Protest în Budapesta pentru demisia lui Viktor Orban

viktor orban
Distribuie:

Zeci de mii de persoane au ieșit în data de 6 aprilie, în stradă la Budapesta pentru a-și exprima nemulțumirea față de premierul Viktor Orban și guvernul său.


Protestul, coordonat de Peter Magyar, un fost susținător al lui Orban, a atras o mulțime impresionantă care s-a îndreptat către sediul parlamentului ungar. Strigătele protestatarilor, printre care s-au auzit „Nu ne temem” și „Orban demisia!”, au resunat puternic în capitală.

Numeroși participanți la manifestație au afișat culorile naționale roșu-alb-verde sau drapelul național, simboluri care conform protestatarilor, au fost confiscate de partidul condus de Orban. „Acestea sunt culorile naționale ale Ungariei, nu ale guvernului”, a declarat unul din participanți.


Organizat de Peter Magyar, în vârstă de 43 de ani, fost asociat al premierului Orban, protestul a primit sprijinul multor persoane pentru că acesta a avut acces la informații privilegiate despre funcționarea guvernului.

Peter Magyar a devenit cunoscut în februarie, când a făcut declarații incendiare despre funcționarea guvernului Orban, acuzându-l pe Antal Rogan, ministrul care coordonează biroul premierului, că ar conduce un aparat de propagandă centralizat. Totodată, a publicat o înregistrare a unei conversații cu fosta sa soție, în care aceasta a relatat o tentativă a unui consilier superior al șefului de cabinet al lui Orban de a interveni într-un caz de corupție.


Anchetatorii se află în prezent în cursul investigației declarațiilor. Această anchetă vine într-un moment delicat pentru Orban, înaintea alegerilor europarlamentare din iunie și survine după un scandal de abuz sexual care a dus la căderea a doi dintre aliații săi politici importanți – fostul președinte și Varga – în februarie.


 

Categorie: Externe
Etichete: budapesta, viktor orban
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] AUR și-a lansat candidații pentru alegerile locale din județul Arad
Articolul următor
7 Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie