LIGA 4 ARAD | Nu mai este Ineul să ia multe, dar mai sunt clienți în serie

liga 4
Distribuie:

LIGA 4 ARAD. Rezultatele etapei a 22-a


Păulişana Păuliş – Viitorul Arad 0-1

Bădăuță 42


Victoria Zăbrani – Voinţa Macea 1-2

Goia 87 – Băd 24, Busuioc 48


CS Glogovăţ 2013 – Victoria Nădlac 4-0

Cl. Vereș 6, Ianc 73, 87, Borhan 84


Şoimii Şimand – Athletico Vinga 5-0

Măgulean 2, 21, Sechel 36, Apostol 67, Ciupuligă 72


Unirea Sântana – Podgoria Pâncota 5-0

Filimon 39/penalti, 45, Simion 56, Abraham 57, M. Pașca 64


Victoria Felnac – Național Sebiș 7-0

Tomuț 24, Mitu 39, Pasăre 43, Drîglă 56, S. Leucuța 76, S. Măgulean 78, Rosza 81


ACB IneuII – Frontiera Curtici 0-3


CS Beliu a stat.


Etapa viitoare, a 23-a (20 aprilie): Pâncota – Felnac, Viitorul – Beliu, Nădlac – Sântana, Curtici – Zăbrani, Macea – Șimand, Vinga – Păuliș. Sebiș-IneuII. Glogovăț va sta.


Prieten, prieten, dar fiecare cu ograda lui

Adrian „Știli” Abrudean și Remus Lung au mâncat anii trecuți o pâine bună împreună, cât au fost în echipă pe banca celor de la Crișul Chișineu Criș. Dar a venit rândul ca cei doi să fie și adversari, Știli tehnician la Unirea Sântana, iar Remi la Podgoria Pâncota. În lupta directă, avantaj avea din start Sântana, care stă în coasta liderului sperând că poate-poate. Pâncota, cu un lot mai modest, a venit să nu i-a multe, dar de ce le-a fost frică n-au scăpat. Că oaspeții s-au ținut de adversari doar până când mai erau 6-7 minute din prima repriză. Atunci, la un contact Pușcaș-Olteanu în careu, s-a considerat fault prin imprudență, iar Filimon a deschis scorul pentru Sântana din „11 metri”. La cabine, pâncotanii au mers însă cu două goluri în straiță, asta pentru că Olteanu – pătruns din dreapta – a săltat mingea peste apărare, iar Filimon a săltat-o și el din 13 metri, peste portarul advers. Ceva mobilizare s-a simțit la vizitatori imediat după pauză, aceștia au avut și o bară, dar cam atât. Și Sântana a-nceput să marcheze. Copil a fugit pe banda dreaptă 30 de metri (wow!), a pus mingea la 5 metri în fața porții, iar Simion a rezolvat formalitatea. A venit apoi și 4-0, cu o minge interceptată de gazde în treimea proprie, cu un pas la „iepurele” Abraham care aștepta s-o taie spre poarta adversă de la centrul terenului, rezultând o cursă impetuoasă și un gol din careu, pe colțul lung, cum zice „la carte”. Și dacă tot a intrat, Mario Pașca și-a zis „hai să dau și eu unul” și l-a dat, că adversarul era în transă. Golul de 5-0 a ieșit din două driblinguri și un șut sănătos din 14 metri și-așa a rămas tabela. Deși Remus Lung a recunoscut că „adversarul dacă ar fi dorit să ne dea mai multe, probabil că scorul ar fi fost și mai mare”. Cu Lung am glumit și chiar mi-a spus că are un lot subțire și dacă tot a venit la Pâncota, putea să fie chemat ca fundaș, că ar fi nevoie mai mare și Remi încă știe meserie! Acum, antrenorul de la Podgoria Pâncota a mai spus că în acest meci „Am fost penibili din toate punctele de vedere, în frunte cu mine!”. Nu-i bai Remus, capul sus, că aveți voi adversarii voștri cu care trebuie să vă scoateți punctele. În schimb, Știli Abrudean își leagă echipa etapă de etapă, pentru el fiind mai greu să-și țină în priză elevii și să nu-i lase să se uite pe clasament, că asta e. Dar mai știi? 

Sântana (antrenor Adrian Abudean): Mureșan – Politic (46 Bortiș), Ali Tolmbaye (88 Paven), Nistor, Ursoi – Burlă, Copil (64 Savin) – Simion, Olteanu (46 Kozma), Filimon – Abraham (59 M. Pașca).

Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – D. Gligor (57 A. Pașca), Pușcaș (83 Dan), V. Cotoc, Iacob – Cl. Bălăban, I. Bălăban (67 Neamț) – Steleac, Pirtea (76 Iakob), Mihoi (67 Bulzan) – Ispas.  

santana pancota


Viitorul s-a simțit bine și la Șiria

Viitorul Arad merge pe drumul ei, din victorie în victorie. Sâmbătă, trupa lui Gio a avut un meci greu pe ,,Otto Grefner” din Șiria, unde gazde au fost cei de la Păulișana Păuliș. Până la final de an, ar fi fost un derbi cu deznodământ imprevizibil. Dar odată detronați în ultima etapă din tur – chiar de către actualul lider – la Păuliș nu se mai leagă rezultatele bune. Adică echipa s-a lăsat cumva „pe călcâie”, fără un target bine definit. Ceva planuri are însă Lucică Ciba, antrenorul ce s-a înhămat să facă performanță cu echipa de pe Valea Mureșului, dar se vede că etapă de etapă, fisurile ce trebuie reparate sunt tot mai multe. Schimbând prim planul, trebuie spus că Viitorul arată bine. Adică știe ce vrea și ia ce vrea. Că are cu cine, are și cu ce. La capitolul ,,cu cine”, mă refer (iar) la Vezan, la Bădăuță – cei doi rezolvând și golul prin care arădenii au câștigat cu 1-0 cu Păulișul – dar și la toți ceilalți băieți din echipă, din lot, care trag la fel de serios să-și îndeplinească visul de a deveni campioni ai Ligii patru Arad. Referindu-mă și la „cu ce”, trec aici antrenorii care reglează o echipă cu jucători de la 16 la 41 de ani, din staff nemaifăcând parte însă Radu Alexandru chemat „la oaste” de Gyuszi Balint, tocmai la Ploiești. Și tot la „cu ce”, sunt și bănuții, puși de ici, de colo, de un împătimit al fotbalului și de câțiva amici de-ai săi, care cred în proiectul lui. Vedem însă dacă poate duce Viitorul acest ritm și dacă Aradul ca urca cu o nouă echipă în eșalonul trei. In bocca al lupo, băieți!

Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma – E. Calancea, Crișan (75 C. Morariu), Pleșca, Varga – Berar, G. Pop, Schinteie, Gavrilaș (71 Nădăban) – Moldovan (75 Marc), Brândușe. 

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Stoianovici, Bier, Munteanu, Pantea  – Kocsis, Fl. Gîlcă – Blickling, Vezan, Bulboacă (86 Rotar) – Bădăuță.

paulis viitorul


Voința a știut cum să scoată Victoria

Spusesem la „scanarea” de după etapa trecută că mă duc la meci sâmbătă. Cum ce meci? Victoria Zăbrani cu Voința Macea, pe „Josef Scheirich Arena”! Voiam să văd cum se mișcă două trupe antrenate de doi oameni dedicați fenomenului, Leo Pința la gazde și Ruben Pîncotan la vizitatori. Băieții lui Leo veneau după un succes (în sfârșit) scos la Vinga, iar ăi ai lui Ruben după nimic…adică după trei înfrângeri, cu goluri multe, tată! Macea a fost mai concentrată la acțiune și Băd a făcut făcut 0-1 din penalty, pentru că Hodan a făcut henț în careu. Și cam asta a fost în prima repriză. Ruben mi-a spus că are o echipă pusă la punct fizic, dar acum a arătat că trupa lui are și un pic de școală, măcar să treacă de un adversar de nivel apropiat. Și-n minutul 48, măcenii am marcat și golul de 0-2. Derulând pe repede-nainte, în stil de Ilie Dobre, vă relatez că (virgulă) „Cati a interceptat balonul, îi pasează lui Fritea, acesta o dă mai departe lui Busuioc care bagă-ntr-a patra, trece de Fărău și Vizitiu și marchează pe sub Brutyo, gooooo…ool, Macea!”. Offf, stați să-mi odihnesc tasta! Văzând că nu merge, Leo Pința a desfăcut iar cutia cu schimbări și după ce Goia a tras fix în Toader – portarul advers – în minutul 75, n-a mai greșit în minutul 87 și-a dat gol pentru Zăbrani. Dar jocurile erau făcute, iar Macea a scos un prețios 2-1 într-o deplasare „de 10”, loc pe care stă Zăbraniul dar de acum este râvnit și de Macea, care stă cu un pas în urmă, la două puncte. Unul din băieții talentați pe care Leo încearcă să-l facă fotbalist la Zăbrani este Andrei Godoci, copilul spunând cu inocență că „Suntem tineri majoritatea și nu avem experiența necesară să ne batem cot la cot cu adversarii mai experimentați”. Din tabăra celor din Macea, antrenorul Ruben Pâncotan a zis că echipa sa a scos ,,O victorie meritată, contra unei echipe bune, tinere, agresive, cu un antrenor experimentat care știe să-i pună în teren și ce să le ceară”. Deci Leo, mai cere-le niște victorii pentru Victoria. Că Voința a avut voință și v-a învins.  

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Brutyo – Fărău (78 Paulescu), Hodan, Vizitiu, Stoin – Godoci (61 Turc), Cleuța (59 Țuța) – Zubașcu (46 Goia) Maxim, – C. Gîlcă – Ghergar (59 Varga). 

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Toader – Trif, Ardelean, Edu, Kiss – Cati, Fritea (71 Șiclovan) – Lakatos, Veliciu (46 Brandabur), Busuioc (82 Botaș) – Băd (90+2 Marita).

zabrani macea


Puncte pentru competiția „7-8-9”

CS Glogovăț 2013 nu se încurcă – mai ales acasă – cu echipele de la „zece în jos”, vorbind de clasament. Totuși, Victoria Nădlac care a utilizat ca efectiv niște băieți ce încăpeau în două autoturisme, a ținut gazdele în joc de gleznă peste o oră de joc, timp în care au încasat doar un gol, marcat de Claudiu Vereș în minutul 6. Apoi cei de la „Vladi” – deși au încercat – au mai găsit poarta doar în ultimul sfert de oră, dar atunci au făcut-o de trei ori. Mai precis Ianc de două ori și Borhan, o dată. Așa că Nădlacul, cu acest 4-0 încasat, a ajuns la 60 de goluri primite, în 20 de meciuri jucate, că a mai și stat, c-așa-i în serie. Multișor, Cornel, dar știu, tinerii ăștia…Glogovățul e bine, pe „8”, la egalitate de puncte cu CS Beliu care a stat, dar și cu Pâncota, care are ceva golaveraj mai slab. Aici e de urmărit o mini-întrecere pentru „7-8-9”. Că-n față și-n spate, e distanță…    

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Soltezs – Vasilca (Lucaci), Cosma, Diarra, Ruja – Neag (Borhan), Doboș – Onețiu, Păulin (Ianc), Vereș (Ciobanu) – Țîru.   

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Seciu, Kocsis, Perța, Taloș – Sturz, Coriteac – Chepețan, D. Dancă, Bukva – Nemeș (Lăpușan).


Șoimii le-au dat „o mână” vinganilor

Greu cu astea din josul clasamentului. Gâfâie tot mai tare și mă tem să nu mai spună „pas” vreuna. Athletico Vinga s-a dus acasă la Șoimii Șimand și s-a ales cu un „5-0”. Gazdele, sunt trupă cu anvergură, fiind plasată pe „6”, acolo fiind limita cu cele trei amintite în cronica de mai sus, dar mult peste ultimele șase (sau cinci, că Ineu II s-a retras). Petre Măgulean își face meseria ca-n tinerețe și dă goluri. Sâmbătă a dat două, primele. Apoi Sechel a semnat scorul pauzei, 3-0, pentru ca în actul secund Șimandul să ma idea două, prin Apostol și Ciupuligă. Vinga are totuși 17 puncte, trăiește, iar ai lui Jany Ruska spre că se pregătesc pentru la anul. De top, de ce altceva?  

Șimand (antrenor Jany Ruska): Galeancu – Onaca (Ujog), Peia, Engelhardt, D. Varga – Cordoș (Apostol), Roza – Martin (Rus), Sechel (Cheța), Mandache (Ciupuligă) – P. Măgulean.

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Krajcar – Cohuț, Drăgulescu (Roșu), L. Zlătar, Zavastian (Suciu) – Grozavu, Achim – Cîslaru (Rusu), Mateucă, Topac – Sterciuc (A. Zlătar). 


Așa-i când ai capacitate cilindrică diferită 

Cu copii în echipă, cu opt puncte în clasament și cu 64 de goluri luate – punând aici și acest 7-0 luat etapa asta – Național Sebiș e în serie să fie. Și sper să fie pînă-n final, deși știu că e greu. Ei, celor de la Victoria Felnac nu le-au păsat că-i subțire adversarul, iar Tomuț, Mitu și Pasăre, până la pauză și apoi Drîglă, Leucuța, S. Măgulean și Rosza, au făcut treaba preferată și din care a trăit în fotbal antrenorul lor, Dănuț Mițiți, stabilind acest 7-0 dur, sec, etc, pe tabela arenei din Horia. Mai sunt șapte etape și-i gata „școala”, iar de la vară, Sebișul poate să-și facă echipă care să conteze, sau care măcar să nu ia șapte!  

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Fl. Rusu – Tăutan, Olariu, Istin,  S. Măgulean (Buz) – Tomuț, D. Morariu (Leucuța) – Mitu (Rozsa), Drîglă (Mocan), Pasăre (Belea) – Lasc.    

Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi – Marta, Karmanocszky (Dance), Faur, Onoc – Lingurar (Bucur), Alb – Indreica (Bogdan), Florea, Buia – Cherchejianu (Brad).

felnac sebis


CLASAMENT

clasament etapa 22


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB IneuII - Frontiera Curtici 0-3, CS Beliu, CS Glogovăţ 2013 – Victoria Nădlac 4-0, LIGA 4 ARAD, Păulişana Păuliş – Viitorul Arad 0-1, Şoimii Şimand – Athletico Vinga 5-0, Unirea Sântana – Podgoria Pâncota 5-0, Victoria Felnac – Național Sebiș 7-0, Victoria Zăbrani – Voinţa Macea 1-2
Distribuie:
Articolul anterior
Procurorul Pavel Palcu a încetat din viață | Cel mai longeviv magistrat al acestei țări ne-a părăsit la vârsta de 70 de ani
Articolul următor
Vin la Curte: O experiență culturală de excepție la Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie