Rezultate etapa a 11-a:
Avântul Periam – CSC Peciu Nou: 0-2
Enciu 51, Al. Ignea 63
Gloria Lunca Teuz Cermei – CS Socodor: 4-0
Sîntean 50, Ssemakula 65, 80, R. Popa 89
ACB Ineu – Progresul Pecica: 0-4
Adamcsik 42, Aldan 45+3, L. Bodri 47, Capătă 65
SSU Politehnica Timișoara – Şoimii Lipova: 6-1
Pureca 25, D. 36/penalty, 38/penalty, 59, Marincu 78, Prună 90 – Petruț 11
FC Bihor – Phoenix Buziaş (se dispută marți 07 noiembrie)
Etapa viitoare 10-11 noiembrie, ora 14: Buziaș – Periam, Peciu Nou – Ineu, Pecica – Cermei, Socodor – Poli, Lipova – FC Bihor
De la șase la patru!
ACB Ineu – Progresul Pecica: 0-4 (0-2)
Progresul Pecica a venit la în Țara Zărandului cu straița plină de goluri (șase) luate în Cupă, de la Hermannstadt. N-a fost bai, că nu te poți pune cu Superliga. Dar cu ACB Ineu, pecicanii chiar și-au propus să se pună, că știau cât de subțiri sunt „academicienii”. Pe teren, scorul „alb” a rezistat aproape o repriză. Pecica s-a dispus mai bine, ineuanii mizând pe contre. A venit însă cornerul executat de Arsene în minutul 42, când Adamcsik s-a desprins de adversar și a marcat cu capul de la colțul scurt, 0-1. La pauză Pecica a plecat însă cu avantaj de două goluri, pentru că Aldan a driblat în careul ineuan ca-n curtea școlii și l-a lobat pe Merșca din șase metri. La vestiare se mai fac planuri, gazdele și-au zis că pot remonta, dar numai ce-au ieșit în teren, că pecicanii le-au mai dat unul. Văzând că se poate, Luca Bodri a driblat și el ce și cum avrut în careul advers și rămas singur cu Merșca, a marcat. Văzând că e rost de goluri, Capătă a ținut să-și treacă și el numele pe listă, că i-a lipsit asta șase luni, cât a fost pe TIR. „Capi” a primit pasa de pe dreapta de la Borcea și a șutat din șapte metri, pentru un 0-4 reconfortant și util pentru locul patru, pe care a urcat Progresul. La Ineu, lucrurile nu se leagă nici anul ăsta. Nici la liga trei, nici la liga patru. Măcar să le fie bine la „elite” și pe unde mai joacă juniorii, După acest eșec, Teo Mihuț, secund la ACB, a subliniat că „Pe fondul lipsei de rezultate, la prima greșeală sau fisură din jocul nostru echipa cade cu totul ca și moral și încredere și mai pierdem încă un meci”. Reparați cumva din fisuri, Teo. Că e păcat de imaginea Academiei Brosovszky. Pecica e trupa bună, care vrea cât mai mult în acest campionat. Iar după acest joc, Dan Stupar s-a bucurat că „am reușit să depășim momentul ăsta critic din Cupa României, pentru că era o uzură fizică și morală, după ce am întâlnit o echipă de liga întâi, meci după care trebuie să-ți asumi inclusiv rezultate din astea”.
Ineu (antrenor Cristian Sculici): Merșca (84 Tulcan) – Zdrențan, Șerban, Bekono, Nica – Kone (52 Buza) – Miculaiciuc, Călin (52 Ndoye), Susan, Udrescu (84 Temian) – Toure (68 Roșu).
Pecica (antrenor Dan Stupar): Zamfir (85 Burtic) – Moraru, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, M. Salka (73 Bănățan) – Răchită, L. Bodri (62 Capătă), Adamcsik (85 Matyus) – Borcea (73 Bozian).
Când Vasilcin centrează și „sămădăul” Ssemakula marchează!
