Liga 4 Arad | Cronici ca-ntre noi, „ghibiții”

liga4
Distribuie:

Rezultatele etapei a 28-a (intermediară, miercuri 22 mai)

Athletico Vinga – Frontiera Curtici 2004 1-2
Achim 17 – Gurban 70, Lolea 72


Viitorul Arad – Național Sebiș 7-0
Catanzariti 2, 73, Bier 45, Munteanu 49, P. Pavel 61, Kocsis 70


Şoimii Şimand – CS Glogovăţ 2013 0-1
Ianc 90+4


Păulişana Păuliş – Victoria Nădlac 6-2
P. Varga 13, Brândușe 36, 73, 79, Grigorean 90, Sturz 12/autogol – Bozian 9, Sinkowicz 31


CS Beliu – Podgoria Pâncota  0-0


Victoria Zăbrani – Unirea Sântana 2-6
Goia 73, Păulescu 86 – Copil 32, Burlă 51, Olteanu 53, Stanciu 62, Politic 65, Pașca 76


ACB Ineu II – Victoria Felnac 0-3 

Voința Macea a stat.


Rezultatele etapei a 29-a (sâmbătă, 25 mai)

CS Glogovăţ 2013 – Păulişana Păuliş 1-2
Țîru 90+3 – Diarra 4/autogol, Schinteie 76/penalti


Podgoria Pâncota – Viitorul Arad 0-2
Vezan 19, Cl. Popa 83


Național Sebiș – Athletico Vinga 0-0


Unirea Sântana – Şoimii Şimand 5-0
Abraham 5, 16, Filimon 30, Olteanu 69, 88


Victoria Felnac – Victoria Zăbrani 4-0
Lasc 12, Țugulescu 55, Pasăre 73, Belea 88


Victoria Nădlac – CS Beliu 2-1
Sinkowicz 45, Coriteac 86 – Mașniță 77


Frontiera Curtici 2004 – Voinţa Macea 4-0
Lazea 37, Dochița 42, 61, Roșca 84


Etapa viitoare, a 30-a (ultima, 1 iunie): Viitorul – Nădlac, Beliu – Glogovăț,
Macea – Sebiș, Vinga – Pâncota, Păuliș – Sântana, Șimand – Felnac, Zăbrani –
Ineu. Curtici va sta.


Clasament etapa a 29-a:

clasament liga 4 etapa a 29 a


Lăsați-ne să ne pregătim de baraj!

S-a scurs și penultima etapă, dar a fost miercurea trecută și o „intermediară”, la capătul căruia a devenit valabil anunțul: „Nu vă mai uitați la locul 1, că l-a luat Viitorul Arad!”. Proaspăta campioană și-a luat cu Sebișul cele trei puncte care-i mai trebuiau să fie lansat și un alt anunț: „Lăsați-ne să ne pregătim de baraj”.

Analize mai pe larg voi face cum se-ncheie campionatul, ca avancronică la baraj. Acum vreau să vă zic că Viitorul chiar se pregătește serios de baraj și dovadă e jocul de sâmbătă, când au bătut cu 2-0 Podgoria Pâncota, chiar la ea acasă. Cum rezultatul nu mai conta pentru noua campioană din Liga 4 Arad, disputa putea fi tratată cu copiii din dotare, dar Viitorul și-a respectat blazonul și a câștigat și acest meci, cu o echipă bună, în formă pe final de sezon. Goluri au dat Vezan și Claudiu Popa, iar băieții antrenați de Flavius Pavel se pot uita și în curtea viitorilor adversari de la baraj, „împerecherea” fiind cu campioana județului Hunedoara. Care mai mult ca sigur va fi Minerul Lupeni, clasată cu un punct în fața celor de la Aurul Brad înainte de ultima etapă. În care Lupeni are joc mai ușor acasă cu Sântămăria Orlea, iar Bradul în deplasare la Geogiu Băi, echipa de pe locul trei în serie. Flavius Pavel, antrenor la Viitorul știe ce și cum joacă Lupeniul, care sunt jucătorii cheie ai hunedorenilor, așa că la lucru! „Dubla” de baraj va avea loc pe 16 și 23 iunie.

