Vin la Curte: O experiență culturală de excepție la Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol”

Distribuie:

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad a găzduit în acest weekend un eveniment deosebit sub titulatura „Vin la Curte”. De vineri până duminică ( 12-13-14 aprilie), pasionații de vin, curioșii și profesioniștii din industrie s-au alăturat într-o călătorie plină de gusturi fine și cultură autentică.


Conceptul „Vin la Curte” și-a propus să aducă în prim-plan tradiția și autenticitatea viticulturii locale, evidențiind importanța Podgoriei Miniș-Măderat în peisajul vinicol românesc. Organizatorii, Andrei Schmak și Mihai Molnar, au subliniat că acest eveniment s-a distins prin accentul pus pe autenticitate și pe cunoștințele adânci ale enologilor din Podgoria Miniș-Măderat.

Această primă ediție a fost dedicată în mod special vinului rosé, oferind participanților ocazia de a descoperi subtilitățile acestui nectar de primăvară. Într-un mix perfect între cultură și degustare, evenimentul a oferit prezentări interactive, ateliere practice și discuții directe cu enologii, permițând participanților să exploreze tehnici și secrete ale vinificației.

Programul variat a satisfăcut toate gusturile, cu prezentări ale unor crame renumite din regiune precum Crama Balla Géza, Crama Dradara, Crama Izvor și Crama Elite Wine, oferind participanților oportunitatea de a degusta vinuri de calitate și de a interacționa direct cu producătorii.

Pe lângă experiența enologică, evenimentul a propus și un cadru cultural inedit, cu expoziții tematice de carte, dezbateri și momente artistice. Grădina de Lectură a bibliotecii s-a transformat într-un spațiu primitor, ideal pentru socializare și relaxare, iar copiii au putut participa la ateliere de pictură sub îndrumarea unor artiști talentați.

În spatele acestei inițiative a stat implicarea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Municipiului Arad, care și-au propus să promoveze podgoriile locale, produsele tradiționale și potențialul turismului gastronomic din zonă. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a subliniat importanța acestor evenimente în promovarea afacerilor locale și a bogăției culturale a regiunii..

„Vin la Curte” a fost nu doar o experiență gustativă, ci și culturală, aducând împreună pasionați de vin, profesioniști din industrie și iubitori ai artei și tradiției locale. A fost o ocazie unică de a descoperi farmecul Podgoriei Miniș-Măderat și de a savura aromele fine ale vinurilor de excepție, într-un cadru autentic și plin de viață.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: biblioteca, Consiliul, degustare, Judetean, vin
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 4 ARAD | Nu mai este Ineul să ia multe, dar mai sunt clienți în serie
Articolul următor
Accident cu victime, pe Calea Timișorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…