șoimii Șimand, idealul e să nu iei multe. Sâmbătă, nădlăcanii au avut festival al cânaților, produse degustate probabil și jucătorii lui Cornel Nădăban. Că disputa cu Șimand s-a încheiat cu scorul de „0-3”, nu-i bai. Povestind puțin, la pauză a fost doar 0-1, cu gol marcat de Apostol pe finalul reprizei, în minutul 44. Dar după, Petre Măgulean a rezolvat jocul cu două goluri date repede, unul după altul, în minutele 55 și 56 și „hai cu toții la cârnați”. Și bere, probabil. Sau cola, nu-ș ce beau jucătorii în ziua de astăzi. Hai, că vine ea și vacanța!   

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Sturz, Taloș (Popovici), Kocsis, Seciu – Chepețan, Beracko – Goldiș (Lăpușan), Bozian (Perța), Mazuch – Sinkovicz 

Șimand (antrenor Jany Ruska): D. Mureșan – Engelhardt, Peia (Ujog), D. Varga, Onaca – Rus, Apostol – Cordoș (Cheța), Ciupuligă, Mandache (Galeancu) – P. Măgulean. 

nadlac simand


Unde sunt derby-urile de altă dată?

Nu mai sunt derby-urile de altă dată! Așa a fost și-n weekend. Național Sebiș n-a contat acasă cu vecinii de la CS Beliu. Gazdele n-au putut, că au mulți copii și n-au și ei acolo un „galactic”, ceva. Ai lui Costel Filipaș și-au făcut treaba, deși au și ei tineri în trupă, dar mai au un Mâneran (cu două goluri date în acest meci), mai au un Cohan (un gol și el), au un Mașniță (nu-ș ce-a fost cu el că n-a dat nimic etapa asta), au cu ce, ce mai! Ah, a fost în final „0-4”, pentru că și-a dat unul în proprie poartă și Bucur de la Sebiș. Așa cu Bucur-ia a fost la Beliu. Care mai vrea puncte, sunt siiigur! Hai să vedem Costel, ce scoateți acasă cu Pâncota în intermediară.    

Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi – Feieș (Dance), Karmanoczky (Bucur), Faur Onoc – Hadăr (Cherchejianu), Marta (Bogdan) – Buia (Embey), Indreica, Florea – Lingurar. 

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea (Tucra) – Rusu, Bogdan, Călăcianu, Hulbăr – P. Cotoc (C. Morar), Purtan – Mâneran, Cohan (Jurcă), Chifa – Mașniță (Popovici).

sebis beliu


  Un „4-1” pentru un „41”    

Athletico Vinga a condus la pauză în deplasare, la Voința Macea. Cum asta? Vă spun! Mateucă a scăpat singur cu portarul Stănilă, acesta i-a parat șutul, dar a căzut pe loptă, care a sărit la „expeditor” și…gol! Da n-a ieșit bine pentru câștigătoarea primei reprize, că pe-a doua, Macea a câștigat-o cu 4-0. Cum? Normal că vă zic și asta. Deci: la 1-1, Edu a dat mingea în bară, Lakatos a fost pe fază și a marcat (nu cred că a fost schemă bara lui Edu). A fost 2-1 în minutul 71, pentru că Busuioc a dat-o în poartă din douj’ de metri, pe colțul lung. Mai schemă cred că a fost faza de 3-1, cu corner Fritea, cap și gol, Edu! În fine, ultima reușită a gazdelor a fost a lui Ardelean, din penalty, faultatul fiind Brandabur. La final, bucurie lângă castel, că acest „4-1” i-a fost dăruit de măceni antrenorului lor, Ruben Pâncotan, care a împlinit…41 de ani! Ceva din declarații? Hai, notați: „Ne-am văzut de joc și am câștigat meritat, fără probleme, până la urmă”, a precizat Ruben Pâncotan, antrenorul de la Voința Macea. „Am comis prea multe erori personale, nepermise la acest nivel. E cumva și o lipsă de profesionalism pe care o plătim prin aceste rezultate negative”, a explicat și Vasile Topac, antrenorul-jucător la Athletico Vinga. 

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Șiclovan (87 C. Morar), Botaș, Edu, Kiss –  Ardelean, Fitea – Trif (65 Brandabur), Busuioc (87 Gaudi), Lakatos (90 Cătuneanu) – Marița (46 Veliciu). 

Vinga (antrenor Vasile Topac): P. Ghergel – Cohuț, Zlătar, Grozavu, Suciu (76 Zavastian) – Topac, Achim – Cîșlaru, Mateucă, Sterciuc (70 Ploscaru) – Roșu. 

macea vinga


CLASAMENT Liga 4 Arad, etapa 27

clasament liga 4 etapa 27


 

Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga, CS Beliu, CS Glogovăţ, fotbal, Frontiera Curtici, LIGA 4 ARAD, Național Sebiș, paulisana paulis, Podgoria Pâncota, Șoimii Șimand, victoria nadlac, victoria zăbrani, viitorul Arad, vointa macea
Distribuie:
Articolul anterior
Încă un coleg a părăsit această lume „înainte de termen”. Jurnalistul Adrian Hărțău s-a stins la 5 zile după ce a împlinit 51 de ani
Articolul următor
Sfinții Constantin și Elena – semnificație creștină, tradiții și superstiții la români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie