LIGA 3 | Chin mare pentru patru din cele cinci arădene!

1.liga 3 seria 8 3
Distribuie:

Liga 3, seria 8


Rezultate etapa a 4-a play-off

Phoenix Buziaş – FC Bihor Oradea 0-3
Sg. Jurj 12, 27/penalty, Calugher 38/penalty

CSC Peciu Nou – Politehnica Timișoara 0-2

Curescu 17, D. Popa 76 – penalty

Etapa viitoare (26-27 aprilie): Peciu Nou – Buziaș, Poli – FC Bihor.

Clasament play-off:

clasament play off 1


Rezultate etapa 4 play-out

ACB Ineu – CS Socodor 1-1
Thiam 58 – Țoca 90

Progresul Pecica – Gloria Lunca Teuz Cermei 4-1
A. Iuga 39, Bozian 48, Răchită 62, Bănățan 90+2 = Cornicioiu 52

Şoimii Lipova – Avântul Periam 0-0

Etapa viitoare (26-27 aprilie): Periam – Ineu, Cermei – Lipova, Socodor – Pecica.

Clasament play-out:

clasament play out 1


Limba noastră-i o comoară…

ACB Ineu – CS Socodor 1-1 (1-0)

Dacă eu așteptam să bată și ACB Ineu pe cineva, apăi Cristi Sculici și băieții săi! Se intrase în minutul 90, gazdele conduceau cu 1-0 pe CS Socodor, când nu’ș ce-or făcut fundașii ineuani la ei în careu, că mingea a ajuns la Țoca și socodoreanul a dat-o de la opt metri în poarta lui Merșca. Așa că mi-am schimbat imediat ideea de cronică și am setat-o pe acest 1-1 final. Că băiatul cu egalarea este fundaș în acte, dar fusese trimis „la pomană” – cum ziceam când jucam în curtea școlii – că poate iese ceva. Și cei de la CS Socodor s-au urcat în autocar, sau cu ce-or fi venit, spunând „băh, măcar n-am pierdut!”. Ineul s-a străduit tare să scoată trei puncte în meciul ăsta. Au avut în teren – pe ansamblul jocului – șapte băieți din Africa, din care unul Thiam, senegalez de felul lui și cu El Hadji adaus la nume, marcase în minutul 64, cu latul, din nouă metri, dintr-o pasă a lui Buza (ăsta e român). Acuma, eu ca urmăritor vechi a acestei serii, vreau ca arădenele să câștige mereu. Dar în serie asta de play-out, sunt cinci din șase de la noi din județ, așa că egalul e o variantă. Da nu-i bună pentru Ineu, că se duce… Dar e un pic mai bună pentru Socodor, care luptă să rămână până-n final pe patru. Dealtfel Tibi Darazs, antrenor la Socodor, a și spus la final că „Este un punct care ne ajută puțin, e bine că nu am pierdut pentru că avem două partide acasă foarte grele, cu Pecica și Lipova și băieții au nevoie de moral”, în timp ce Cristi Sculici ne-a lămurit ce-au vrut să facă acolo-n careu ineuanii, când au primit gol: „fundașii mei nu s-au înțeles, a fost problemă și de limbă acolo și ne-au taxat în ultimul minut”.

Deci, la Ineu sunt probleme cu limba. No, dragi Ndiaye, Bouteraa, Ndoye, Toure, Thiam, Nbengue și Banam, la cursuri de română cu voi! Că dacă nu, mai sunt „Țoca” prin serie și Merșca s-a plictisit să tot scoată mingea din plasă.

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Merșca – Clipotă (46 Șerban), Ndiaye, Zdrențan –Călin, Bouteraa (82 Ndoye), Susan (90+2 Toure), Buza – Thiam (69 Nbengue), Banam (46 Miculaiciuc), Udrescu.

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Clej, Pele, Gherheș, C. Covaci – Țoca, Mintaș (90+3 Todincă) – Ciornei, Lezeu, D. Covaci (68 Florea) – Mercioiu (68 Daina).


Tiki-taka cu pita-n buzunar

Progresul Pecica – Gloria Lunca Teuz Cermei 4-1 (1-0)

Mie-mi pare rău că băieții aștia doi – Radu Popa și Claudiu Ghiță – ce antrenează pe Gloria Lunca Teuz Cermei, nu reușesc să-și pună echipa pe orbită, măcar la nivelul pasiunii puse de ei în ceea ce fac. Bine, în deplasarea de la Progresul Pecica nici nu era loc de o planificare de puncte, că ai lui Stupi și Bozi, au anvergură de „play-off”…iar pun sare pe rană! Dealtfel Radu Popa, cel care antrenează, dar care a și intrat pe final să ajute din teren, a recunoscut că „Nu punctele cu Pecica le-am pus noi la socoteală ca să redresăm ce-i de redresat, însă atitudinea lasă de dorit. Și dacă vom continua de această manieră, nu vom câștiga nici măcar un punct”. Nu-i ok ce aud de la „coach”, iar „sămădăii” trebuie smotociți să joace ceva, pentru că eu știu câte eforturi fac Petrică Bulza și cei din jurul lui ca această echipă să evolueze în liga trei. Partea pozitivă pentru Cermei, mică de tot, este că a dat gol. Era minutul 52 și 2-0 pentru gazde, când Cornicioiu, intrat la pauză, a marcat din marginea careului mic, la un corner executat de Ghighilicea.

Întorcându-mă înainte de acest gol, Pecica a avut 1-0 la pauză grație golului marcat de Angelo Iuga, care a taxat o respingere neglijentă a lui Siminiceanu și l-a învins pe Balica cu un șut sănătos din 16 metri. Și gazdele au avut un jucător intrat la pauză care a marcat. Chiar „mister” Bozian, care a trimis mingea în poarta goală, după ce adversarii Lazăr și Balica (portarul), i-au „rezolvat” un assist perfect. Băi băieți, măcar v-a mulțumit Bozi?

În fine, meciul s-a terminat 4-1, pentru că au mai marcat Răchită – din pasa lui Luca Bodri – și Bănățan – din pasa lui Bozian, ca să rimeze! Precizez (ca la proces), că la acest ultim gol, pecicanii au rulat zece pase consecutive, ca pe „FIFA”, semn că la Pecica se lucrează. Păcat că nu pentru „play-off”. Poate la anul?

Pecica (antrenori Dan Stupar, Bogdan Bozian): Burtic (72 Gakos) – Moraru, Nasiru, Arsene, Nortey – A. Iuga (72 Gomboș), Avalumun (46 Bozian) – M. Salka (88 Bănățan), L. Bodri, Răchită (66 Pașcalău) – Borcea.

Cermei (antrenor Radu Popa): Balica – Siminiceanu (79 Stamorean), Lazăr, Siminic, Botaș (46 F. Nica) – Iosu (72 Sas), Tănase – Ghighilicea, Vasinc, Sevici (79 R. Popa) – Novac (46 Cornicioiu).

pecica cermei


Cine să mai dea gol?

Șoimii Lipova – Avântul Periam 0-0

Șoimii Lipova nu mai bate pe nimeni. Mă rog, referindu-mă la ultimele trei etape. De ce? Ne spune Norbert Polgar, antrenor care încearcă să scoată ceva din ce are la dispoziție: „am suferit la finalizare ca în fiecare meci”. În jocul cu Avântul Periam, gazdele au avut șanse să marcheze, cu Dinu în prim plan – de două ori – și cu Andrieș, ratangiu din doi metri! Nasol pentru Lipova e că la pauză, Dinu a rămas la vestiar, acuzând dureri date de o contractură, sperau gazdele. Bai e că numai Dinu marcase pentru Șoimii anul ăsta! Grupare pentru care „fiecare meci e greu, vin două deplasări, la Cermei și Socodor, care sunt acolo la linia de supraviețuire”, după cum spune Norbi Polgar. Eu știam că Lipova are o echipă subțire sezonul ăsta, că deh, trebuie să te pricepi ca să închegi ceva, să ai cunoscători în organigramă, nu doar angajați la curățenie, ascultat cum crește iarba, sau ocupanți ai locurilor la „VIP”. Dar vorba aia: Ce să faci? N-ai ce să faci! Deci cum rămâne cu cine dă gol? Sau mai bat Șoimii pe cineva în „sărăkia” asta de „play-out”?

Lipova (antrenor Norbert Polgar): Iliescu – Bokse, Petruț, Bain, Vlad – Brad, D. Salka, Said, A. Nica(84 Chelea) – Șimăndan, Dinu (46 Passi).

Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Filip(66 Mager), Mureșan, Popescu, Rancov – Oancia, Olteanu (57 Viașu) – Gălățan (57 Ștefanciuc), Gașpar, Budur (89 Prața) – Baranyi (89 Toma).

lipova periam


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu – CS Socodor 1-1, liga 3, Progresul Pecica – Gloria Lunca Teuz Cermei 4-1, Şoimii Lipova – Avântul Periam 0-0
Distribuie:
Articolul anterior
Mircea Mihăieș si Mircea Cărtărescu, despre Leonard Cohen si Bob Dylan la Palatul Cultural Arad
Articolul următor
Respectatul medic veterinar Vasile Aciocârlănoaiei, fost deținut politic care a scris despre tragedia deportărilor, a plecat dintre noi la vârsta de 86 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie