Poetul Andrei Novac își lansează noul volum de versuri la Biblioteca Județeană

andrei novac
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Lansare de carte: „Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre”, de Andrei Novac

„Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre” este titlul celui mai recent volum de versuri semnat de scriitorul Andrei Novac, volum ce va fi lansat miercuri, 15 martie 2023, începând cu orele 15:00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad. 

Andrei Novac s-a născut pe 1 iulie 1983, în Târgu-Jiu.

Licențiat în istorie al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, respectiv absolvent al masteratului de Relații Internaționale și Integrare Euro-Atlantică din cadrul Universității din București, Facultatea de Istorie. Din 2013, este doctor în filologie al Universității de Vest din Timișoara. Este laureat al mai multor premii, printre care se remarcă Premiul „Mircea Ciobanu”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Premiul pentru Poezie al revistei „Convorbiri literare”, Premiul „Scriitorul lunii august 2019” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Premiul Special, acordat de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, în 2019. Volumele „Regula timidității” și „Prin închisori și prin libertate” au fost nominalizate la Premiul „Mihai Eminescu”, acordat de Academia Română.
Este lector universitar, diplomat și manager cultural. 

Scriitor consacrat prin cele opt cărți de poezii, membru al Uniunii Scriitorilor din România,

Andrei Novac revine la Arad cu o nouă apariție editorială, propunând iubitorilor de lirică contemporană un volum simbioză, ilustrat grafic cu desene de Mircea Cantor, și care parcurge un traseu poetic ce este, după cum afirmă Nicolae Manolescu, „neobișnuit astăzi, de la o lirică de tip ronsardian, în care accentul cade pe admirația față de frumusețea femeii adorate, asociată cu ideea caducității tuturor celor omenești, la vechea temă creștină a oaselor perene. Originalitatea poeziei lui Andrei Novac constă în tandrețea cu care zugrăvește trupul femeii, în carnalitatea erosului”. 

Evenimentul, organizat sub egida Consiliului Județean Arad, prin Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, va avea loc în cadrul Secției de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii arădene și va beneficia de prezentarea volumului realizată de scriitorul Ioan Matiuț, prof. Lucia Bibarț și dr. Doru Sinaci, moderator fiind prof. Ioana Nistor. Incursiuni lirice din volumul „Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre” vor fi lecturate de d-na Oltea Blaga, actriță a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. 

Vă așteptăm cu drag!

 

Categorie: Cultură
Etichete: Andrei Novac, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, desene de Mircea Cantor, lansare de carte, „Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre”
Distribuie:
Articolul anterior
Renovarea interioară a locuinței: Ghid complet pentru proprietari
Articolul următor
Contractul de salubrizare pentru Zona 1 se va încheia tot cu RETIM, pentru o perioadă de 12 luni [VEZI TARIFE]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…