Mai multe cadre medicale de la Spitalul din Grădiște și de pe secția de Infecțioase a Spitalului Județean Arad, audiate într-un dosar privind internări fictive

spital gradiste arad
Distribuie:

Nu se liniștesc apele la Spitalul Județean Arad. Chiar dacă se află în derulare mai multe dosare penale care au legătură cu pandemia de covid, practicile vechi ale unor cadre medicale creează probleme noi.


Conform surselor noastre, în aceste zile mai multe cadre medicale (medici și asistente) de la Spitalul din Grădiște și de pe secția de Infecțioase a Spitalului Județean Arad au fost chemate la audieri într-un dosar privind internări fictive, decontate prin CAS.

Există suspiciunea că anumiți medici (doi medici, al căror nume îl vom face public în momentul în care această informație va fi confirmată oficial)  făceau procedurile de internare pentru pacienți „aduși” de un intermediar (tot o persoană din cadrul spitalului), dar de fapt aceștia fie nu erau internați, toate foile de observație fiind completate fictiv, fie erau internați un număr de zile mult mai mic decât apărea în foile de observație. Mai mult, medicii care erau în legătură cu diverse comisii care acordau dreptul de pensionare „blocau” un număr semnificativ de paturi în acest scop, în detrimentul unor pacienți care efectiv ar fi avut nevoie de spitalizare. Serviciile medicale erau ulterior decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Conform acelorași surse, aceste practici au fost scoase la iveală cu prilejul altor probleme care au impus cercetare internă, și în timpul audierilor cadrelor medicale de către comisia desemnată de conducere în acest sens au fost date detalii despre aceste practici. Moment în care, conducerea spitalului a și formulat și depus plângerea penală.

Cert este că, unuia dintre medicii implicați, i s-a refuzat încheierea actului adițional de prelungire a contractului pe care-l avea cu spitalul.

Până la momentul publicării acestui material nicio instituție nu ne-a oferit detalii, dar nici nu au negat existența acestui dosar. Nici conducerea SCJUA nu a dorit să comenteze în niciun fel pe acest subiect, rezumându-se la a ne transmite că „o va face la momentul potrivit”.


 

Categorie: Investigații
Etichete: cadre medicale audiate în dosar, internări fictive, spitalul din gradiste, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Personalul unui muzeu din Seattle a organizat o ieșire în masă în semn de protest față de o expoziție „antipalestiniană”
Articolul următor
PERCHEZIȚII la o balastieră din Horia și la un cabinet de contabilitate, într-un dosar de evaziune fiscală. Timp de 8 ani s-au exploatat agregate minerale, fără autorizație și fără a fi făcute înregistrări contabile
Bagă un „16”

12 comentarii. Leave new

 • avatar of penzes iuliu gheorghe
  Penzes Iuliu Gheorghe
  30 mai 2024 14:05

  Oare se va ajunge și la cei care știau de aceste internări, dar voit se tergiversa?

  Răspunde
 • Va avea aceeasi finalizare ca si perchezitia la Laser System, unde nu se stie calcula prejudiciu !

  Răspunde
 • Băăă, jegurilor. Nu vă mai satură D-zo?!

  Răspunde
 • avatar of liviu alexe
  Liviu Alexe
  31 mai 2024 9:37

  dealerii de droguri sunt eliberați, polițiștii corupți și medicii șpăgari nu sunt cercetați, traficanții de țigări și de persoane iau cu suspendare… astea-s poliția și justiția din România: abuzuri, clientelism politic, salarii și pensii babane, aranjamente de joasă speță. totu-i pierdut în țara asta!

  Răspunde
 • Autoarea a scris „conform surselor noastre“ vai, vai. Surse de 2 lei și minciuni sfruntate. Așa încearcă unii să se promoveze. Eu zic să nu împroșcați minciuni cu titluri de senzație. Interesant ar fi sursa informatoare. Așa cu dacă și cu parcă…. Asta e mahala , nu jurnalism.

  Răspunde
  • Ca să te citez, „comentariu de 2 lei”. Nu le purta de grijă nici surselor mele, și nici mie. Dar pentru liniștea ta o să public plângerea integral, la momentul potrivit. Pentru că vezi tu, e mai importantă ancheta în acest moment și nu public nicio probă, nu menționez niciun nume din dosar și nimic din ce ar putea dăuna anchetei. Chiar cu riscul să suport imbecilități de la unii ca tine. Sper doar să nu fii și tu pe lista aia penală a spitalului.

   Răspunde
  • daca nu va fi asa cum au zis sursele, autorul articolului va da o dezmintire si isi va cere scuze !

   Răspunde
  • Dr matei, sau maftei, de la spitalul respectiv, face tot felul de măgării, iar wiener, în loc s-o dea afara în pandemie, când pacienți cu zile mureau in condiții cel puțin discutabile, se făcea că plouă.
   În loc sa ia masuri drastice, mai ales atunci când cazurile au fost mediatizate în plan local și național, marele doctor care astăzi spune ca „ne facem bine”, se făcea ca ploua.
   Am văzut cu ochii mei lucruri necurate, pe care le-am adus la cunoștința celor din conducerea spitalului și n-au făcut absolut nimic în acest sens.
   Deși nu cunosc date cu privire la situația prezentata în articol, am convingerea ca autorul nu minte.
   La câte nenorociri s-au întâmplat în acel spital, nu ma mai mira nimic. Păcat, pt ca discutam de situații in care se deturnează bani destinati dotării unității, de banii noștri, ai plătitorilor de taxe.

   Răspunde
  • Faci parte dintre fanii celor doi dr? :)) Tot Aradul stie de magariile lor

   Răspunde
 • De ce nu lăsați comentariu să apară? Deranjează?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ileana sirbu

Doamna Ileana Sîrbu NU A AVUT COVID! Raportul medico-legal în urma necropsiei pe cadavrul deshumat: „Examenul macroscopic efectuat nu a evidențiat prezența de trombi în arterele pulmonare – aspect caracteristic cadavrelor autopsiate după deces post-Covid 19”

Am scris despre cazul morții doamnei Ileana Sîrbu încă din primăvara anului 2021, afirmând că moartea acesteia  se datorează exclusiv cadrelor medicale care au „tratat-o” în spitalul „suport-covid” din Grădiște.…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…