[ACTUALIZARE 2] DOSAR PENAL pentru săvârșirea celor mai grave fapte de CORUPȚIE din registrul ZĂDĂRNICIRII COMBATERII BOLILOR – deschis de P.J.A. „Au fost efectuate percheziţii domiciliare la  şapte adrese,  imobile aflate pe raza municipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală”

parchetul de pe langa tribunalul / judecatoria arad
Distribuie:

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au percheziționat ieri sediile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad și al Facultății de Medicină a Universității de Vest, dar și câteva locuințe private într-un dosar în care anchetatorii, sub coodonarea procuroarei Simona Homescu investighează mai multe nereguli privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ca urmare apariţiei în masa-media a procedurilor judiciare efectuate  la data de 07.10.2020 în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, vă comunicăm următoarele :

Confirmăm faptul că în dosarul penal pentru care se efectuează „in rem” acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de  zădărnicire a combaterii bolilor prev. și ped. de art. 352 Cod penal,  abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1)  Cod penal cu aplic.  art. 35 alin.(1) Cod penal, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal  cu aplic. art. 35 alin. (1)  Cod penal, fals intelectual în formă continuată prev și ped. de art. 321  alin.(1)  cu aplic. art. 35 alin.(1)  Cod penal și uz de fals în formă continuată prev și ped. de art. 323 rap. la art. 35 alin.(1)  Cod penal –, sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroul de Investigaţii Criminale, a Direcţiei Generalre Anticorupţie, au fost efectuate percheziţii domiciliare la  şapte adrese,  imobile aflate pe raza minicipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală.

Totodată, vă facem cunoscut că potrivit dispoziţiilor legale urmărirea penală nefiind publică, pentru a nu fi afectată activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Precizăm că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ministerul Public,
Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

………………………………………………………..

[ACTUALIZARE] (7 octombrie, ora 11.30) Percheziţii la DSP Arad, la Spitalul Judeţean Arad şi la laboratoarele celor două Instituţii. Există suspiciuni privind realizarea testelor de Coronavirus

„Mascații” au descins, în această dimineață, la sediul Direcției de Sănătate Publică Arad, la sediul Spitalului Județean și la laboratoarele celor două instituții. Ancheta e coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, într-un dosar care vizează modul de realizare a testelor COVID – 19.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile care au loc la Direcţia de Sănătate Publică Arad, la Spitalul Judeţean Arad şi la laboratoarele celor două înstituţii vizează o serie de ilegalităţi care au avut loc în modul de gestionare a crizei coronavirusului. Potrivit altor surse, au loc descinderi și la locuința directorului medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Mircea Onel.

În speţă este vorba despre suspiciuni privind realizarea testelor de coronavirus.

Totodată sunt verificate contractele de sponsorizare de care a beneficiat Spitalul Județean Arad și modul în care au fost cheltuite sumele pentru pandemie, inclusiv achizițiile efectuate. Au fost ridicate mai multe documente de la Spitalul Județean Arad. Sunt suspiciuni și că angajații ar fi efectuat teste pentru depistarea infectărilor cu SARS COV 2 „la negru” și ar fi cerut bani.

Percheziţiile sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

***

[Titlul inițial (7 octombrie, 2020, ora 9:56)]: Descinderi coordonate de PROCURORI la DSP Arad!

În aceste momente procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad descind la DSP Arad.

Este vorba despre o anchetă proprie a procurorului de caz, Simona Homescu.

Acțiunea este în derulare și vom reveni cu detalii, pe măsură ce ele se desfășoară.

………………………………………

Articole asociate:

Spitalul Județean Arad – investiția de care ȘI-A BĂTUT JOC Consiliul Județean Arad cel mai mult, exploatând-o ca pe un bordel și „pompând” ZECI DE MILIOANE DE EURO în… propriul capital!

DE CE NU AVEM în Spitalul Județean Arad un APARAT DE TESTARE pentru CORONAVIRUS și KITURI în farmacii?! Pentru că DEALERII Consiliului Județean și ai Casei de Asigurări de Sănătate nu s-au înțeles la PREȚ, iar ȘEFII SE ASCUND „sub fustele nevestelor”… vorba fostului LOR Ministru de Interne!

TUPEU de COVID! Cionca & co. vor să facă PARANDĂRĂT cu U.E.: 4,5 MILIOANE DE EURO pentru „investițiile făcute” în linoleumul de la EXPO, desființarea INFECȚIOASELOR și… LENJERIE CONSUMABILĂ cere C.J.Arad „înapoi”. Totodată, ne informează OFICIAL că SPITALUL e în CRIZĂ DE PACIENȚI CORONAVIRUSAȚI – în compensare construind două PSIHIATRII: TOT ACOLO!

Ce face ELITA POLITICO-FINANCIARĂ a ARADULUI în vremea PANDEMIEI? Și-a MĂRIT VENITURILE cu 1.000 de euro pe lună… c-așa-i când ai CEL MAI MARE GARD DIN ȚARĂ și ești viitorul MARE DUCE de Pecica! [VIDEO cu GARDUL și CARANTINA lui CIONCA]

 

„Stăpâna inelelor rupte”, BAROANA Geanina PISTRU își reface „armata salvării Spitalului Județean Arad” punând o biată „fată de la pagina 5” în funcția de DIRECTOR la Direcţia Gestionare Patrimoniu şi Achiziţii Publice [GALERIE]

https://criticarad.ro/actualizare-azi-a-sosit-si-oficial-ordinul-de-numire-al-astuia-horea-timis-va-conduce-directia-de-sanatate-publica-arad-c-v-ul-il-recomanda-ca-atare/

 

Categorie: Știri
Etichete: abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1)  Cod penal cu aplic.  art. 35 alin.(1) Cod penal, coronavirus, descindere, directorului medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, DSP Arad, Mircea Onel, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal  cu aplic. art. 35 alin. (1)  Cod penal, politie, zădărnicire a combaterii bolilor prev. și ped. de art. 352 Cod penal
Distribuie:
Articolul anterior
Să ceri TARIFE de la UTA când se antrenează și joacă pe PROPRIUL STADION: asta înseamnă să conduci o PRIMĂRIE NESIMȚITĂ, cu FOAME DE BANI!
Articolul următor
Mihai Fifor: „100.000 de angajaţi din Horeca vor fi concediaţi până la finele anului, iar pierderile vor fi de 3 miliarde de euro”!

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie