S-a adoptat legea prin care șoferii prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis

poliție
Distribuie:

Camera Deputaților a adoptat, cu votul final al senatorului PSD Robert Cazanciuc, un proiect de lege ce impune sancțiuni severe pentru cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Potrivit noilor prevederi, aceștia vor fi lipsiți de dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de până la 10 ani.


Inițiativa legislativă propusă de către senatorul Cazanciuc are drept scop combaterea consumului de substanțe psihoactive în trafic și promovarea siguranței rutiere. Astfel, orice șofer depistat conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor va primi, pe lângă condamnare, și interdicția de a mai conduce un vehicul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu unanimitate, înregistrând 256 de voturi „pentru”. Proiectul fusese anterior aprobat și de Senat, în data de 11 decembrie anul trecut.

Robert Cazanciuc a subliniat importanța acestei legi, exprimându-și satisfacția că propunerea sa legislativă a fost promovată și implementată cu succes. El a menționat că această lege reprezintă o continuare a eforturilor sale de a reduce numărul de accidente rutiere și de a promova un comportament responsabil în trafic.

Prin adoptarea acestei modificări legislative, se dorește impunerea unor consecințe grave pentru cei care încalcă normele privind consumul de alcool sau droguri în timpul condusului, contribuind astfel la asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic.

Această nouă lege, cunoscută sub numele de „Legea Robert Cazanciuc”, vine în sprijinul măsurilor existente de siguranță rutieră și reflectă angajamentul autorităților de a proteja viețile cetățenilor și de a îmbunătăți condițiile de circulație pentru un trafic mai sigur și mai responsabil.


Sursa: Digi24


 

Categorie: Știri
Etichete: condus, lege, stiri
Distribuie:
Articolul anterior
Filmul „Ecce Homo: Brâncoveanu“, în premieră la Cinema „Arta“
Articolul următor
Descoperire uriașă de petrol în Antarctica, în teritoriile revendicate de Marea Britanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

monitorul cultural

„Monitorul Cultural”, premiat de APLER

Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER) a decernat colectivului redacțional al revistei arădene „Monitorul Cultural” Premiul pentru Jurnalism Cultural. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXV-a…