Pâncota (antrenor Remus Lung): D. Iacob – V. Cotoc, Fl. Iacob (Iakob), Pușcaș, Gligor – Cl. Bălăban, I. Bălăban (Mihoi) – Steleac (Al. Pașca), St. Neamț (R. Neamț), O. Bulzan (Pirtea) – Ispas.

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Stoianovici, Munteanu, Pantea, Topai –
Fl. Gîlcă (N. Bulzan), Kocsis (Roșu) – Sg. Popa (P. Pavel), Vezan, Rotar (Blickling) –
Catanzariti (Cl. Popa)

pancota viitorul


Punctele s-au dus pe Mureș în sus

A fost iar derby pe Valea Mureșului. Păulișana Păuliș, a venit mai spre oraș, la Vladimirescu, pentru a se duela cu CS Glogovăț. Gazdele erau pe val, după faina victorie de la Șimand din intermediară. Dar și Păulișul se turase bine (tot) în etapa de miercuri, când au dat pe teren propriu un 6-2, celor de la Nădlac. Plus că la oaspeți, „mâna” lui Lucian Ciba a-nceput să se simtă. Un joc din ăsta, care pe care, când îl începi cu gol marcat în minutul 4, ți se umflă mușchii, ești jupân. Și Păulișul a reușit acest lucru, dar cu „colaborarea” lui Diarra, care și-a băgat-o în proprie poartă, la centrarea lui Varga. „Vladi” n-a prins ziua aia bună, tocmai în derby, așa că tot ăi de mai sus pe Mureș au marcat. Brândușe a fost faultat de Oală, portar la Glogovăț, iar Schinteie n-a greșit de la punctul cu var. Oală al nost’, de fapt al celor din „Vladi”, și-a spălat păcatele și a scos „la greu” mingea, din toate colțurile porții. Iar în prelungiri, gazdele s-au bucurat că tot n-au venit chiar „moca” la servici, marcând prin Țîru, pe o contră de manual.

Cele mai elocvente concluzii din meci le-au dat „șăfii” din cadrul celor două cluburi. Florin Arhilie, manager la CS Glogovăț a zis că „Poate a fost unul dintre cele mai slabe jocuri ale noastre din acest retur”, iar Florentin Iancu, „prezi” la Păulișana Păuliș a recunsocut că „Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon”.
Deci atunci totu-i clar tot, da?

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Oală – Neag (70 Lucaci), Mariș, Ianc, Diarra
– Onețiu (77 Petcuț), Doboș – Păulin (70 Domide), Țîru, Vereș (42 Ruja) – Borhan
(77 Harhaș).

Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma – Crișan, Becheș, Pleșca, T. Varga – I. Bogdan
(66 Gârna), G. Pop, Schinteie, Gavrilaș (89 D. Grigorean) – Brândușe, Ștefan (62
N. Marc).


Poate mai echilibrată era o luptă cu părădăici

Etapa asta a fost a derby-urilor, zonale, sau cele între vecini. C-a fost și jocul dintre Frontiera Curtici și Voința Macea, dar din păcate, cele două localități vecine s-ar putea duela – deocamdată – cu șanse egale, doar la lupta cu părădăici. Că la fotbal, Curticiul (iar) a fost mai bun. Macea nu mai are anvergură de pe vremea lui Neluțu Cora, când antrenor era Romică Gabor. Antrenor dedicat au și acum măcenii, dar lotul îi subțire, banii la fel. Da la Curtici, Băd de la oaspeți a avut prima mare-mare ocazie. Dar a dat-o în bară din nouă metri. Curticenii s-or mâniat, l-au făcut pe Cati de la Macea să și-o dea în propria bară și le-au dat apoi și un gol vecinilor, primul, prin Lazea, cu șut sănătos din 16 metri. Mai cu „vână” a fost la gazde Dochița, care a făcut 2-0 chiar înainte de pauză și a mutat tabela și la 3-0, la capătul unei ore de joc. Tare s-au bucurat curticenii și de golul de 4-0, scor final, că l-a dat un copil, Roșca, de-abia venit de pe bancă. La Curtici n-a fost la meci antrenorul Norbert Jozsa, plecat din țară, dar pe bancă s-a agitat Florin Trifoi, veteranul portar, care a spus că „antrenori am fost toți, nu doar eu”. Mai fain a fost fundașul Bercu de la gazde, care a urcat în tribună, a luat portavocea și a lansat hitul „De la Curtici la Vaslui, echipă ca Fronti nu-i!”. Cu fair-play, Ruben Pâncotan, antrenor la Voința Macea, a recunoscut că „La urma urmei, trebuie să ne vedem lungul nasului, cam asta e diferența dintre noi și ei”

Curtici (antrenor Florin Trifoi): Popescu –  Gurban, Bercu, N. Varga (63 K. Varga),
Huțanu (72 Abrudan)- Zsogo (83 Bonchiș), Al. Pavel, Lazea, Deta – Lolea (63 R.
Ardelean,) Dochița (83 Roșca).

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Trif, Edu, D. Ardelean (77 Marița),
Kiss – Cati, Fitea – Lakatos (61 Botaș), Brandabur (72 Șiclovan), Busuioc – Băd
(46 Veliciu).


Un punct mirific

Național Sebiș și Athletico Vinga au încheiat jocul de sâmbătă, nedecis, 0-
0. E punct, pentru ambele! Și ăsta era primul țel. Că cele două echipe sunt ultimele
din serie, după retragerea Ineului. Jucătorii de la Sebiș, antrenați de Marin Balint,
se orientează deja ce fac de la vară. Că vor coborî – probabil – înapoi de unde au
venit, în liga cinci. Iar Vinga mai speră să facă 22 de puncte, acasă cu Pâncota, în
ultima etapă. Greu! Dar ambelor grupări le doresc o soartă mai bună (bănoasă) din
vară.

Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi – Feieș (Dance), Karmanocszky, Faur (Bucur), G. Onoc (Embey) – Lingurar (Brad), Marta – Alb (Bogdan), Florea, Buia – Indreica.

Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Suciu, L. Zlătar, Grozavu, Cohuț –
Roșu, Ploscaru – Mateucă, A. Zlătar, Topac – Butariu.


Numai un Mureșan a avut de lucru

Meciul tare al etapei trebuia să fie cel dintre Unirea Sântana și Şoimii Şimand. Numai că oaspeții, cu locul șase asigurat, au venit cu moralul smotocit, după ce au pierdut acasă în „intermediară”, cu gol primit în minutul 90+4, de la Ianc, atacant la Pâncota. Și probabil că băieții antrenați de Jant Ruska au luat deja și mai repede vacanța, că bine-i și așa. Numa că Știli Abrudean, antrenor fără jumătăți de măsură, și-a cravașat jucătorii și aceștia le-au dat un 5-0 fără drept de apel șimăndanilor. Pe listă au fost marcatorii de servici, Abraham de două ori, Filimon și Olteanu, tot de două ori. Ce n-ai mai dat și tu unul, Fili? Că tastam mai rapid „dublele”. Și Sântana are locul – doi – asigurat, dar merge la Păuliș să arate că putea să fie ea prima, dacă nu era „ceață” în prima jumate din tur.

Sântana (antrenor Știli Abrudean): O. Mureșan – Bortiș, Ali Tolmbaye (Paven),
Nistor, Politic (Olteanu) – Burlă, Copil (D. Marc), Simion, Filimon – Abraham (M.
Pașca), Kozma (Stanciu).

Șimand (antrenor Jany Ruska): D. Mureșan – Peia, D. Varga, Rus, Cordoș –
Sechel, Galeancu (Ciupuligă) – Martin (Cheța), Ujog, Mandache – P. Măgulean.


Parantezele, mai elocvente ca și cronica

După ce a luat șase (la doi) acasă cu Sântana în intermediară, Victoria Zăbrani s-a dus la Victoria Felnac și a luat patru (la zero) și acolo, băieții lui Leo Pința (el numa se zbate să scoată ceva din ei), contabilizând 86 de goluri primite, cele mai multe după „retrasa” Ineu2 și la egalitate cu Sebișul (cu defensiva la fel de ciuruită).deci un pic mai mult de trei goluri pe meci (că de fapt au jucat de 27 de ori). Dănuț Mițiți și-ai lui „lei” de la „VI-FE”, dau cât pot celor ce le permit. De data asta, Victoria a bătut Victoria grație lui Lasc, Țugulescu, Pasăre și Belea (chiar e belea să nu stai etapă de etapă în ghete, la Zăbrani mă refer). Dar vine ea vacanța, vin alegerile, se schimbă (poate) boierul, poate și „consiglieri”, ăia băh, care au stins nu demult nocturna la Zăbrani și au vrut să pună lacăt unui club fondat în 1932. Că la „VI-FE”, când vor, pot. Și eu aștept maim ult de la ei.

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Nichici – Mocan, Țugulescu, Istin, Tăutan –
Olariu (Merca), Tomuț (Buz) – Drâglă (Mitu), Leucuța (Rozsa), Pasăre (Belea) –
Lasc.

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Brutyo (Incze) – Costea (zahareanu), Suătean, Turc,
Stoin – Stoian, Țuța – Godoci, Cleuță, I. Varga – Goia.


Jos basca, sus basca!

Nah, acum arunc eu cu basca de pământ. Dar stați puțin! Prima dată o arunc în aer și apoi revin la ce mi-am propus initial. În aer, că a bătut Victoria Nădlac, iar de pământ, că CS Beliu a pierdut la o echipă – e adevărat – doar cu trei locuri mai jos, dar cu 17 puncte mai puțin în dotare! Mă leg prima dată de „ai mei”, de la Beliu. Hai măi băieți, se poate? Că și Cornel Nădăban, antrenor la gazde și fost fotbalist, a subliniat că – virgulă – „Chiar îmi place formația din Beliu, pasează mult și au și câțiva tineri interesanți”. Și-atunci? Ok, am auzit că ați jucat binișor în prima repriză, dar și că-n poarta adversă a fost un copil – Cighirean, – care a scos peste medie. Dar după pauză, Nădlacul a fost la catedră și a reușit a doua victorie, din retur, normal cu CS Beliu, că doar ei bat pe oricine și pierd (chiar) cu oricine.

De asta-i faină echipa asta! Măcar ați luat goluri faine, de la Sinkovicz, elegant, cu efect de pe „16”…Dar Mașniță a refăcut egalitatea, din penalty. Și în loc ca oaspeții să stea cu ochii pe Sinkovicz, nădlăcanul a mai dat și o centrare bună, iar Coriteac a marcat, cu capul, în minutul 86! De asta-i frumos fotbalul, nu-i așa Costel?

Închei cu basca sus și pun ceva din „spiciul” lui Cornel Nădăban, antrenor care a crezut și văd că mai crede încă în ,,vameșii” de la Nădlac: „Cred că diferența s-a făcut pe benzi și după ce am schimbat în zona aceea, am și luat trei puncte ce readuc puțin încrederea și moralul în cadrul unui grup frumos, cu foarte mulți jucători tineri, în care eu am mare încredere și cu care mi-aș dori să continui și la anul”.

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Taloș, Sturz, Beracko, Seciu –
Mazuch (62 C. Perța), N. Pană (46 Goldiș) – Chepețan, Coriteac, Bukva –Sinkovicz.

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Tucra – P. Cotoc, Rusu, Bogdan, Călăcianu –
Mâneran, Onoc, Purtan, Cohan – Mașniță, Jurcă (55 Chifa).

nadlac beliu


 

Categorie: Sport
Etichete: Arad, fotbal, LIGA 4
Distribuie:
Articolul anterior
Consilierul județean George Botizan a fost victima unui accident rutier grav, la Gurahonț
Articolul următor
[ACTUALIZARE 16] A fost constatată legalitatea Rechizitoriului în dosarul morții lui Vișinel, polițistul local Florin Liber urmând a fi trimis în judecată sub acuzația de „tortură urmată de moartea victimei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie