Un nou volum al cărţii „Cultura şi Civilizaţia Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” va vedea lumina tiparului

conferinta-Forum_14feb2023
Distribuie:
„Interesul Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze se manifestă strict în plan cultural”

Cu prilejul împlinirii a nouă ani de relaţii româno-chineze la Arad, un nou volum al cărţii „Cultura şi Civilizaţia Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” va vedea lumina tiparului în condiții grafice deosebite şi va fi lansat pe 16 martie, de la ora 11,  în Sala Regele Ferdinand a Primăriei.

Anunțul a fost făcut de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze în cadrul unei conferințe de presă la care a participat Petru Antal, primarul orașului Pecica și membrele Asociației Con Brio, asociație parteneră a Forumului.

Totodată s-a reiterat faptul că interesul Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze se manifestă strict în plan cultural.

„Cartea cuprinde 661 de pagini în care se regăsesc ediţia a VI-a şi ediţia a VII-a a Simpozionului Internaţional «Cultură şi civilizaţie chineză. Dialoguri deschise româno-chineze». Volumul începe cu ediţia a VII-a desfăşurată la Pecica, în condiţii excepţionale, drept pentru care îl felicit pe domnul primar pentru modul impecabil în care a organizat simpozionul. Continuă cu ediţia a VI-a de la Arad, având în vedere că din cauza pandemiei unul dintre volume nu a putut să apară. Cartea este finanţată de Consiliul Judeţean Arad. Prefaţa este semnată E.S. Han Chunlin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Chinei în România”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Prefața e urmată de un argument scris de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, de cuvântul de salut al primarului Petru Antal cu prilejul simpozionului găzduit la Pecica, lucrările prezentate în cadrul simpozionului şi articolele apărute în presa arădeană şi o prezentare a volumelor anterioare, realizată de prof. Diana Achim, directorul Colegiului Naţional „Moise Nicoară” şi de prof. univ. dr. Anton Ilica.

„O bună practică de schimburi şi învăţare reciprocă

În prefaţa pe care o semnează, trebuie spus că ES Han Chunlin a ţinut să felicite Primăria Oraşului Pecica şi Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze pentru modul în care a fost organizată cea de a VII-a ediţie a Simpozionului, ţinând să menţioneze că „în această situaţie mondială turbulentă şi complexă, desfăşurarea Simpozionului Internaţional «Cultura şi Civilizaţia Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» şi publicarea acestei cărţi coincid cu filosofia noastră, fiind o bună practică de schimburi şi învăţare reciprocă, între civilizaţiile chineză şi română.”

Se preconizează noi acţiuni

Primarul Petru Antal a vorbit în continuare despre planurile de viitor ale Clubului Pro China de la Pecica şi a promis că oraşul va fi reprezentat la lansare de o delegaţie numeroasă.

„Sunt foarte bucuros că anul trecut oraşul nostru a putut să contribuie destul de lizibil la organizarea ediţiei precedente a Simpozionului şi că această prietenie româno-chineză este foarte activă în judeţul Arad. Sunt convins că vom contribui şi anul acesta şi în următorii ani la întărirea relaţiilor româno-chineze. Pe 16 martie vom fi prezenţi la Arad cu o delegaţie numeroasă”, a ţinut să menţioneze primarul Petru Antal.

La rândul său, Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, a ţinut să mulţumească pentru colaborare atât Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, cât şi Primăriei Pecica.

„Doresc să vă felicit că în fiecare an apare câte o carte. Ediţia a VI-a, care nu a fost publicată până acum şi ediţia a VII-a deschid frumos anul 2023, cu o lucrare importantă, avându-i ca autori pe participanţii la simpozioanele de la Pecica şi de la Arad, care şi-au dat mâna în acest proiect al nostru”, a ţinut să menţioneze Ana Maria Dragoş.

Avocatul Diana Chiţoi, membră a Asociaţiei Con Brio, a subliniat că eforturile depuse la Arad pentru dezvoltarea relaţiilor româno-chineze au fost apreciate la nivelul Ambasadei Chinei, care a fost reprezentată la nivel înalt la evenimentele organizate în judeţ.

Categorie: Cultură
Etichete: Cultura şi civilizaţia chineză.Dialoguri româno-chineze, E.S. Han Chunlin- ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Chinei în România, Petru Antal, prof. univ. dr. Lizica Mihuț
Distribuie:
Articolul anterior
La Șofronea continuă bunul obicei ca elevii merituoși să fie recompensați
Articolul următor
Dată memorabilă: de 14 februarie, 2023, mai-marii județului au căzut de acord că avem nenumărați câini fără stăpân și doar un singur adăpost public… așa că o să avem încă o „ADI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe