A doua ediție a „Timișoara Tattoo Convention” | O întâlnire a iubitorilor de tatuaje și de artă

tattoo
Distribuie:

În perioada 12-14 aprilie, Timișoara a fost gazda celei de-a doua ediții a Timișoara Tattoo Convention, un eveniment care a captivat atenția iubitorilor de artă și cultură din întreaga regiune de vest a României. Cu peste 80 de artiști tatuatori atât din țară, cât și din străinătate, convenția a adus în prim plan diversitatea și creativitatea din spatele universului tatuajelor.


Evenimentul a depășit granițele simplei expoziții de tatuaje, transformându-se într-o platformă educativă și culturală prin intermediul sesiunilor de graffiti live cu artistul Lux și a performance-ului live al artistului Valeriu Sepi, participanții au avut ocazia să exploreze nu doar arta tatuajului, ci și alte forme de exprimare artistică.


O caracteristică distinctivă a convenției a fost diversitatea publicului prezent.

De la motocicliști la oameni în vârstă și chiar copii mici, toți au fost primiți cu brațele deschise la acest eveniment inclusiv pentru cei mai mici, care s-au putut bucura de activități precum pictură pe față, aplicare de stickere și tatuaje temporare.

Un alt aspect important al evenimentului a fost efortul de educare a publicului în privința tatuajelor.

Prin intermediul prezentărilor și discuțiilor cu artiștii, participanții au avut ocazia să înțeleagă mai bine semnificațiile și istoria din spatele fiecărui stil de tatuaj, contribuind la schimbarea perspectivelor și eliminarea prejudecăților legate de această formă de artă.


Însă bucuria și entuziasmul au fost umbrite de un incident tragic în prima zi a festivalului.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a murit în timp ce se tatua, incident care i-a șocat atât pe participanți cât și pe organizatori. Este important de menționat că modul în care acest incident a fost tratat de unele medii de presă a fost deplorabil și lipsit de respect atât pentru victima tragică, cât și pentru organizatori.

În ciuda tragediei, spiritul comunitar al festivalului a rămas puternic. Participanții, indiferent de vârstă, au fost primiți cu căldură și deschidere. Copiii au avut oportunitatea să se bucure de activități speciale, iar părinții lor au putut să se bucure de tatuaje.


În cadrul festivalului au avut loc prestații de kenjutsu, piercing play cu Aydin și breakdance cu trupa de dance White Steps Academy Street. Pe partea de muzică K-lu Dj Set și Dj Zoleevee au intreținut atmosfera evenimentului.

Artistul Valeriu Sepi membru al grupului Phoenix, împreună cu Aurelian Scorobete, au avut un vernisaj cu proiectul de restaurare culturală „Phoenix -Cantafabule”.


Locul a fost deschis și pentru copii, care au venit însoțiți de părinții pasionați de tatuaje care îi puteau lasă să fie pictați pe față, să deseneze sau să-și pună și ei tatuaje temporare.

Timișoara Tattoo Convention nu doar că a oferit un spațiu sigur pentru iubitorii de tatuaje și artă, dar a reușit să creeze o comunitate unită în jurul pasiunii comune pentru expresia creativă. Cu promisiunea unei alte ediții spectaculoase în viitor, evenimentul rămâne un punct de referință în calendarul cultural al Timișoarei și al întregii regiuni.

Categorie: Lifestyle
Etichete: Phoenix, timisoara, timisoara tattoo, Timișoara Tattoo Convention, „Phoenix -Cantafabule”
Distribuie:
Articolul anterior
Accident cu victime, pe Calea Timișorii
Articolul următor
Dăm Click pe România a dat startul înscrierilor prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…