„Muzica Bucureștiului de altădată”, concert dedicat Zilei Naționale a României, la Filarmonica Arad

concert fila 30 nov 2023
Distribuie:

Un concert spectaculos va avea loc pe scena Filarmonicii din Arad, sub bagheta dirijorului Radu Popa, cu Irina Sârbu în calitate de solistă.

Concertul, dedicat Zilei Naționale a României, este programat joi, 30 noiembrie, de la ora 19.00.

 „Muzica Bucureștiului de altădată”,  este un spectacol care a fost prezentat pentru prima oară  în luna aprilie a anului 2022, când, la Ateneul Român, orchestra Camerata Regală, dirijorul Radu Popa și vocalista Irina Sârbu, au susținut primul concert cu vechile melodii, care se cântau odată în „Micul Paris”. Printre ele, „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea”, „Astăzi e ziua ta”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”, „Iubesc Femeia”, „Zaraza”, ș.a., în aranjamentul muzical realizat de Ioan Dobrinescu.

La fiecare nouă apariție pe scenă – și în cei peste 20 de ani de carieră ocazii au fost nenumărate – Irina Sârbu uimește și încântă. Mereu curioasă și scormonitoare în diverse direcții, artista coboară în adâncurile eu-lui său, unde amalgamează, în continuă mișcare,  tradiția cu inovația, jocul spontan cu experimentul bine gândit. De aici prospețimea continuă a interpretărilor, surpriza voioasă a unei improvizații agile ce se bazează pe mulți ani de studiu al muzicii clasice, apoi al jazz-ului și pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc.


Irina Sârbu a fost eleva Ancăi Parghel, de la care a învățat enorm. Are la activ numeroase proiecte muzicale și teatrale, două albume de etnojazz – „Șapte Scări” alături de Ethnotic Project (2015) și „World Symphony” alături de Marius Mihalache (2007) -, iar în luna august a anului 2023 a lansat primul său album de jazz, intitulat „At The End Of July”, compus integral – muzică și versuri – de ea, în aranjamentele binecunoscutului pianist Sorin Zlat.

Numeroasele universuri sonore nu se exclud, dimpotrivă, se potențează reciproc și dacă rezultatul se combină și cu o artă a actorului atent studiată, rezultatul nu poate fi decât spectaculos.

De la jazz-ul standard la ethnojazz și, în ultimii ani la partituri instrumentale redate vocal (Bach, Boccherini, Albinoni, Dinicu), parcursul muzical al interpretei, renumită pentru  sensibilitatea și expresivitatea debordante și pentru timbrul cu totul special, a atras atenția multor muzicieni, care și-au dorit să colaboreze cu ea în diversele lor proiecte.

Așa a prins contur și cel intitulat „Muzica Bucureștiului de altădată“,  prezentat pentru prima oară  în luna aprilie a anului 2022, când, la Ateneul Român, orchestra Camerata Regală, dirijorul Radu Popa și vocalista Irina Sârbu au susținut primul concert cu vechile melodii, care se cântau odată în „Micul Paris“.

Printre ele, „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea“, „Astăzi e ziua ta“, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara“, „Iubesc Femeia“, „Trurli, „Zaraza“, „Estrelita“, „Inima e o chitară“, „Inima-i un telefon“, „Toată ziua-n ascensor“, „Tangoul de demult“, „Suflet candriu“, „Mein kleiner grüner Kaktus“, în aranjamentul muzical realizat de Ioan Dobrinescu.


Bilete

Online: https://www.bilete.ro/categorii/cultura/filarmonica-arad/

Casieria Filarmonicii Arad

Luni 09:00 – 13:00
Marți 09:00 – 13:00
Miercuri 12:00 – 16:00
Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
În zi de concert 09:00 – 13:00;
17:00 – 18:45


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: Filarmonica Arad, Muzica Bucureștiului de altădată, ziua nationala a romaniei
Distribuie:
Articolul anterior
[Profile în câteva linii] IONEL BULBUC
Articolul următor
PNR Arad: „ Să se respecte o disciplină economică, dar nu putem să nu sesizăm anumite practici care se reduc doar la a aduce bani la buget indiferent de mijloace”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie