LIGA 4 ARAD | O etapă cu schimbare de lider

liga 4
Distribuie:

LIGA 4 ARAD – Rezultatele etapei a 10-a


ACB Ineu – Victoria Nădlac: 2-5

Guti 41, Nica 62 – Nemeș 2, Stoica 30, Bukva 67, Sabo 71, 76


Viitorul Arad – Athletico Vinga: 3-0

Vezan 23, 47, S. Popa 75


Victoria Zăbrani – Podgoria Pâncota: 2-2

Cleuță 21, Curac 64 – Cl. Bălăban 11, Șulea 16


Victoria Felnac – CS Glogovăț: 3-1

Fl. Dancă 14, Lasc 49, Tomuț 53 – Țîru 71


Păulișana Păuliș – Frontiera Curtici: 0-3

Zsogo 18, Avrămuțiu 54, Dochița 90+3


Șoimii Șimand – Național Sebiș: 2-0

Karmanoczky 55 (autogol), Apostol 65


CS Beliu – Voința Macea: 1-1

Călăcean 82 – R. Varga 60

Eliminați: Onoc 73 – R. Fritea 73


Unirea Sântana a stat.


Etapa viitoare, a 11-a (27-28 octombrie): Pâncota – Șimand, Glogovăț – Ineu, Macea – Viitorul, Curtici – Beliu, Sebiș – Păuliș, Nădlac – Zăbrani, Sântana – Felnac.
Athletico Vinga va sta.


Prea cruzi pentru lupta cu seniorii

ACB Ineu II i-a chemat joi pe cei de la Victoria Nădlac, să joace meciul de etapă, weekendul fiind rezervat primei echipă, care a jucat cu CS Socodor în liga trei. Teo Mihuț a avut disponibil (iar) un lot de copii de 14-16 ani care n-au avut decât să încerce să nu ia multe. Au luat cinci de la nădlăcanii lui Cornel Nădăban, ,,vameșii” bucurându-se însă de aceste puncte. De notat că puștii de la Ineu au revenit de la 0-2 la 2-2, după care gruparea cu salamul celebru s-a pus pe refăcut diferența inițială și chiar au depășit-o, grație reușitelor lui Bukva și Sabo ,,dublă”.   

„Am plătit tribut tinereții și naivității, în fața unei echipe care a avut și câțiva jucători experimentați, puternici. Se știe că echipa satelit e creată pentru a le da minute copiilor, vrem să-i creștem într-o competiție de seniori, iar atunci există și riscul unor rezultate ca cel de azi”, a explicat Teodor Mihuț, antrenorul celor de la ACB II. Și Cornel Nădăban, antrenor la Victoria Nădlac, a avut laude în bagaj (alături de trei puncte) spunând: „Copiii Ineului chiar ne-au pus probleme, au jucat, ne-au pasat, au alergat, au fost organizați, doar că a contat plusul nostru de experiență în momentele cheie. Fotbalul trebuie tratat cu maximă seriozitate, indiferent de scor și adversar”. 


Ineu II (antrenor Teodor Mihuț): Tulcan (46 Coman) – Temian, Roșu, Oprean,  Sabău (78 Broască) – Buza (46 Călin) – V. Pop, Haniș (82 Dudaș), Guti, Miculaiciuc (46 Nica) – Ioniac. 

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Stejar – Sinkovicz, Kocsis, Lăpușan (82 Câmpan), Taloș – Stoica, Chepețan, Coriteac, Mazuch (56 Perța) –  Bukva (84 Marko) – Nemeș (66 Sabo). 


Nu athletic, dar cu talent

Viitorul Arad n-a avut multă treabă cu Athletico Vinga. Vezan a marcat pentru gazde la mijlocul primei reprize și imediat după pauză, iar Sergiu Popa a dus tabela la scor de neprezentare. Trupa lui Gio Catanzariti stă „la pândă” pe locul trei și așteaptă etapa să accelereze pe turnantă și să se instaleze în pol-position.

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Vasi – Stoianovici, Pașcu (Bulzan), Munteanu, Pantea – Cl. Popa (Rotar), Sg. Popa, Vezan, Topai (C. Gâlcă) – Catanzariti (Roza), Kocsis (Narsesovici).

Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Cohuț, Crișan (Roșu), Zlătar, Topac (Butariu) – I. Gherghel, Gurban, Achim (Drăgulescu), Cîslaru – Mateucă (Rosus), Otiș (Ghergar).


O demisie care (nu) surprinde

Podgoria Pâncota a avut etapa asta o deplasare unde își propusese să ia puncte. Pentru că – se știe – Victoria Zăbrani nu-i încă legată cum ar vrea Leo Pința, antrenorul pe care-l respect de o viață. Nu anticipam însă că Dănuț Mițiți a „pe făraș” la Pâncota, iar faptul că gruparea din podgorie n-a reușit decât un 2-2, i-a încheiat după doi ani și jumătate, misiunea aici. La un moment dat, chiar cu nori negri deasupra, Pâncota era în grafic. A avut 2-0, goluri marcate de Cl. Bălăban și Andrei Sulea – ultimul cu un lob de la centrul terenului. Numai că Zăbraniul s-a trezit, Cleuță a făcut 1-2 și Curac e egalat. „Nu mă așteptam sub nici o formă să ne egaleze”, a spus Dănuț Mițiți, care a anunțat imediat după fuierul final că: ,,Cu părere de rău astăzi îmi dau demisia, chiar dacă sunt foarte necăjit și trist din acest motiv. Am ținut foarte foarte mult la acești jucători pe care îi am, dar din păcate, astăzi nu au putut ca să mă ajute câștigând jocul și să pot rămâne lângă echipă”. Interesantă este mărturisirea făcută de Dragoș Dgagalina, președinte-jucător la Podgoria Pâncota: „După eșecul dur de la Felnac, chiar el le-a spus băieților că dacă nu facem șase puncte din meciurile cu Ineul și Zăbraniul va pleca… Rezultatele sunt puțin sub așteptările tuturor, cu toate că nu avem un obiectiv clar. Nu putem decât să-i mulțumim lui Dan pentru toată munca depusă în ultimii doi ani și jumătate, a adus multă pasiune și seriozitate la clubul nostru, a insistat mult pentru prezența la antrenamente și vrem să-i continuăm linia”. Linia a liberă! Continuați! Și hai Pâncota, că aveți oameni de fotbal!


Zăbrani (antrenor Leo Pința): Nedelea – Godoci (60 Fărău, 85 Costea), Vizitiu, Coraș (60 Moldovan), Benescu – Hodan (75 Țuța), Avram – Cleuță, Maxim, Fl. Dancă (60 Roșuț) – Curac. 

Pâncota (antrenor Dănuț Mițiți): Tudosă – Gligor, Pușcaș, Cotoc (68 Dragalina), Iacob – Hera, I. Bălăban  – Țop, Mihoi (30 Bulzan), Cl. Bălăban (85 Iakob) – Șulea. 


De trei etape încoace, golul mult le place 

De trei meciuri încoace, Victoria Felnac maxim de puncte face. Și iarba îi place! Pentru că Dancă-Drîglă-Pasăre și toată trupa lor, zburdă pe ea și ce-i mai important, dau goluri. Și nu iau (multe), și mai important. Cu CS Glogovăț, cei de la ,,VI-FE” au avut ceva bătaie de cap până i-au dovedit. „Am început campionatul pe vârfuri, iar înfrângerea de la Sebiș (n.r 0-4) a durut, chiar am vrut să renunț după acel meci, dar băieții mi-au promis reacție și până acum s-au ținut de cuvânt, trei victorii la rând”, a recunoscut Lucian Ciba, antrenorul de la Victoria Felnac. Numai că, acum să vă văd, Lucică! Ce reușiți la Sântana etapa viitoare? C-așa cum zici, „un rezultat bun ne-ar confirma că suntem în progres”. Și la Sântana se vrea progres, îl știm amândoi bine pe Radu Anca. Un meci de urmărit! 


Felnac (antrenor Lucian Ciba): Rusu – Mocan, Țugulescu, Tomuț, Morariu – D. Dancă (Beracko), Drîglă, S. Măgulean, Mitu (Buz) – Pasăre, Lasc (Rădulescu).

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Neag, Mariș (Ceh), Ianc, Ruja – Păulin (Ciobanu), Doboș, Vasilca, Cl. Vereș – Nibu (Coșa), Țîru.


Când dai de frică să nu iei (goluri)

Păulișana Păuliș a avut etapa asta un examen de capacitate, dar l-a căzut. Frontiera Curtici, așa tiptil, fătă tam-tam (dau o bere Luci) și-a închegat o echipă, cu un antrenor ,,novice” în caravana ligii patru, dar smart să scoată de la băieții săi, rezultate. Chiar dacă curticenii spun că n-au obiectiv, că doar au coborât benevol din eșalonul trei. Nu-mi explic replica palidă a Păulișului, chiar dacă și la clubul de pe Valea Mureșului, obiectivul pare a fi „evitarea promovării”. Dar băieții lui Vasilică Georgiu – am mai spus-o – tare bine s-au simțit să-și privească de sus, restul colegelor de serie. Nu-i bai, răsturnări în top or mai fi ele. Pentru Frontiera a dat gol Zsogo după o pătrundere faină, cu învăluire la Huțanu, a mai dat și Avrămuțiu unul și nu așa, ci în vinclu, iar în prelungiri și Dochița a ținut să facă ceva dacă tot a intrat și l-a executat pe Toma cu o bară-gol! Vasi Georgiu, știe de ce au luat-o așa rău: „Le-am dat posibilitatea celor din Curtici să-și facă jocul și pe acest fond să ne și dea cele trei goluri”. Păi de ce le-ați dat și nu le-ați luat? Grijă la Sebiș, că se poate și mai jos. Iar despre Frontiera? Fain că antrenorul Norbi Jozsa spune c-au dat goluri de frică să nu ia: „ne-am uitat pe golaveraj și am realizat că dintre echipele de sus noi am primit cam cele mai multe goluri”. Acum uitați-vă și pe clasament și mai bateți, dacă vă place… 


Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – E. Calancea, Cernat, Crișan, Nădăban (83 D. Grigorean) – Berar (62 Moldovan), N. Marc, Morariu (83 M. Grigorean), P. Varga – Ștefan (62 Bogdan), Brândușe. 

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Trifoi – Zsogo, Bercu, N. Varga, Blănaru – Lazea, Al. Pavel – Huțanu (72 A. Morar), Avrămuțiu (90 Tripa), Bonchiș (72 Dochița) – Lolea (77 Abrudan). 


Din doi în patru?

Șoimii Șimand au avut meciul ăla când îți propui să te concentrezi un pic și dai un gol, două, și să-ți iei punctele ca o gazdă care se respectă. Cu Național Sebiș  a fost mai interesant de urmărit dulelul portarilor Mureșan-Creța, crescuți și lansați de UTA, dar care din motive de „noroc”, prestează doar în acest eșalon. Sebișul s-a ținut bine mai mult de o repriză, până când Karmanoczky și-a dat autogol. A punctat și Apostol zece minute mai târziu și meciul a fost încheiat. Să vedem „fiara” din sebișeni etapa viitoare, când pe valea Crișului Alb vine Păulișul. David Florea și trupa, mai aveți „patru” și pentru fostul lider?  

Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Engelhardt, Peia (Rus), D. Varga, Dolga – Cordoș (Don), Roza (Apostol), Mandache, Ujog (Onaca) – P. Măgulean, Sechel (Ciupuligă).

Sebiș (antrenor Flavius Raț): Creța – Tamaș, Feieș, Karmanoczky, Onoc – Purice, Buia, Farău, Surda – Florea, Muntean(Marta).


C-așa-i în fotbal!

Păi ce-ați făcut CS Beliu? V-am zis lunea trecută că – citez din memorie: „Atenție că (n.r. Voința) Macea e rănită, vrea puncte”? Și v-a luat unul. Că s-au ținut scai să arate că pot și ei mai mult. Varga a deschis scorul pentru oaspeți, iar Călăcian a egalat. Între timp cele două combatante s-au rarefiat pe teren, Onoc și R. Fritea fiind eliminați la pachet. Deci au fost și-un pic de nervi și asta-i bine. Că sunt ambiții! Sunt ele și frustrări, te mai fură și arbitrii, c-așa-i în fotbal. Beliu e la mijloc în serie și joacă la Curtici etapa viitoare. E rost de o surpriză?   

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Soltezs – Cotoc (Moisă), Călăceanu, Bogdan, Rusu (Ruja) – Onoc, Mâneran, Cohan (Jurcă), Zamă (Popovici) – Băd, Bărdan.  

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă (Toader) – Kiss (Veliciu), Botaș, Ardelean, Gyebnar (Șiclovan) – R. Varga, R. Fritea, Cati, Brandabur, Trif – Lakatos.


CLASAMENT

clas etapa 10

(cf. https://www.ajfarad.ro/)


 

Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga, Beliu, Curtici, felnac, glogovăț, Ineu, LIGA 4, Macea, nadlac, Pancota, Paulis, Rezultatele etapei a 10-a, santana, Sebis, simand, Viitorul, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
Centrul Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu „Sfântul Iosif cel Nou” a fost inaugurat în prezența ministrului Apărării Naționale [GALERIE FOTO]
Articolul următor
CJA face o știre din faptul că „a dat publicității imagini frumoase cu noul spital de Oncologie din Arad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…