Pseudo-anchetatorii, țigărarii și vizita lui Orban la Arad

ioan crisan
Distribuie:

 

Suntem în a șaptea zi de la evenimentul nefericit al atentatului cu bombă din Arad. Ne-am procopsit cu „cei mai buni anchetatori” veniți la pachet cu reporterii lor preferați de lansat dume. Pentru că, nu-i așa, orice anchetator serios, care se respectă, are grijă să se autopromoveze cumva.

De șapte zile nu se face altceva în ancheta asta blocată încă din primele sale momente, decât să se lanseze piste aiuritoare care să deturneze logica spre cu totul altceva decât atentatul și mobilul său real. E ușor de observat cum se fac tumbe și se insistă să se lege tirul de țigări de cazul Crișan. Nu contează că n-are legătură, dar trebuie închis cazul cumva, trebuie dat ceva proștilor care stau cu sufletul la gură să afle deznodământul. Din senin s-a predat șoferul care făcea transportul oprit în Mândruloc, asta după ce, ca-n filmele cu proști, a fugit de sub nasul polițiștilor atunci. Acum este reținut. N-ar fi chiar surprinzător să primim comunicate din partea anchetatorilor cum că șoferul „a recunoscut că făcea transportul pentru Crișan”… am mai văzut filme din astea, de multe ori.

N-ar fi surprinzător nici să primim astăzi vreun comunicat cum că 4 sau 5 fraieri au fost reținuți în cazul Crișan și super-anchetatorii aproape au „rezolvat” dosarul – „dar nu au autorul principal și încă cercetează cine a comandat asasinatul”. Asta numai așa că sâmbătă/ duminică, mai apare și Ludovic Orban în peisajul nostru exploziv și ar da ca naiba de nasol să nu existe chiar nimic „oficial” comunicat din dosar. Evident, fostul ginere al mortului n-are nicio legătură cu acest caz. „Sursele apropiate anchetatorilor” au avut grijă să-l portretizeze aproape demonic pe Ioan Crișan în spațiul public astfel încât aproape să credem că și-a meritat-o, să fie ușor de acceptat că „mortul e de vină, și-a căutat-o cu lumânarea”, cum la fel de ușor va fi închis cu AN acest dosar și gata, viața merge înainte… morții se uită ușor.

Dacă super anchetatorii ăștia ar cunoaște cu adevărat peisajul țigărarilor din Arad, și-ar fi dat seama nu numai de profilul lor psihologic și social, dar și de faptul că bomba ar fi fost detonată măcar la Pecica, în „ograda” domnului președinte, Iustin Cionca și ar fi zburat în aer, anticipat, finanțările campaniilor electorale ale PNL care vor urma. Doar că, e convenabil să deturnezi contrabanda de țigări spre Crișan… oricum nu mai poate omul să se apere.

Câteva „dume” ușor de dezamorsat

1. Crișan era implicat în contrabanda cu țigări, transportul oprit la Mândruloc i-a grăbit sfârșitul – asta ar fi fost simplu de dovedit de anchetatori: umpleau două autobuze cu țigărari notorii în județ (că doar se știu zonele și se știe și cum sunt „împărțite”- Arad (cu toate sub-zonele de distribuție gen Fortuna)/ Pecica/ Turnu/ Vărșand/ Pereg/ Variaș/ Grăniceri/ Pilu/ Socodor/ Chișineu Criș/ Hălmagiu cel puțin, îi duceau la audieri și tot s-ar fi scăpat unul să spună că și Crișan era de-al lor. Dar nu s-ar fi scăpat –  din banalul motiv că nu era. Pistă închisă.

2. Afacerea lui Crișan era vizată de altcineva, de fapt resursa minerală de pe terenul unde are ferma piscicolă. Nici asta nu-i greu de dovedit. Din banale declarații luate de la angajații lui cei mai apropiați și care știu tot ce mișcă în afacere, s-ar fi putut afla dacă au fost presiuni asupra lui pe tema asta și cine le-a făcut. Cerc restrâns de suspecți, că doar nu oricui i se pune pata pe apă termală și are acces la ea. Că EXCLUSIV SRI și ANRM știu exact cine se ocupă și exploatează resurse minerale de orice fel în România (rezerva naturală e monitorizată de SRI, permisele de exploatare/ licențele se eliberează oficial și anevoios de către ANRM), deci nimic complicat de investigat. Plus că în domeniul ăsta n-are nimeni niciun interes să pună bombe că e mai complicată încrengătura decât pare. Pistă închisă.

3. Crișan era informator al serviciilor/ polițiștilor și a ciripit – așa, și? Ce ar fi atât de rău ca un om care deține niște informații vitale să le aducă la cunoștința autorităților? De când este de condamnat un asemenea gest? Dacă într-adevăr ar fi așa, nu Crișan este vinovat că a vorbit, ci faptul că cineva din interiorul structurii căreia i-a dat informații a furnizat informații despre asta și l-a pus în pericol în loc să-i ofere protecție. Or, pista asta și dacă ar fi reală, nu-i convenabilă și va fi abandonată.

4. Crișan era plin de datorii și a dat țepe. Poftim?! Nu există om de afaceri care să nu aibă datorii la un moment dat, iar datoriile vehiculate sunt ridicole. Plus că nimeni nu-și lichidează datornicul. Cel mult îl sperie, îi rupe o mână / un picior… ceva îi amenință familia, îl terorizează până își recuperează banii. Cât despre „țepe” nu se poate dovedi niciuna. Pistă închisă.

5. Crișan a confecționat singur bomba și s-a detonat. Din nou… hai, vâj! Poate Crișan avea abilități în acest sens, dar ce interes ar fi avut să se detoneze singur? Dacă ar fi avut intenții sinucigașe (deși nu era cunoscut ca atare), putea găsi n metode s-o facă fără să-și pună familia, la care ținea ca la ochii din cap, în postura de a fi terorizată de anchete, expusă public în cel mai grosolan mod… tocmai el, care a fost discret întreaga viață. Pistă închisă.

Așadar, singura pistă concretă în acest caz este pista că nu există nicio pistă. Dar vom avea ceva praf în ochi aruncat oficial, că doar vine și Orban la Arad și a trecut deja prea mult timp de când pseudo-anchetatorii se fac de râs.

Despre o hartă cât de cât coerentă a țigărarilor pentru novici sunt suficiente aceste articole asociate:

[1] Traficul de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ: TOATĂ REȚEAUA începând de la CAPI… dată în vileag de MEMBRII SĂI DE BAZĂ sub formă de „Proces verbal redare înregistrare audio”

[ACTUALIZARE 7] Fostul polițist Cosmin Pană a rămas cu pedeaspsa de UN AN DE ÎNCHISOARE cu executare în „Dosarul cu țigările abandonate”, neatacând sentința

…………………………………………….

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] Alte PISTE FAKE în cazul ATENTATULUI CU BOMBĂ împotriva omului de afaceri Ioan Crișan: un „anchetator” dă vina pe… SOFTUL AIRBAGURILOR de la MERCEDES!

 

 

 

Categorie: Opinii
Etichete: atentat cu bomba, Ioan Crișan, IPJ Arad, patron crimatex, politisti, sc crimatex, sc primatex, SRI, trafic de droguri, trafic de tigari
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] Șoferul TIR-ului care a fugit de polițiști după ce a fost depistat cu 600 de baxuri de țigări și a fost prins după o săptămână – ARESTAT
Articolul următor
[ACTUALIZARE 6] Comisarul-șef Ioan Tamaș se întoarce la comanda I.P.J. Arad – delegarea ca inspector general adjunct la „Imigrări” expirându-i

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (10)

    LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (x) Scrisoarea a șasea: TRIPLĂ SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE: MINE, NIMENI ȘI NIMIC PREAMBUL SAU JUSTIFICARE pentru un ipotetic Factor Poștal pe care…
virgil florea

TENDINȚE VS. FINALURI

Cum spuneam într-un articol mai deunăzi, observăm, analizăm, și pe cât psobil încercăm să ne punem la adăpost. Auzim din cabană rostogolirea avalanșei, știm cât de pericuoloasă este, fugim cât…
virgil florea

UNIUNEA ISLAMICĂ EUROPEANĂ (3)

Ne dezvoltăm, ca indivizi, datorită în mare parte unei capacități cu care ne naștem fiecare. Se numește observare. Nu este măsurabilă și deci nu putem vorbi despre o scală care…
alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (7)

LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (vii) Scrisoarea a treia: SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE EXCELENȚA SA, Monsieur Le President de la Republique Francaise, EMMANUEL JEAN-MICHEL FREDERIC MACRON Monsieur le…