Lista medicamentelor neconforme în România | Comisia Europeană cere suspendarea autorizației de comercializare

medicamente compensate 15776 1070 90 bigger
Distribuie:

Comisia Europeană a solicitat în data de 24 mai statelor membre să suspende autorizațiile de comercializare pentru o serie de medicamente generice testate de compania indiană Synapse Labs, din cauza dovezilor insuficiente privind fiabilitatea datelor de testare.


Decizia, luată în acord cu statele UE și în urma unui aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), vine după o inspecție efectuată de agenția spaniolă pentru medicamente care a identificat nereguli în datele studiilor și documentația aferentă.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA și-a confirmat recomandarea de a suspenda sau de a nu acorda autorizațiile pentru medicamentele testate de Synapse Labs. EMA a stabilit că testele efectuate de Synapse Labs nu îndeplineau cerințele stricte ale UE pentru a demonstra echivalența cu medicamentele de referință.

Pentru a evita riscul de penurie, autoritățile naționale pot amâna suspendarea cu până la doi ani pentru medicamentele critice. Aceasta oferă producătorilor timp să furnizeze date valide și fiabile pentru a demonstra echivalența.

Link cu lista medicamentelor aici.

Pe lista publicată de Comisia Europeană se află peste 45 de medicamente autorizate în România. Comisia a subliniat că va monitoriza îndeaproape situația în colaborare cu statele membre pentru a asigura respectarea celor mai înalte standarde în studiile privind medicamentele din UE.


 

Categorie: Național
Etichete: medicamente, UE
Distribuie:
Articolul anterior
2.000 de persoane îngropate de alunecarea de teren din Papua Noua Guinee
Articolul următor
Artista timișoreană Yvonne promite un concert incendiar, pe 1 Iunie, alături de Lora și Olivia Addams

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie