Premiera filmului HAMAS la Cinema „Arta” | Un film inspirat de realitatea crudă a violenței domestice în România

whatsapp image 2024 05 17 at 10.20.19
Distribuie:

Joi, 16 mai, la Cinematograful Arta, a avut loc premiera lungmetrajului „Hamas”, regizat de arădeanul Ovidiu Nagyi. Arădenii au fost invitați nu doar să urmărească filmul, ci și să participe la o dezbatere și o sesiune de Q&A legate de subiectul abordat.


Evenimentul a început la ora 18:00, cu o sesiune de interviuri, poze și băuturi, creând o atmosferă relaxată și prietenoasă. La ora 19:00, a început proiecția filmului, urmată de sesiunea de întrebări și răspunsuri, unde publicul a avut ocazia să discute direct cu echipa de producție și cu regizorul.

Filmul „Hamas” a fost filmat integral în Arad și, după proiecție, Ovidiu Nagyi a explicat că povestea este inspirată 100% din viața reală. Mărturiile sale au rezonat puternic cu publicul, mulți realizând că traumele personajelor reflectă realități dure pe care le vedem adesea în jurul nostru.


Povestea filmului

Fără a dezvălui prea multe spoilere, filmul se concentrează pe Ivo, interpretat chiar de Ovidiu Nagyi, un copil care fuge de acasă din cauza traumelor provocate de violența domestică. Acțiunea face un salt de 23 de ani, prezentându-l pe Ivo ca adult, încă marcat de trecut. Acesta este un bărbat consumat de ura față de tatăl său, încercând să se vindece și să-și regăsească mama.

Filmul explorează cum forțele binelui (îngerii) și forțele răului (demonii) încearcă să influențeze deciziile lui Ivo. Totul se schimbă când acesta o întâlnește pe Victoria, interpretată de Lucia Barath, care devine interesul său romantic. Povestea lor se desfășoară în paralel, dezvăluind profunzimile emoționale ale personajelor. Finalul filmului este unul trist, lăsând o portiță deschisă pentru o eventuală continuare.

Campanie de conștientizare

Echipa Nagar Movies Production are în plan și o campanie de conștientizare la nivel național, menită să susțină mesajul puternic al filmului. Campania va merge mână în mână cu scopul realizării filmului arădean, subliniind importanța aducerii în atenția publicului a problemelor sociale reflectate în „Hamas”.

Premiera de la Cinema Arta a fost un succes, marcând un moment important pentru cinematografia locală și oferind publicului o experiență de neuitat.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: hamas, Nagar Production, Ovidiu Nagyi
Distribuie:
Articolul anterior
ANM avertizează asupra ploilor torențiale și vijeliilor pe fondul creșterii temperaturilor
Articolul următor
Caravana „Les films des Cannes à Arad“, ediția de primăvară și Ziua Filmului Românesc, la Cinematograful „Arta“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…