Gloria Lunca Teuz Cermei – CS Socodor: 4-0 (0-0)
Sunt și zile bune în fotbal, nu-i așa Radu Popa? Antrenorul-jucător de la Gloria Cermei, era descumpănit acum trei etape că nu vin rezultatele pe măsura muncii la antrenamente și a prestației oferite de „sămădăi” pe teren. Dar roata se mai învârte și în fotbal, iar munca n-are cum să nu fie răsplătită. Cu CS Socodor, orice echipă din județ și chiar din serie, ar fi avut de furcă. Că așa cum sunt ei de nou promovați, cu jucători care vin la fotbal în timpul liber, cu planuri doar de a rămâne în „divizie”, tot contează și pun probleme pe teren. Iar prima repriză a fost „albă”, cu un mic plus pentru oaspeți, care au avut o bară chiar în minutul 2 – Lezeu din lovitură liberă de pe 17 metri – și au mai șarjat cu șut prin Pirtea. Gazdele au încercat poarta adversă cu șuturi tot din afara careului, autori fiind Lazăr (20 metri) și Sîntean (18 metri). Dar după pauză, „sămădăii” au mâncat jar! Mai bine zis a intrat pe teren Vasilcin, care a părut din altă galaxie! Ei bine, fostul antrenor-jucător al bulgarilor din Bîsnov, a dat o pasă „a la Liță Dumitru”, adică de 50 de metri, care a ajuns la Sîntean, care a marcat din cros, singur cu portarul! Apoi Vasilcin i-a centrat pe cap lui Ssemkula și golul de 0-2 a fost rezolvat, pentru ca show-ul mijlocașului timișan să se încheie cu o nouă centare pe capul lui Ssemakula, după un corner bătut în prima fază tot de servantul meciului. Socodorul a fost aproape de a puncta prin C. Covaci, al cărui șut a fost respins de Balica în bara laterală, pentru ca cireașa pe tortul „sămădăilor” să fie pusă de antrenorul-jucător Radu Popa, dealtfel un golgeter rasat în lunga sa carieră. Cu acest rezultat, Radu Popa a recunoscut ușurat: „Ăștia suntem, deocamdată trebuie să tragem toți la aceeași căruță și suntem pe drumul cel bun”, în timp ce Tibi Darazs, antrenor la Socodor, nu disperă, subliniind că „Poate cu mai multă ambiție și concentrare am fi putut să marcăm noi primii și atunci era un alt meci”. Tibi, hai cu ambiția și concentrarea proxima etapă, acasă cu Poli. Că vorba (prelucrată puțin) a lui „Becu” Cameniță, „mai aveți un singur dor, să bateți Poli la Socodor”. Baftă!
Cermei (antrenor Radu Popa): Balica – Stamorean (46 Ssemakula), Siminiceanu, Piț, Botaș – Hațegan (46 Bunea), Lazăr – Gruiescu (46 Vasilcin), Sîntean, Șiel (82 Hrincescu) – Țurcanu (53 R. Popa).
Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Ciornei, Pele, Gherheș, Țoca – Șerengău, Turcuș (76 Faur) – Copil (68 Clej), Lezeu, Pirtea (76 Gavrilaș) – D. Covaci (68 C. Covaci).
O victorie „ca cadou” de la Pascu pentru Poli
Politehnica Timișoara – Șomii Lipova: 6-1 (3-1)
Șoimii Lipova a deschis scorul la Timișora, pe „Electrica”. La o lovitură liberă executată de Gavra, portarul advers Murariu a respins slab, iar Petruț a plasat mingea în poartă. Dar peste 14 minute, lipovanii n-au fost atenți la un corner, iar Poli Timișoara a egalat. Dan Pureca a fost marcator, cu un șut din preajma careului mare, portarul Buta fiind păcălit de mingea deviată de unul din coechiperii săi. Și de aici, meciul a curs pentru Poli cum a vrut, iar pentru Lipova a fost un chin. Timișorenii au primit în două minute două lovituri de la 11 metri, ambele „cu cântec”, dar cadoul (cerut) nu se refuză, ci se valorifică. Mai întâi, Curescu l-a depășit pe Jichici și a intrat în careu, dar s-a aruncat în lupta pentru balon cu Obina
și a scos penalty. Să fie primit, să trăiască „nașul” Pascu Cristian („centralul”) din Sibiu! David Popa a marcat de la punctul cu var, în dreapta lui Buta, care plecase pe șut. Mura a scos al doilea penalty, după ce mai încercase procedeul în minutul 21. Timișoreanul s-a aruncat în careu tot la suflarea în ceafă a lui Petruț, iar David Popa a mai dat o dată gol de la 11 metri, schimbând colțul, în timp ce Buta nu. În minutul trei de prelungiri din prima repriză, Pascu din Sibiu la eliminat pe lipovanul Șimăndan. Că e mai ușor să joc contra unei echipe in zece. Ciurel a verificat calitatea materialului la tricoul lui Șimăndan, care a încercat să se elibereze ducând brațul înapoi, atângând gâtul adversarului legat de el prin tricou. Fluierașul sibian i-a dat roșu direct, fiind de aflat (cumva) ce a notat după prima repriză Sorin Ciotlăuș, deveanul meu care a observat arbitrajul în acest meci. Cum vă spuneam, ce să mai facă Lipova în aceste condiții. Că vorba lui Cristi Pilan, ,,mai bine făcea FRF-ul o serie cu Poli și Bihorul”, cu promovare directă, să nu mai dea arbitrii cu japca pentru ele prin seria 8. David Popa, Marincu și Prună au dus scorul la 6-1, usturător pentru Șoimii Lipova, grupare care n-a mai luat atâtea de când e ea în liga trei. Cu toate astea, la Șoimii nu fincționează bine ceva. Că așa cum s-au resetat ei în vară, nu sunt echipă de pluton. Iar Todea a licențiat „pro”, știe fotbal. Se reglează ei acasă, că locul lor e în top patru. Mai inserez și câte o frântură din ce au declarat antrenorii după meci: „Aici acasă, 15 minute a fost complicat, 0-1 şi a trebuit să intrăm puţin în ritmul de joc, apoi lucrurile au fost clare”, a spus Paul Codrea, iar cu vocea pe ,,silent”, Cristian Todea, antrenorul la Șoimii Lipova, a și subliniat că „Penalty-urile au fost acordate prea ușor, dar noi trebuia să ne vedem mai mult de joc, „nu de arbitraj”. În rest s-a mai spart ceva tâmplărie la vestiarul oaspeților pe „Electrica”. că și ei ne-au spart ușa la Lipova”, spune Todea, s-au mai încăierat băieții după joc, cu Patrick Pașcalău „tăuraș polist” calmat de tata, antrenor și rezervă de portar la Lipova, c-așa-i în fotbal.
Poli (antrenor Paul Codrea): Murariu – Haloș, Bocşan (71 Tătaru), Vlaicu, R. Ciurel – Curescu, Pureca (79 Adam), Olariu, Prună – Mura – D. Popa (71 Pășcălău).
Lipova (antrenor Cristian Todea): Buta – Candreanu (52 Blickling, 64 Bulboacă), Petruț, Puta, Obinna – Ciubăncan, D. Salka (80 Dinu), Jichici, Vlad (64 Bain) – Șimăndan, Gavra(80 Said).
Vântul a-ncurcat Avântul
Avântul Periam – CSC Peciu Nou: 0-2
Meciul dintre cele două echipe s-a jucat vineri pe un vânt așa de puternic, că mingea nu stătea pe loc când se executau faze fixe. CSC Peciu Nou a jucat pentru prima dată într-o deplasare în județul Timiș în acest sezon, având și anvergura că venea după două meciuri acasă, în care bătuse pe Poli Timișoara și făcuse egal cu FC Bihor. C-a fost vânt, treacă meargă, echipele s-au adaptat. Pentru că la scurt timp după ce au intrat la vestiare, s-a pornit o „rupere de nori”, ce a inundate gazonul. Deci că cine s-a descurcat mai bine cu vântul, s-a impus. Peciu Nou l-a avut prima repriză în spate, dar jucătorii lui Sorin Gheju n-au avut setată viteza pe reacție, așa că multe lansări în adâncime au rămas fără destinatar. Numai că nici Avântul Periam nu s-a descurcat cu vântul în pupa. Oaspeții au găsit o modalitate să-și ducă la capăt o acțiune de atac, lansându-l pe Enciu printre fundașii centrali adverși, acesta a ghidonat bine mingea pe lângă Muntean, urmăritorul său și a marcat de la 20 de metri. Peciu Nou s-a distanțat apoi la un 0-2 suficient pentru scopul deplasării, Alin Ignea marcând din lovitură liberă de la 22 metri, lateral stânga. Apoi, fotbal a fost tot mai puțin. Peciu Nou a rămas din minutul 83 în zece pentru Gania a colecționat două „galbene”, dar Periamul nu si-a putut impune ce a pregătit, lecția fiind oricum dificil de pusă în aplicare în fața unei echipe mai bine închegate.
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Gârlea – Mureşan, Oancia, Baeram, Mager – Popescu, Ştefanciuc, Mânecan, Filip – Budur, Baranyi.
Peciu Nou (antrenor Sorin Gheju): Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru, Ureche – Gania, Dobie, Făndel (89 Buză), Ignea – Voroş (46 Ov. Radu), Enciu (86 Ștefan).
CLASAMENTUL LA ZI
(cf. https://www.flashscore.ro)