LIGA 4 ARAD | Comentariile etapei, cu ingredientele știute

liga 4
Distribuie:
LIGA 4 ARAD – Rezultatele etapei a 20-a

Victoria Zăbrani – Viitorul Arad: 0-2 

Vezan 15, Munteanu 26


ACB IneuII – Athletico Vinga – meci neprogramat

*Ineu II s-a retras din campionat.


CS Glogovăţ 2013 – Național Sebiș: 4-0

Doboș 17, Țîru 56, 67, Onețiu 63


Unirea Sântana – Frontiera Curtici 2004: 1-0

Filimon 71/penalti


Şoimii Şimand – CS Beliu: 3-1

Măgulean 8, 84, Mandache 14 – Purtan 5


Victoria Felnac – Voinţa Macea: 7-0

Lasc 34, 83, Morariu 42, Mitu 44, Tugulescu 55, Leucuța 87, Rozsa 90


Victoria Nădlac – Podgoria Pâncota: 0-3

– Iacob 28, Pirtea 49, 55


Păulișana Păuliș a stat. 


Etapa viitoare, a 21-a (6 aprilie): Pâncota – Glogovăț, Viitorul – Șimand, Sebiș – Sântana, Curtici – Felnac, Macea – Ineu, Vinga – Zăbrani, Beliu – Păuliș. Nădlac stă. 


Primaru’ a oprit satelitu’ de pe orbita ligii patru

Încep rezumatele cu o știre „de ora 5”, da-nțeleasă de mine pe deplin. Înainte de a-ncepe etapa asta, a 20-a, un șăf de la ACB Ineu II s-a dus la AJF și a anunțat „gata, ne retragem!”. Era cazul! Da chinul acestei echipe prin județul Arad a fost întrerupt de către Călin Abrudan, primarul orașului Ineu. Aici, pe Critic, am tot transmis că „n-are rost”, iar edilul, văzând că echipa a luat 101 goluri – nu mai reamintesc cum și la ce meciuri – a pus punctul pe „I”(neu) și a subliniat că:  „Lucrurile au scăpat puțin de sub control… cum puteau crește și acei copii dacă luau aproape meci de meci de la zece goluri în sus? Și atunci am zis să oprim chinul. Trebuie să fie o învățătură de minte pentru cei de la club, să nu se mai înhame la ceva dacă nu pot să facă lucrurile cum trebuie”. Și din „commentul” primarului, mai reiese ceva, legat de prima echipă, nemulțumit că și acolo factorul privat lasă puțin de dorit și ne este teamă că în vară va trebui să preluăm noi, ca autorități locale, echipa și să o înscriem în competiția în care ne permitem să jucăm”. Așa că Athletico Vinga a fost cea care a trebuit să se mulțumească doar cu un 3-0 contra ,,academiei” retrase, ca și celelalte grupări din serie care mai aveau de jucat meciuri în etapele rămase. 


În astfel de meciuri, orice detaliu contează

santana curtici

Când joacă Unirea Sântana cu Frontiera Curtici (sau invers), localnicii care iubesc fotbalul, se pun pe bițiclu, pe cal, mai nou chiar pe trotinetă și dau o fugă să vadă meciu’ cu vecinii, despărțiți de doar cinșpe kilometri. Acum, la meciul de sâmbătă, datele problemei dădeau speranțe de un meci care pe care, că fiecare echipă posedă. Ce? Lot, jucători vechi, jucători noi (în acest sport), antrenori cu ambiții. Pentru a-și lua pulsul, cele două echipe au început precaut jocul, fiind ocupate să vadă „ce pot ăștia?”. Da-n primul rând s-a pus accent pe defensivă, că de acolo începe atacul, de acolo ai gânduri la un succes. Sântana a-ncercat să dea la poartă din lovitură liberă (Nistor), dar dacă ai și unul cu driblingul, încerci să pătrunzi și „solo”. A făcut-o Olteanu, tot de la gazde, dar nu i-a ieșit șutul. La Curtici a jucat Avrămuțiu (feblețea mea), iar meseriașul a nimerit transversala după pauză. „Sântana italiana” a reușit să se desprindă în minutul 71 din penalty, dat pentru că Blănaru l-a jenat pe Stanciu în careu și transformat spectaculos de Filimon, să se bucure și ochiul spectatorilor. Încercând să salveze un punct, Frontiera a ieșit, Sântana a stat atent în tranșee, jucătorii lui „Știli” plecând și spre poarta adversă, când le-au rămas spații libere. Burlă și Abraham nu le-au exploatat, așa cum n-a reușit să puncteze nici Lolea de la Curtici, al cărui șut a fost parat de Mureșan. Sântana a terminat meciul „în zece”, d-a era deja pe gata meciul când Stanciu s-a dus la cabine să dea drumul la apa de la duș. Așa că Unirea a bătut Frontiera cu 1-0, iar „Știli” Abrudean, antrenor la gazde a zis că  „importante sunt cele trei puncte obținute împotriva unui adversar bun”. Da , de acord Știli. Hai cu alte trei și cu alți adversari, buni, răi, că vă trebuie dacă vreți să rămâneți în coasta lui Gio. Și Norbi Jozsa, antrenor la Curtici, a fost de părere că am făcut un joc bun, ne pare rău de penalti, era echitabil un egal”. Asta a fost Norbi, în astfel de meciuri, cu așa adversar, contează orice detaliu. Salutări lui „Tati Varga!”


Sântana (antrenor Adrian Abrudean): Mureșan – Bortiș (51 Stanciu), Ali Tolmbaye, Nistor, Savin (58 Politic) – Copil (25 Ursoi), Simion – Olteanu (85 Pașca), Burlă, Filimon (85 Kozma) – Abraham.

Curtici (antrenor Norbert Polgar): Popescu – Huțanu (84 Zsogo), N. Varga, Gurban, Blănaru – Lazea, Al. Pavel – Deta, Avrămuțiu, Bonchiș (78 Lolea) – Sulea (46 Dochița).


Mai găsim în Arad (încă) un Vezan? 

Și eu am așteptat cu oarecare curiozitate meciul dintre Victoria Zăbrani și Viitorul Arad. Că după ce-am văzut în etapele jucate în acest an, eram confuz. Și-a făcut Leo Pința echipă, sau nu? Băi, ceva, ceva se naște acolo, la Zăbrani. Chiar dacă cu liderul n-a ieșit victorie. Deh, diferență de gabarit. Zăraniul s-a fâstâcit la-nceput de meci, au fost taxați și cun penalty (în min.9), da Brutyo l-a „ghicit” pe Bulboacă și-a rămas „0-0”. Asta numai pentru șase minute, până când Vezan a profitat de o bâlbă a lui Adi Vizitiu („underul 50+ din echipa lui Leo) și a băgat mingea în poartă din zece metri. Și Vezan a mai făcut una cam după zece minute. Și-a pus mingea pentru lovitură liberă, a văzut că zidul se tot așează – de parcă venea generalul Ciucă la raport – și n-a mai stat pe gânduri, a dat-o repede lui Cristi Munteanu, că-i mai mare ca el (43 față de 39), iar Brutyo a scos mingea din plasă. Până-n final de repriză, Viitorul a mai dat o bară, prin Bădăuță, da-n repriza a doua au avut mult mai multe bătăti de cap. Că Leo a schimbat la pauză și formula asta de echipă a-nceput să joace. N-a fost ca Zăbraniul să marcheze, deși Zubașcu ar fi putut s-o facă de trei ori. Da la ultima, ce mai mare, a ieșit din tipare Gârlea, portarul Viitorului salvând practic golul, căutat și meritat poate, de Zăbrani.  

zabrani viitorul

Leo Pința de la Zăbrani s-a declarat mulțumit pentru partea a doua, în care am reușit să ne ridicăm destul de sus”, transmițând liderului ,,să facă în așa fel să mai găsească doi de Vezan și doi de Sergiu Popa și atunci echipa se ridică la nivelul Ligii a treia”. Șugubăț, Leo, dar știe el ce zice! Pentru Viitorul, o concluzie a tras Radu Alexandru, preparatoru’ lu’ Gyuszi Balint, ăla mă ce urla de pe margine de se-auzea-n Micălaca, când UTA juca acasă în pandemie. Radu a zis că Viitorul a jucat cu o echipă bună, o echipă organizată care în a doua repriză chiar ne-a pus niște dificultăți”


Zăbrani (antrenor Leo Pința): Brutyo – Stoin (56 Fărău), Vizitiu, Turc, Benescu (46 Costea) – Cleuța, , Godoci (56 Țuța) – I. Varga, Maxim, Cleuța, Ghergar (46 Zubașcu) – Goia (69 Păulescu).

Viitorul (antrenor Radu Alexandru): Gârlea – Blickling, Pantea, Munteanu (63 Pașcu), Topai – Fl. Gîlcă, Kocsis – Narsesovici, Vezan, Bulboacă (70 Cl. Popa, 85 Roșu), Bădăuță.


Când o echipă bună știe să bată altă echipă bună

Din restul meciurilor din etapă, dulelul dintre Şoimii Şimand și CS Beliu era un meci de tratat pe larg. Șimandul echipă bună, s-a mobilizat și a bătut Beliul, tot o echipă bună, care a și condus din minutul 5, prin golul marcat de Purtan. Numa că în timp ce se pupau, oaspeții au văzut că tabela se schimbă la 1-1, pentru că Șimandul a egalat prin „vulpoiul” Petre Măgulean. Jocul a continuat să fie aprins și înainte de a se-ncheia primul sfert de oră, gazdele au reușit să preia conducerea prin golul lui Mandache. În rest echilibru, încercări ale celor din Beliu să revină pe tabelă și o liniște totală spre final de meci, pentru că-n minutul 84 Măgulean a făcut 3-1 și gata, „punctele-s la noi”.    

Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Peia, Engelhardt, D. Varga, Roza – Apostol (Ciupuligă, Cordoș (Martin), Dolga (Rus), Onaca – Mandache (Ujog), P. Măgulean (Cheța).

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea – Bogdan, Rusu (P. Cotoc), Onoc, Hulbăr – Onoc, Cohan (Popovici) – Mâneran, Călăceanu, Purtan (Morar) – Mașniță, Zamă (Chifa). 


Ultimele trei din serie, 0-14!

Și cum Ineu II – ultima din serie – nu mai este, în coada coada clasamentului au rămas să evite retrogradarea, Sebiș (loc14), Macea (loc13) și Nădlac (loc 11 aici, dar provizoriu, până se va opera 3-0 pentru Athletico Vinga cu retrasa).

Să le luăm pe rând, prima smotocită a fost Național Sebiș, care a luat 4-0 la CS Glogovăț 2013, că ultimii dau când au șansă, că de aia la ei se rupe clasamentul, următoarea (Zăbraniul) având cu opt puncte mai puțin. Vorbind de meciul de la Vladi, gazdele nu s-au grăbit să „omoare” tinerii sebișeni, iar la pauză a fost doar 1-0, grație golului lui Doboș. Da-n actul seund, Glogovățul s-a pus pe treabă și a mai marcat de trei ori prin Țîru, Onețiu și iar Țîru. Și deși mai era timp destul, asta a fost tot, că și gazdele mai au treabă la servici, acasă și n-au totdeauna „duracellul” plin. 


Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Soltezs – Vasilca (Neag), Mariș, Diarra (Cosma), Ruja (Lucaci) – Păulin (Ianc), Doboș – Onețiu, Vereș, Borhan (Domide) – Țîru.

Sebiș (antrenor Marin Balint): Creța – Marta, Vențel (Bucur), Faur, G. Onoc (Dance) – Hadăr (Florea), Alb (Bogdan) – Indreica, Lingurar, Buia – Munteanu(Brad).   


Voința Macea a pățit-o mai rău acasă la Victoria Felnac. A luat 7-0! Că la „VI-FE”, antrenorul Dănuț Mițiți are băieți cărora nu mai trebuie să le dea piciorul său, când aceștia sunt în careul advers. Macea mă suprinde puțin, ceva nu se mai leagă în echipa lui Ruben Pâncotan, care a ținut mereu aproape de Felnac atunci când s-au întâlnit. Nu mai enumăr marcatorii, decât spun că mă bucur când marchează un copil talentat, pe nume Mitu (da, nepotu lui Bebe). Hai pe urmele lui, Cristi! 

felnac macea

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Fl. Rusu (Nichici) – S. Măgulean, Țugulescu, Olariu (Leucuța), Tăutan – Merca, Tomuț – Mitu (Rozsa), Morariu (Belea), Drîglă (Buz) – Lasc.

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Edu (Botaș), Ardelean, Busuioc, Trif – R. Fritea (Lazăr), Brandabur (Gavrilaș) – Lakatoș, Șiclovan, Veliciu (Cătuneanu) – Băd.  


Mă surprinde puțin și eșecul celor de la Victoria Nădlac, 0-3 acasă cu Podgoria Pîncota. Da nici aici n-ar fi multe de spus. Că oaspeții l-au avut în zi bună pe George Pirtea, care la acest nivel ar trebui să se distreze etapă de etapă. La pauză scorul a fost mai strâns, 0-1, cu gol Iacob, dar după pauză, băieții antrenați de Remi Lung și-a făcut jocul și s-au impus fără dubii, cu 0-3. 

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Bogoș (Goldiș), Kocsis (Seciu), Taloș, Sturz – Beracko, Mazuch – Coriteac (Popovici), Chepețan, Dancă – Bukva(Perța). 

Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – D. Gligor, Pușcaș, Vl. Cotoc, Iacob, – Cl. Bălăban, I. Bălăban (Iakob) – Steleac (Pașca), Ispas (Bulzan), Pirtea (R. Neamț) – Mihoi (Șt. Neamț). 


CLASAMENTUL LA ZI

clasament liga 4 et.20


 

Categorie: Uncategorized
Etichete: ACB IneuII, Athletico Vinga, CS Beliu, CS Glogovăţ 2013, Frontiera Curtici 2004:, Național Sebi, paulisana paulis, Podgoria Pâncota, Șoimii Șimand, Unirea Sântana, Vali Viski, victoria felnac, victoria nadlac, victoria zăbrani, viitorul Arad, vointa macea
Distribuie:
Articolul anterior
Promisiune electorală de 1 Aprilie | Bibarț: „Aradul primește Cetatea fără să cheltuie niciun ban”
Articolul următor
2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ipj arad large

Analiza activității I.P.J. Arad în primele 3 luni din 2024: Infracționalitatea stradală, violența domestică, infracțiunile rutiere și furturile din societățile comerciale (produse de pe rafturi) au înregistrat o creștere. Se schimbă abordarea campaniilor preventive în școli

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 29 aprilie, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a prezentat pe larg analiza activității în primul trimestru al anului. Infracționalitatea stradală, violența…