LIGA 4 ARAD | Nădlacul a fost „încasatoarea de serviciu”

nadlac santana
Distribuie:
LIGA 4 ARAD | Rezultatele etapei a 23-a

Viitorul Arad – CS Beliu 3-1

Bier 72, Blickling 80, Munteanu 84/penalti – Purtan 90+3


Podgoria Pâncota – Victoria Felnac 2-1

Bălăban 26, Pirtea 30 – Olariu 88


Victoria Nădlac – Unirea Sântana 0-9

Nistor 22, 73, Filimon 52, 59, Pașca 63, 65, Copil 85, Stanciu 87, Kozma 95


Voinţa Macea – Şoimii Şimand 1-3

Busuioc 90 – P. Măgulean 85, Mandache 90+1, Sechel 90+3


Frontiera Curtici – Victoria Zăbrani 2-1

Avrămuțiu 23, Huțanu 90+2 – C. Gîlcă 50


Athletico Vinga – Păulişana Păuliş 1-1

Sterciuc 44 – N. Marc 90+4


Național Sebiș – ACB IneuII 3-0


Glogovăț 2013 a stat.


Etapa viitoare (27 aprilie): Beliu – Vinga, Zăbrani – Sebiș, Păuliș – Macea, Șimand – Curtici, Felnac – Nădlac, Sântana – Glogovăț. IneuII – Pâncota 0-3. Viitorul stă. 


V-au deranjat „țăranii” că joacă fotbal?

Chiar am fost curios să văd cum se descurcă CS Beliu în deplasare, cu liderul Viitorul Arad. Băi și eu vă zic că s-a descurcat bine, numai c-a pierdut cu 3-1. Că o grupare care trage la titlu, scoate puncte din nimic. Că „nimic” a fost pe tabelă mai bine de o oră. În care belenii tare i-au incomodat pe „galactici”. C-au stat betonați în fața careului și au tăiat-o spre celălalt dreptunghi cu poartă, cum au avut un culoar liber. Mașniță n-a fost titular la Beliu, dar a fost cine să fugă! Așa că de la oaspeți, Mâneran n-a găsit poarta, deși era goală, iar Moro Purtan s-a fâstâcit singur cu portarul Gârlea în față. Mai periculos a fost Popovici – „vârful” belenilor – dar mingea trimisă de el către poartă a fost oprită din drum de Pantea, ca un salvator de serviciu. Hai că și Viitorul a avut una, cu Bădăuță finalizator, dar Mitrea, portar la Beliu, a respins cu piciorul, că știe băiatul! Ah, nu vă zisesem nimic de Vezan. A fost la lucru, a dat o centrare periculoasă, respinsă de portar, care a avut la faza asta emoții și cu reluarea lui Gâlcă, dar pe lângă poartă. Înainte de a se sufla de pauză, cei de la Beliu au strigat „penalty!”, sau „dă-ne bă măcar lovitură liberă dacă n-a fost în careu!”, asta pentru că acolo, pe linia de 16 metri, au văzut un contact neortodox între Cristi Munteanu de la gazde și Moro Purtan de la tupeiștii ăștia de vizitatori. Dar „centralul” a zis „na-na-na!” 

Viitorul și-a luat rolul mai în serios în actul secund, iar Vezan și Bădăuță l-au mai deranjat cu șuturi pe Mitrea, care a apărat. Deși a intrat și Mașniță la Beliu, arădenii lui Gio au rezolvat golul pe care-l căutau tot mai insistent. Și în minutul 72 s-a făcut 1-0, că Blickling a centrat și Bier a venit în fața careului mic și a plasat mingea cu capul în poartă! De aici, a fost ceva mai simplu pentru Viitorul, Blickling a făcut 2-0 peste opt minute, cu o trecere pe lângă Mitrea și un lob în poarta goală, iar Cristi Munteanu a dus scorul la 3-0, din penalty, dat că Rusu l-a faultat în careu pe Pantea. Bădăuță n-a reușit un și mai sever 4-0, c-a dat în bară de la 20 de metri, pentru ca Purtan să îndulească înfrângerea cu un gol în prelungiri, la capătul unei acțiuni personale.       

