Turbulențe în IPJ Arad. Pe numele a doi polițiști, șefi de servicii, a fost depus un raport cu privire la săvârșirea unor fapte asimilate CORUPȚIEI

ipj arad2023
Distribuie:

[ACTUALIZARE] (ora 09.15):

IPJ Arad: Având în vedere informațiile apărute în mass-media, compartimentul de relații publice al I.P.J. Arad face următoarele precizări:

Din verificările efectuate până în acest moment, aspectele prezentate nu se confirmă. În cazul faptelor de corupție ale polițiștilor, competența de cercetare revine procurorului din cadrul parchetului competent.”biroul de presă al IPJ.


Turbulențe în IPJ Arad. Pe numele a doi polițiști, șefi de servicii, a fost depus un raport cu privire la săvârșirea unor fapte asimilate celor de corupție. Conform informațiilor noastre, primite pe surse, Corpul de control al IGPR va veni în zilele următoare la IPJ Arad pentru verificarea aspectelor sesizate.


Cine sunt cei vizați

Raportul depus cu privire la fapte de corupție face referire la Șeful Serviciului Ordine Publică comisar șef de poliție Drăgan Alin și la șeful de la ordine publică din poliția municipiului, inspector Toma Florian. Raportul a fost depus la începutul acestei săptămâni la comanda IPJ și se pare că s-a demarat cercetarea celor sesizate.

Ce fapte se presupune că au comis

Comisarul șef de poliție Drăgan Alin este acuzat de faptul că s-a deplasat în lunile august și septembrie 2023 la o locație din județ, respectiv la Casa Bata, și nu achitat nota de plată. La plecare, acesta a spus că nu va achita nota de plată, dar a făcut promisiunea că va veni ulterior șeful de post Vasiescu Radu s-0 achite, fapt care s-a și întâmplat. Conform informațiilor noastre, la acea masă a participat și comisar șef de poliție Turnagiu Florin (împuternicit), adjunct al șefului inspectoratului, dar nu avem informații că acest raport l-a menționat cu privire la faptele sesizate.

Inspectorul Toma Florian, șeful de la ordine publică din poliția municipiului, este acuzat de faptul că, în iulie 2023 s-a dus la un hotel din stațiunea Moneasa de unde a solicitat o factură pentru decontarea serviciilor de cazare și masă pe durata concediului de odihnă, pe care de fapt nu l-a efectuat în acea locație. Acesta a primit factura pe care a și decontat-o ulterior.

În ceea ce-l privește pe Alin Drăgan, conform informațiilor noastre,  în trecut, pe când era șef poliție Vladimirescu, ar fi pretins și primit de la un avocat (foarte cunoscut) arădean, un frigider, pentru rezolvarea unei situații. Mai recent, acesta i-ar fi pretins  inspectorului Toma Florian suma de 2000 de euro (discuție pe care ar fi avut-o chiar în sediul inspectoratului) ca să intervină pe lângă comisarul șef de poliție Turnagiu, astfel încât să ajungă șef la Ordine Publică în poliția municipiului, ceea ce s-a și întâmplat, acesta ocupând funcția începând cu data de 09 octombrie 2023. Nu avem informații că acea sumă a și fost dată, respectiv primită, pentru ocuparea funcției.


În măsura în care ni se va comunica poziția oficială a Inspectoratului de Poliție Județean Arad cu privire la aceste aspecte, vom reveni.


 

Categorie: Culise
Etichete: Comisarul șef de poliție Drăgan Alin, fapte asimilate celor de corupție, Inspectorul Toma Florian, IPJ Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Victorie în instanță: Colegiul din Buzău obligat să șteargă nota 2 pentru o postare pe Facebook și să plătească daune morale de 3.000 de euro
Articolul următor
[email protected]. Episodul 35 | Kong Audio – Boxe, party-urile din Arad și cam prea multe manele
Bagă un „16”

7 comentarii. Leave new

 • O CIORBĂ ȘI UN FRIGIDER? MIZILICURILE ASTEA NU SE CONFIRMĂ??? PĂI CE SĂ MAI ZICEM DE CAMIOANELE CU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ, CE SĂ MAI ZICEM DE PROTEJAREA INFRACTORILOR NOTORII CU DROGURI ȘI TRAFIC DE MIGRANȚI??? TOATĂ LUMEA ȘTIE CĂ POLIȚIȘTII SUNT CEI MAI CORUPȚI SLUJBAȘI AI STATULUI, DE LA MARE LA MIC!!!

  Răspunde
 • avatar of pietarfortuna
  Pietarfortuna
  1 februarie 2024 15:04

  Felcitari critic arad.Aceasta institutie duduie de coruptie.Va rog sa extindeti verificarile si la serviciul economic condus de marele nicu jurca si haiduc claudiu.cel mai bine ar fi intrebat calin tica care le stie manevrele la cei doi.de ce nu a primit nicu jurca postul de adjunct?urmatoarea mutare este ca nicu jurca sa fie pensionat si in locul lui coruptul de haiduc care i a spaga de la 2 cei mai mari tigaretari.unu din ei are sala de nunti langa sellgros.

  Răspunde
 • Bravo, aratati aradenilor cine ii „pazeste”, oameni mici cu functii mari care nu merita nici 1 leu din banul public….

  Răspunde
 • avatar of marius jurca
  Marius jurca
  1 februarie 2024 18:17

  Felicitari redactiei cei 2 ar trebui demisi …

  Răspunde
 • Dl.Nicu Jurca Nu se incurca cu maruntaie ea primeste prin interpusi sume colosale.Doarme pe salteau cu euro.Mai bine s-ar pensiona pana nu afla astia de balastiera de la Zabrani in care este investitor cu Bozgan si trupa lui Falca.Tigarile sint trecute sau un tir sau nimic i-au pus la Marza mic in carca o gramada de tigari sa scape ei.Mita adusa de Teo Tigan la dl.Nicu Jurca de la Laser System nu se ia in considerare.Mai bine s-ar pensiona ca si asa nu face nimic acolo unde este dl.Jurca.

  Răspunde
 • Astia iau la nivel mare mai avem si la nivel mic cine nu il cunoaste pe Dani Cizmas ci cei de la Consiliu Judetean cu cantarul….trebuie sa fie transportator.Masinile cu numar de Tm 56 SRH.TM 52SRH care au fost inscreptionate cu Kelly.cele inscriptionate cu Petroiza .a lui Mirel Cismas de la Lipova a lui Bocu de la Arbotrans,a lui Bizgan ,au libera trecere chiar daca duc ca si camilele sunt colegi trebuie ajutati dar a celor care nu cotizeaza la partid ,la domnii politai primesc amenda.oare asta nu este mai grav decat ca dl respectiv si-achitat nota putin mai tarziu.Primarul de la Bata a caruia este Casa Bata mai bine nu ar circula sub influenta alcoolului pe drum si nu ar fi el Dumnezeu in zona respectiva.El cheamă oamenii acolo le ofera cazare gratis si apoi are pretentia sa fie servit.oricum ce se intampla in politia Arad este ca si in Las fierbinti.

  Răspunde
 • Ce ziceti de cei de la circulatie Dani Cismas si Consiliul judetean?Aia corupti nu astia care si au plătit mai tarziu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hotel nădlac

FEDERALCOOP Arad și CONSUMCOOP Nădlac – doi „coloși cu picioare de lut”, la mâna unor persoane… de pe timpul lui Ceaușescu. Lor se impune să le adresăm „mulțumiri” pentru starea dezastruoasă a unor imobile-simbol din acest județ (1)

Din societatea prosperă care era odinioară, cu un parimoniu moștenit care ar face invidioasă orice firmă cu domeniu de activitate „închiriat imobile”,  COONSUMCOOP Nădlac mai deține azi doar un spațiu…