Portret în câteva linii: DIANA ACHIM, director al Colegiului Național „Moise Nicoară”

Diana Achim
Distribuie:
De peste 14 ani am o colaborare apropiată cu Diana Achim. Este dificil să subliniez care este cea mai importantă dintre calitățile ei, deoarece ea reunește laolaltă mari și rare iubiri, dublate de o loialitate absolută. Omul, tânăr sau vârstnic, cultivat sau aflat la început de drum al cunoașterii, găsește în Diana Achim o profundă dăruire și o superioară înțelegere, exprimând, cu franchețe, dar neostentativ, puncte de vedere, care zidesc și nicidecum nu demolează.  Opiniile Dianei Achim sunt exprimate cu profesionalism, dar cu blândețe, mereu cu invitația spre dialog, iar, uneori, cu încăpățânări întemeiate pe principii și pe experiențe personale.
Desigur, prostănacii nu o pot iubi, cu toate că atitudinea ei este pacifistă, dar necruțătoare în profunzime.
Colegiul „Moise Nicoară” are șansa de a-i fi director, reînnodând, astfel, tradiția personalităților importante care s-au aflat la „cârma” acestuia și la care se raportează mereu, cu modestie și adâncă prețuire.
 I-aș reproșa că umblă, uneori, „pe vârfuri”, spre a nu deranja, știută fiind atitudinea unor „ șefi” suficienți și frustrați, care au ajuns să o eludeze, recent, chiar din Comisia de evaluatori a Olimpiadei naționale de Limba și Literatura Română, desfășurată la Arad, cu toate că este doctor în filologie, iar elevii ei au obținut, de-a lungul anilor, rezultate deosebite la Concursurile naționale.
Se știe că faza finală a Olimpiadei naționale de Limba și Literatura Română, desfășurată la Arad, a fost un fiasco, greșindu-se Afișarea rezultatelor, ceea ce a dus la anularea Festivității de premiere a elevilor, moment extrem de așteptat de aceștia, deoarece le materializează strădaniile, dar și fina „șlefuire” a pregătirii, realizată de profesorii lor.
Ca întotdeauna, probând „fair play”, vinovații nu au fost la Arad, cu toate că în comisie nu au fost propuși cei mai valoroși profesori de Limba Română din județul nostru. S-a considerat, în mod eronat, că vina a fost a Comisiei Naționale și nu a Aradului organizator, ceea ce a „acoperit” de nemulțumire oaspeții participanți.
Având în vedere că de 15 ani, Diana Achim, participă activ la Olimpiadele de Limba și Literatura Română,
mai puțin la recenta fază finală de la Arad, Ministerul Educației Naționale a numit-o pe Diana Achim membru în Comisia de la Sibiu, dovadă că avea dreptate Ștefan Augustin Doinaș când constata, cu amărăciune, că „nu poți fi profet în patria ta”. Dar Diana Achim, fără reproșuri și fără resentimente, își urmează destinul, străduindu-se, alături de colegii ei, să confere Colegiului Național „Moise Nicoară” strălucirea probată prin timp, chiar  în momente de restriște.
SUCCES, în continuare!
Categorie: Opinii
Etichete: Colegiul Național Moise Nicoară, DIANA ACHIM - director al Colegiului Național „ Moise Nicoară”
Distribuie:
Articolul anterior
Victorie „cu cuțitul la gât” la Mioveni. UTIȘTII așteaptă cu emoție barajul pentru rămânerea în SupeLigă
Articolul următor
Un bărbat în vârstă de 59 ani a murit după ce s-a aruncat de pe podul din Grădiște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Gheorghe Seculici

[PROFILE în câteva linii] GHEORGHE SECULICI

Întotdeauna în costum de culoare închisă, cu cămașă și cravată impecabile și cu pantofi bine lustruiți, GHEORGHE SECULICI pare a avea origine aristocratică. De fapt, și-a asumat un stil vestimentar…
asistenta sociala

Asistența Socială, un subiect tabu

În secolul 21, AS (Asistența Socială) este încă un subiect tabu pentru societatea noastră. O meserie privită cu reticență de către mulți oameni care nu o înțeleg. Auzim frecvent termenul…
livia opinie

Eroarea generației Z

Eroarea generației Z: copiii catalogați ca și „needucați”, cărora nu li se asigură educație Suntem la început de an școlar și, ca de obicei, apar articole peste articole despre noile…
Florea Virgil

Despre poporul român

Scriam în urmă cu câteva zile despre cauza pentru care țării noastre i se întâmplă astfel de nenorociri. Cei mai mulți resping acest adevăr. Numai că adevărul nu poate fi…
Urmăriți-ne pe