Pentru că meciul ăsta a fost – pentru mine – capul de afiș al etapei, vă mai spun că Flavius Pavel, antrenor la Viitorul Arad, a subliniat că Nu am avut nici un moment emoții că nu vom câștiga acest meci, doar primul gol s-a născut ceva mai greu”, în timp ce Costel Filipaș, antrenor la CS Beliu a spus mai multe și anume că ,,din minutul unu am fost înjurați de către cei de pe banca echipei gazdă, inclusiv de către medicul lor (n.a. așa e doky?), iar jucătorii echipei gazdă, mai ales portarul Gârlea, au incitat jucătorii noștri cu apelative de genul «țărani»  și înjurături foate urâte, centralul Nicoraș neluând nici o măsură. Dacă noi am face așa ceva la Beliu, probabil că eram demult excluși din campionat”. Am un mesaj și eu pentru nea lideru’: V-au întins prea mult „țăranii” lui Filipaș? Asta-i bine pentru voi, că mai aveți adversari care joacă, aveți cu cine exersa, că n-are nici un rost să vă bucurați că dați „nouă” altor „desculți”. Sunteți umblați, sunteți hrăniți elevat, nu-i fain să vă luați adversarul la caterincă, că nu se dă la o parte. Fotbal aveți în dotare, har Domnului, și eu știu că se-ntâmplă d-astea în febra jocului. Da un lider cu obrazul subțire se ține! Baftă!


Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Stoianovici, Bier (88 Narsesovici), Munteanu, Pantea (86 P. Pavel) – Fl. Gîlcă (86 Roșu), Kocsis – Blickling, Vezan, Bulboacă (84 Rotar) – Bădăuță (86 Al. Catanzariti)

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea – Rusu, Bogdan, Călăceanu, Hulbăr – D. Onoc (86 Moise) – Mâneran (81 Morar), Purtan, P. Cotoc (51 Mașniță), Chifa – Popovici (51 Zamă).


Miți s-a-ntors degeaba în podgorie

Dănuț Mițiți s-a întors la Podgoria Pâncota. Asta nu-i știre, da așa a fost! Numai că de data asta, „Miți” a stat pe banca oaspeților, pe nume Victoria Felnac. Și nici așa nu i-a mers bine. Că iar a pierdut. Că mai pățise el d-astea și cât a fost coach în podgorie. Eu nu știu ce bai au ăștia de la „VI-FE”, că sparg tot acasă, da afară sunt ușor de ciugulit. Și asta a recunoscut și Marius Bătrân, președinte la Felnac, care a emis „teorema”:  S-a demonstrat încă o dată că în meciurile din deplasare avem probleme. Nu prea ne încălzește cu nimic că batem unele echipe acasă la scor cu 7-8 la zero și în deplasare câștigăm din an în paști”. Deci așteptăm etapa de Paști, da Marius? 

Pe teren, „VI-FE” a încercat să-și impună jocul, oaspeții au avut ocazii, chiar din minutul 2 – Drîglă șut pe colțul lung – dar gazdele au avut un portar, Iacob Florin (coincidență de nume cu utistul), care a scos (aproape) tot. Pâncota a așteptat, a văzut ce (nu) pot oaspeții și la finalul primelor 30 de minute le-au dat două goluri. „Nah, băi, așa se face!”, ar fi vrut să zică băieții antrenați de Remus Lung. Ionel Bălăban l-a dat pe primul, dintre o sumedenie de fundași adverși care nu știu ce-au păzit, iar Pirtea a făcut 2-0, pentru că a băgat viteză pe stânga (noroc că n-a fost radar) și l-a executat pe Florin Rusu.      

Chiar dacă „VI-FE” s-a mutat fără flotant în terenul advers după pauză, n-a ieșit gol decât în minutul 88, când Olariu – jucător de „o sută de ani”, a redus din diferență, cu un șut din fața careului mic de era să rupă plasa. Și tot ,,Oală” era să și egaleze, dar tot un Iacob (Dorin, fundaș în teren) a oprit mingea de la rădăcina barei și-așa Pâncota a învins o echipă de „top patru”. Asta a ieșit, fiecare a simțit separat acest meci, eu doar pot să spun că Dănuț Mițiți rămâne prietenul nostru”, a spus Sergiu Dragalina, președinte la Pâncota. Celălalt „prezi”, Marius Bătrân de la Felnac, a mai spus că Am și dat peste o echipă disciplinată tactic, cu un portar în zi mare și cam asta a fost”


Pâncota (antrenor Remus Lung): D. Iacob – Fl. Iacob, Gligor,  Cotoc, Pușcaș – Cl. Bălăban, Steleac – Ispas (94 Pașca), Pirtea, I. Bălăban (88 Bulzan) – Mihoi (85 Neamț).

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Rusu – Mocan, Țugulescu (49 Tăutan), Istin, D. Morariu (79 Olariu) – Mitu (70 Merca), S. Măgulean, Tomuț, Drîglă – Lasc (70 Leucuța), Pasăre (57 Rozsa).


Măcel în vamă

Ce să comentez la 0-9? Că știți bine că nu-mi fac plăcere scorurile de maidan! Că nici lui Știli Abrudean, antrenor la Unirea Sântana – cea care a realizat măcelul – nu cred că-i place acest scor. El e cu dinalea, „1-0”, sau ceva mai strâns, da fără gol primit. Eu zic că dacă la Victoria Nădlac, echipa care a fost smotocită sîmbătă acasă, jucau – așa la vârsta asta –  Fătu, Falticska sau Kukucska, nu luau nouă! Sau luau, da și dădeau șapte! Că glezna fină să trăiască. Eu chiar îs trist că ai lui Cornel Nădăban copii, au luat atâtea. C-a mai fost așa acum câțiva ani la Nădlac și atunci Rudi Lakatos a retras echipa. Că vorba aia, știm că „vameșii” iau, dar nici așa, cu nemiluita! 


Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Kocsis, Taloș, Sturz, Seciu – Chepețan, Beracko – Perța, Goldiș, Popovici(Lăpușan) – O. Bozian.

Sântana (antrenor Adrian Abrudean): O. Mureșan – Bortiș (Savin), Ali Tolmbaye (Paven), Nistor, Ursoi – Burlă, Copil, Simion, Olteanu (Kozma) – Filimon (Stanciu), Abraham (M. Pașca). 


I-au apucat cheful de gol doar la final

Voința Macea e una din trupele mai modeste, dar de care-mi place. Că atât cât poate ea, trage să se achite onorabil de misiune, la fiecare meci. Cu Șoimii Șimand nu le era ușor măcenilor, da nici oaspeții n-au defilat lângă parcul dendrologic. Că până în minutul 85, tabela a rezistat la „0-0”. Nimeni, nimic! Și părea că egalul e cel bun pentru ambele echipe. Numai că în loc să se gândească că începe weekendul, ăi din teren s-au apucat să-și dea goluri. A început show-ul Petre Măguelean, cine altul? Și Șimandul s-a bucurat că ,,gata, am câștigat!”. Dar Macea a dres busuiocul prin… Busuioc! Care a făcut 1-1 în minutul 90. „Gata bă, egali am fost egali suntem!” și-au zis jucătorii. Dar Mandache a marcat pentru oaspeți în minutul 90+1 și să nu mai fie suprize de alt egal, Sechel a făcut 1-3 în minutul 90+3. „Na cum, poa’ să se gate!”. Și așa s-a gătat! Fain meci, pentru cine nu plecase deja să bea o izmă la birt, acolo lângă castel. Hai că-ncepe sezonul părădăicilor și mai face și Macea puncte. Cu ăi de nasul lor.    

macea simand


Macea (antrenor Ruben Pîncotan): Stănilă – Edu, Ardelean, Kiss, Busuioc – Trif, Brandabur (Veliciu), Șiclovan (Botaș), Fritea – Lakatos, Băd.

Șimand (antrenor Jany Ruska): D. Mureșan – Dolga, Engelhardt, D. Varga(Ciupuligă), Roza – Sechel, Mandache, Cordos(Martin), Onaca – P. Măgulean(Peia), Rus. 


Era să facă Leo supriza…

Am comentariul meu etapă de etapă, cu ce reușește prietenul meu Leo Pința pe banca celor de la Victoria Zăbrani. Care a avut meci greu afară, la Frontiera Curtici. N-a fost chiar rău ce au arătat oaspeții, care au fost la câteva secunde de un egal de moral, în primul rând. Avrămuțiu – normal! – a marcat pentru Curtici la jumatea primei reprize, dar la cinci minute după pauză, Cosmin Gâlcă a egalat. Și Zăbraniul s-a ținut bine de gazde până în prelungiri, când autocarul lor pornise motorul să-l încălzească, că urma să ducă acasă un punct muncit. Dar nah, a dat gol tot un veteran, Petrică Huțanu, iar Frontiera a scăpat cu fața curată în disputa cu o echipă mult mai modestă. Hai Leo, măcar cu Sebișul, etapa viitoare, refaceți-vă moralul. Nu vin la meci, că nici chiar așa!

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Huțanu, Gurban, Bercu, Deta – Lazea, Al. Pavel – Șulea (K. Varga), Avrămuțiu, Bonchiș(Abrudan) – Lolea (Dochița). 

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Brutyo – Fărău (Paulescu), Hodan, Turc, C. Gâlcă – Godoci, Stoian (Benescu), Cleuța (Ghergar), I. Varga (Țuța) – Stoin, Goia(Zubașcu).      


Și cât de aproape au fost!

La Păulișana Păuliș cred că-și face efectul astenia de primăvară. Că echipa de pe Valea Mureșului nu pare să mai aibe chef de puncte, să nu zic altceva. Pe terenul celor de la Athletico Vinga, fostul lider a fost condus cu 1-0 din finalul primei reprize, când Sterciuc a deschis scorul. Vinganii s-au mobilizat și după pauză să bată, să scoată puncte, să arate că pot juca în Liga a patra. Și au reușit asta, dar și-n acest caz, înainte de a intra la dușuri, oaspeții au egalat. Marc a făcut-o în minutul 90+4, când nu mai era timp de nimic. Ok, după condiția grupării și egalul ar trebui să mulțumească când ai pe Păuliș adversar. Dar când ai fost așa aproape de o victorie, scrâsnești din dinți și te uiți pe program că etapa viitoare ai treabă la Beliu. Iar nu înțeleg de ce Păulișul nu se turează sub îndrumarea lui Lucică Ciba. Da-și rezolvă păulișenii scurtcircuitele, că au demonstrat că dacă vor, pot!


Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Suciu, Grozavu, Zlătar, Zavastian (Cohuț) – Cîslaru, Sterciuc – Roșu (Ploscaru), Topac, Mateucă – Achim (Butariu).

Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma – E. Calancea, Pleșca (Gîrna), C. Morariu, P. Varga – G. Pop, Schinteie, Berar (Nădăban), Gavrilaș (N. Marc) – Moldovan, Brândușe(Crișan). 


CLASAMENTUL LA ZI

liga 4 clasament etapa 23


 

Categorie: Sport
Etichete: Beliu, Curtici, felnac, glogovăț, IneuII, LIGA 4 ARAD, Macea, nadlac, Pancota, Paulis, Rezultatele etapei a 23-a, santana, Sebis, simand, Viitorul, vinga, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
Locomotiva unui tren de marfă a luat foc, azi-noapte, la Utviniș
Articolul următor
Sfântul Gheorghe – în religie, iconografie și basme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie