LIGA 4 ARAD | Ultima scanare din acest campionat

liga4
Distribuie:

Rezultatele ultimei etape, a 30-a 


Voinţa Macea – Național Sebiș 6-0

Băd 23, 75, Fritea 69, Botaș 71, Marița 84, Trif 89


CS Beliu – CS Glogovăţ 2013 3-1

Mașniță 40, 90+4, Onoc 57 – Doboș 42


Viitorul Arad – Victoria Nădlac 7-0

Blickling 21, Munteanu 37, Topai 43, Pantea 58, Roșu 68, Sg. Popa 82, Gârlea 90+1/penalti


Păulişana Păuliş – Unirea Sântana 0-1

Abraham 90+3


Şoimii Şimand – Victoria Felnac 0-7

Mocan 35, Tomuț 51, Pasăre 53, 80, 86, Istin 71, Lasc 81


Athletico Vinga – Podgoria Pâncota 0-4

Gligor 22, Neamț 30, I. Bălăban 57, Ispas 59


Și ultimul meci a contat!

Viitorul Arad a câștigat Liga 4 Arad, știți asta. Iar de sărbătoarea ce-a fost sâmbătă la Sânleani, v-am scris duminică. De meciul jucat de campioană în ultima etapă, nu prea am ce să zic. Doar că i-au bătut pe Victoria Nădlac cu 7-0. E scor ce iese din raza mea de (multe) comentarii. Tot v-am zis (și) asta. Da pentru că am fost la meci, vă scriu câteva idei. De la gard – că n-am intrat după, de frica lui Scridon (glumesc!) – m-am simțit ca la o sărbătoare câmpenească. Toată lumea surâzătoare, pupături, îmbrățișări, revederi, abur de ca ceaun, abur de la bere și coniac, masă cu medalii pregătită și pentru echipa mare și pentru juniorii U19 ai lui Adi Sas, masă pregătită pentru chef. Că motive au fost destule sâmbătă pe baza sportivă din Sânleani. Atunci și în teren s-a simțit aerul de sărbătoare. M-am uitat atent să văd ce are prin echipă Nădlacul. Copii și 3-4 băieți mai versați, care chiar joacă fotbal de plăcere. Bravo lor. Că de limitat proporțiile scorului nu s-a prea pus problema. Și asta în ideea că nici Viitorul n-a avut prea mare concentrare în ceea ce a prestat. Ce mai, a fost un joc de bere și gulaș. Oțîră s-au supărat cei in Nădlac cu penalty-ul repetat la final. Ratat la prima executare de către portarul Gârlea, repetat – că ,,centralul” Cristi Coroban a taxat intrarea prematură în careu a doi-trei nădlăcani – și marcat apoi cu siguranță de experimentatul portar timișorean. Viitorul a vrut acest „șapte” și s-a bucurat de el ca de oricare altă victorie. Și cum muzicanții au venit tot de la Timișoara, cheful s-a legat repede. Rezumând puțin sezonul făcut, Gio Catanzariti, „tatăl” clubului Viitorul Arad, a spus printre altele:      

„Am dominat Liga a 4-a de la început până la sfârșit și acum urmează un baraj foarte greu, sperăm să ieșim bine și de la baraj, să ajungem unde vrem, în Liga a III-a, pentru a crește acești copii frumoși și pentru a încerca să continuăm cu proiectul nostru”. Gio a mai spus că Viitorul vrea și va lupta și să promoveze. Da vă spun eu mai multe, în avancronica primului meci de baraj (turul), Viitorul Arad – Minerul Lupeni, de pe data de 16 iunie, ora 17,00, de pe arena „Banatul” din Arad. 

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Topai (46 P. Pavel), Blickling (46 Narsesovici), Munteanu, Pantea – Kocsis (46 Roșu), Sg. Popa – Stoianovici (72 C. Popa), Vezan, Bădăuță (46 Bulzan) – Al. Catanzariti. 

Nădlac (antrenor Mihai Crîsnic): Cigherean – Taloș, Sturz, Beraczko (25 Marko), Seciu – Mazuch, Goldiș – Chepețan, Bukva, Popovici (72 Severin) – Perța.

viitorul nadlac


Fără puncte, dar la costum!

Detaliile din cronica asta sunt faine! În ultima etapă, și-au disputat punctele Păulișana Păuliș și Unirea Sântana. Două trupe bune, cu jucători buni, cu antrenori și mai buni. Baiul e că astea două, s-au luptat și cu trei zile mai devreme, în Cupa României, iar Păulișul – ca gazdă pe terenul (hai să-i spunem așa) din Sâmbăteni – a bătut cu 5-2 pe Sântana. Bă mă leși? Cum să ia „Știli” cinci? Da, hai să trecem la accidente. De data asta, meciul de campionat s-a jucat pe „Otto Grefner” din Șiria, tot „acasă” la Păuliș. Trupă care l-a avut pe bancă pe Luci Ciba – Sică pentru prieteni – îmbrăcat la „patru ace” și cu un trabuc în buzunar la piept. O-nebunit lupu? Naaaa! Sică a avut un pariu și chiar el a explicat faza: M-am angajat să îmbrac costumul dacă trecem de Sântana în semifinala Cupei. În schimb, trabucul l-am fumat doar după meci”. Numai că l-a fumat cu „zero” pe tabelă ca scor final. Iar Sântana a avut trecut „unu”. Meciul de cupă i-a stors pe păulișeni, care și au jucat o lună cu lot restrâns, și vă spun și eu că nu-i ușor să-i ai absenți pe Calancea, Cernat, Berar, Moldovan, Pop și Bogdan. Care știți cine sunt și ce sunt ei pentru Păulișana, sau măcar înțelegeți, poate. Așa că în meci, Păulișul a contat, a încercat și chiar a ratat chiar două ocazii mari (una cu o „transversală”), în actul secund. În schimb, când e pe „modul” de scos tot, Sântana te mănâncă, te macină mai întâi, te enervează și când are un sfert de posibilitate, te bate! Pe Păuliș i-au așteptat și i-au bătut în 90+3. După care s-au urcat în autocar. În timp ce-și fuma trabucul, „sir” Sică Ciba a spus printre rotocoale (poate și cu accent ca a lui Ion Rațiu): Sincer, nu am considerat foarte important acest meci. Sigur, era frumos să câștigăm și să terminăm campionatul pe locul 3, dar știam că va fi greu, dacă nu imposibil. Avem o finală de Cupă peste o săptămână, va fi meciul sezonului pentru noi, pentru că Păulișul nu ajunge prea des în astfel de ipostaze”. La rândul său, Adrian „Știli” Abrudean, încheie ca antrenor la Unirea Sântana un sezon de repetat ediția viitoare de campionat. Pe care, cu asemenea rezultate, o va câștiga la pas. Din ce-a spus Știli la finalul meciului de la Șiria, am selectat: Zic că e un succes meritat, iar eu mă bucur că băieții au reacționat la la dușul rece făcut în urmă cu trei zile. Viitorul a meritat, a demonstrat că a fost echipa mai bună, le urăm multă baftă la baraj, Aradul trebuie să ducă înapoi cel puțin o echipă în Liga a 3-a”. 

Păulișana (antrenor Lucian Ciba): Toma – Crișan, Becheș (90 D. Grigorean), Pleșca, Morariu (82 Gîrna) – Gavrilaș, Schinteie, N. Marc,  P. Varga – Brândușe, Ștefan. 

Sântana (antrenor Adrian Abrudean): L. Mureșan – Bortiș (46 Kozma), Calvin, Politic, Savin (74 Marc) – Burlă, Copil (78 Pașca), Simion – Olteanu (68 Stanciu), Abraham, Filimon.  

paulis santana


Dac-ar fi avut mai mult „cheș”

Acum am un comentariu „la limită”. Nu-i un scor de „șapte”, dar Voința Macea a bătut cu 6-0 pe Național Sebiș. Oaspeții n-au mai dus ritmul spre finalul de campionat, s-au resemnat parcă cu locul 14 ocupat, adică ultimul, că IneulII s-a dizolvat demult. Sebișul ar putea ajunge înapoi în eșalonul cinci, după doar un an. Pentru că cele trei ce au câștigat seriile din Liga 5, Crișul, Pilu și PîncotaII, își vor onora promovarea. AJF-ul vrea o serie de 16 în Liga 4, unde a retrogradat Ineu „unu”, că e mai bine pentru ei aici, la ce bani au. Bun, să vedem – și dorim din suflet – pe Viitorul plecată de aici, „meargă-n Liga trei!”. Socodorul ar vrea să rămână și ei în Liga trei. Și atunci, cu acest scenariu, Sebișul ar retrograda. Asta e. Da știu că la Sebiș sunt oameni de fotbal. Bani să mai pună deoparte pentru acest fenomen, că nu demult, aici au jucat „fotbaliști”. În schimb, Voința Macea termină pe 11. Onorabil! Și aici îmi doresc ca localinicii să pună ceva „cheș” deoparte și pentru echipa antrenată de Ruben Pîncotan, care vrea și poate. Vă spun tot eu! 

Macea (antrenor Ruben Pîncotan): Stănilă – Botaș, Edu, Ardelean, Brandabur (Gaudi) – Cati (Fritea), Șiclovan (Trif) – Lakatos, Busuioc, Veliciu (Kiss) – Băd (Marița). 

Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi – Feieș, Bucur (Embey), Faur, G. Onoc – Lingurar (Cherchejianu), Marta – Alb (Bogdan), Brad, Florea – Indreica. 

macea sebis


Care-i opt și care-i nouă?

CS Beliu și-a scos punctele la ultimul meci, jucat acasă cu CS Glogovăț. N-a fost o întâlnire comodă pentru băieții lui Costel Filipaș. Că și echipa din „Vladi” s-a trezit că știe fotbal pe final de campionat. Și surprize au fost, nu doar în emisunea lui Andreea Marin. Mașniță a deschis scorul pe final de primă repriză, dar și mai pe final, la două minute după, Doboș a egalat. Dorian Onoc a făcut 2-1 pentru gazde, care n-au mai lăsat nimic să zboare spre poarta lor și chiar au mai lovit oaspeții în „plex”, în prelungiri, prin Mașniță, erați siguri, nu? Așa că Beliu a luat „optul” în clasament, ținându-și adversarii de sâmbătă cu un loc în spate, pe 9. Felicitări pentru sezon ambelor grupări, eu având un plus pentru „gașca nebună” din Beliu, antrenată de Costel Filipaș. Că la CS Glogovăț știu că e greu să le legi tot timpul pe toate. Jucători, bani, echipă, antrenamente, concedii și altele. Dar, Călin Dehelean, și de la voi aștept puțin mai mult campionatul viitor. Ok?

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea – Rusu, Bogdan, Călăceanu, Hulbăr – P. Cotoc, D. Onoc (Jurcă) – Chifa, Cohan, Purtan – Mașniță.

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Oală – Vasilca, Mariș, Ianc, Ruja – Onețiu, Doboș – Țîru, Harhaș (Borhan), Păulin (Cosma) – Petcuț (Lucaci).   


Pasăre a devorat Șoimii

Şoimii Şimand cu Victoria Felnac s-a terminat 0-7. Terminat! ….. Da hai că spun două cuvinte și de combatante – includ și gazdele aici, da nu știu ce frast au de când și-au asigurat locul 6. Mai era puțin de fotbal de jucat, nu-i așa Jany Ruska? Că nu dă bine să iei „șepte” acasă. Că la voi arena era denumită „groapa cu lei”, nu? Pe marcatorii lui „VI-FE” îi trec întotdeauna și-n cronică. Chiar dacă sunt și sus, la rezultatele etapei: Mocan 35, Tomuț 51, Pasăre 53, 80, 86, Istin 71, Lasc 81. Și mai una bună. Felnacul a fost „excursionistă” prin majoritatea deplasărilor sezonul ăsta. Da le-au plăcut lor la Șimand. „Miți” (de Dănuț zic, antrenorul de la „VI-FE”), nu v-ar plăcea vouă și în ediția următoare  să bateți (și) prin deplasări? Că atunci, cine știe! Că și de la trupa din Șimand am pretenții. Salutări, dom’ primar! Și baftă la alegeri!

Șimand (antrenor Jany Ruska): D. Mureșan – Peia, Ujoc, Ujog, Onaca – Rus (Martin), Cordoș – Cheța (Galeancu), Sechel (Tomuța), Mandache – P. Măgulean (Ciupuligă). 

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Nichici – Tăutan (D. Morariu), Istin, Țugulescu, Mocan – Tomuț (Drâglă), S. Măgulean (Merca) – Olariu (Leucuța), Mitu (Rozsa), Pasăre – Lasc. 


Fotbal și ciocolată

Athletico Vinga n-a putut ajunge la puncte pe Victoria Nădlac, rămânând cu 19, pe locul 13, penultimul din serie. Asta pentru că sâmbătă, în ultima etapă, au pierdut cu 0-4 acasă, cu Podgoria Pâncota, care a marcat câte „două” pe repriză. În prima prin Gligor 22 și Neamț 30, iar în a doua prin I. Bălăban 57 și Ispas 59. Învingătorii termină pe 7. Loc (foarte) bun, se vede că și-a pus un pic priceperea Remi Lung, băiat căruia îi place să facă legea (în teren). Că de-altfel el e și cu dreptul absolvit. Și-n cazul Pâncotei, sunt curios cum se setează pentru următorul campionat. Bravo  – totuși – și celor de la Vinga, că și-au jucat cu ardoare șansele, cu priceperea a fost mai greu. Vasi Topac, vedeți ce găsiți vara asta, cu puțină experiență și gleznă de fotbal. Că județul arată bine și cu echipă din localitatea ce făcea o ciocolată așa bună…

Vinga (antrenor Vasi Topac). P. Gherghel – L. Zlătar, Cohuț, Mateucă, Topac – Achim, Rosus – Cîslaru, Zavastian, Ploscaru (Grozavu) – Sterciuc.

Pâncota (antrenor Remus Lung): Iacob – V. Cotoc, Puțcaș, Gligor, Țop – I. Bălăban (Iakob), Cl. Bălăban – Steleac (Ștefan), Șt. Neamț (R. Neamț), Pirtea (Pașca) – Ispas (Bulzan). 

vinga pancota 

Vacanță faină tuturor!


CLASAMENT FINAL LIGA 4 ARAD
clasament final liga 4 arad

Categorie: Sport
Etichete: fotbal, LIGA 4 ARAD
Distribuie:
Articolul anterior
Coreea de Nord aruncă baloane de gunoi asupra Coreei de Sud
Articolul următor
Două persoane au fost transportate la spital în urma unui accident rutier, la Galșa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie