Spitalul Județean Arad – investiția de care ȘI-A BĂTUT JOC Consiliul Județean Arad cel mai mult, exploatând-o ca pe un bordel și „pompând” ZECI DE MILIOANE DE EURO în… propriul capital!

spitalul judetean arad 1
Distribuie:

Acest articol-investigație face parte dintr-o „serie special dedicată bordelului de pe Victoriei” și a fost scris imediat după incidentul nefericit de la Liceul German din Arad (13 ianuarie 2020 -vezi articolul aici) când mai mulți elevi au ajuns intoxicați la Spitalul Județean în urma operațiunilor de dezinsecție/dezinfecție ( apropo, altă dramă de care am uitat între timp, alt eveniment mușamalizat de aceleași personaje toxice care acum răspund în mod direct de tot ce ține de pandemia care ne-a lovit).


Acest material a fost generat de declarația neinspirată a vicepreședintelui Consiliului Județean Arad (Vezi articol AICI) și a fost documentat tot anul 2019 ( încă o dovadă a lipsei de comunicare și de transparență a celor care chiar ar trebui să justifice în fața noastră, a tuturor, fiecare leu cheltuit! și o dovadă a cât de greu putem obține informațiile publice). L-am scris atunci dar a rămas nepublicat din simplul motiv că nu era zi în care să nu scriem câte ceva despre aceste personaje publice și despre dezastrul din spital ( Vezi câteva, din zecile scrise numai pe acest site, articole asociate la finalul articolului) încât, până și pe noi, ne-a lovit lehamitea. În contextul situației actuale, cel puțin cu privire la dezastrul în care s-a transformat Spitalul Județean Arad între timp, se impune să reactivăm subiectul întrucât, ni se pare esențial să înțelegem tot parcursul până la dezastru și să avem cu toții imaginea de ansamblu ca să știm de ce s-a ajuns aici. Singura actualizare de care avea nevoie acest material a fost reactualizarea titlului și concluziile sale.


(Titlul inițial: Să POMPEZI în Spitalul Județean Arad 21 milioane de euro când tu știi că e o MIZERIE de SIFON, după care să te cațări în fruntea listelor de CANDIDAȚI – asta înseamnă să-ți depășești FURTUNUL!)

Sănătatea noastră și funcționarea sistemului medical NU ar trebui să fie temă de lupte și manevre politice niciodată, niciunde. Sănătatea, la fel ca și educația, ar trebui să fie tema de acțiune prioritară a oricărui politician fără să-și aroge merite pentru asta. Trecând, nu foarte ușor, peste practicile mioritice, încercăm să expunem acest subiect cât se poate de tehnic, de imparțial și de rupt de culoarea politică, subiect care a pornit cu mult înainte de controversata declarație neasumată politic, venită din partea unei persoane publice dar care nu a făcut-o într-un context oficial.

Strict în scopul de a clarifica orice îndoială publică cu privire la investițiile realizate la Spitalul Județean de Urgență Arad, investiții care apreciem că trebuie să fie transparente și publice, în anul 2019 am făcut mai multe solicitări către Consiliul Județean Arad în baza legii 544 care ne-au transformat în dușmanul numărul 1 al poporului liberal, sabotorii activității spitalului, inculpații de serviciu ai instanțelor pe orice subiect legat de filiera CJA – spitalul județean etc. Unele solicitări au rămas fără răspuns (cu tupeul celor mai presus de lege), unele au primit răspuns în doi peri ca să fie bine să nu fie rău, altele au primit răspuns suficient încât să fie un punct de pornire pentru un calcul simplu, extras dintr-un răspuns „oficial”.

Tehnic vorbind, de activitatea spitalului județean răspunde atât Consiliul de Administrație al acestuia  cât și Consiliul Județean Arad care, conform ultimei aprobări a statului de funcții ( 31.10.2019) are un compartiment specializat, compus din 8 angajați, dedicat exclusiv managementului spitalelor astfel cum reiese si din conținutul ultimei organigrame aprobate,  acesta din urmă fiind autoritatea care gestionează ( aprobă/ alocă/ taie ) fondurile rulate de către spital.


Sintetizat cronologic, subiectul curge 9 luni! prin corespondență, în perioada martie- noiembrie 2019 astfel:

În 20 martie 2019 am transmis Consiliului Județean Arad solicitarea ca, în baza Legii nr. 544/2001, să ne comunice CUANTUMUL TOTAL LA CARE SE RIDICĂ INVESTIȚIILE Consiliului Județean Arad în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, de la preluarea unității medicale de către această instituția și până la data curentă ( respectiv 20.03.2019, data solicitării). Am solicitat, de asemenea, să ne alcătuiască o listă a surselor fondurilor – europene, guvernamentale, locale sau din surse private – din care s-au efectuat lucrările și achizițiile în fiecare dintre secțiile aparținând S.C.J.U. Arad.

În data de 03 aprilie 2019 primim următorul răspuns de la CJA:

Referitor la cererea dvs. înregistrata cu nr. 5771/20.03.2019, menționăm că răspunsul va fi comunicat în termen de 30 de zile, datorită complexității și volumului mare de informatii.  Va multumim. Biroul de presa”.

Au trecut 30 de zile, au trecut 60, au trecut 90, a trecut și vara pe catamaran, și culesul roadelor de toamnă și nimic, niciun răspuns…

În 21 noiembrie 2019 am revenit cu solicitarea din martie către conducerea Consiliului Județean Arad și solicitam, să ne comunice CUANTUMUL TOTAL LA CARE SE RIDICĂ INVESTIȚIILE Consiliului Județean Arad în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, de la preluarea unității medicale de către acesta până la data curentă. ( Notă: data curentă, având în vedere că nu s-a răspuns în termenul legal, se extinde și ne raportăm la data răspunsului).

În data de 22 noiembrie 2019 am primit următorul răspuns, având atașată situația investițiilor cu raportare la data primei noastre solicitări, adică 20.03.2019:

„Buna ziua,
Atasat va trimitem raspunsul la solicitarea cu nr. 5771/20.03.2019.
Mentionam ca ea a fost intocmita aferenta datei solicitarii. In conditiile in care se doreste completarea ei pana la data prezentei, va rugam sa ne comunicati. Multumim”.

În data de 23 noiembrie 2019 am transmis din nou solicitare de completare a informațiilor prin care, întrucât a trecut o perioadă lungă de la formularea cererii noastre și până la răspuns, am solicitat să ni comunice situația investițiilor și cheltuielilor actualizată la data de 1 octombrie, 2019 și, în baza aceleiași Legi nr. 544/ 2001, am solicitat să ni se  precizeze și numărul exact al angajaților Spitalului Județean Arad și cuantumul total al salariilor acestora.

… și încă așteptăm răspunsul… Azi, 30 martie 2020, la mai bine de 1 AN! de când am început corespondența cu CJA nu ne-au ajuns clarificările solicitate. Până așteptăm putem să facem calcule simple, de copil de clasa a -II-a, adunând la suma totală transmisă de CJA cu raportare la luna martie 2019, sumele din comunicatele de presă cu care se lăudau Iustin Cionca și Sergiu Bâlcea că le-au investit în perioada martie-decembrie 2019.

Ni s-a trimis răspuns cu privire la aceste investiții și precizăm că valoarea acestora este cuantificată cu raportare la cele realizate până la data primei noastre solicitări, adică 20.03.2019:

Situație Investiții Spital on Scribd


Vorbind matematic-elementar avem:

59.485.100,0 lei din răspunsul lor scris + încă 15.000.000 lei din comunicatele de presă = 74.485.100,5 lei ( adică aproximativ 17 milioane de EURO!) investiți doar de Consiliul Județean Arad în spital! Pe lângă banii de la CJA, în toată această perioadă, către Spitalul Județean Arad au mai fost direcționate și următoarele sume: 5.780.873,85 lei de la Bugetul de stat + 2.261.110,96 lei surse proprii spital + 13.492.161,21 lei din proiecte + 2.046.355,09 lei de la Banca Mondială + 146.927,98 lei din Donații = 23.727.428,20 lei.

Astfel, doar suma pentru investiții alocată spitalului ar fi 98.212.528,7 lei  (aproximativ 21 milioane euro)!

Să „bagi” în Spitalul Județean Arad  21 milioane de euro și să spui, chiar și-ntr-un context relativ privat,  că e o mizerie, trebuie să fii Sergiu Bâlcea, să fii vicepreședinte al CJA și chiar să te crezi Demiurgul universului tău populat de imbecili… pentru că, de vreo tulburare psihică inspirată de vreun personaj literar celebru nu-l putem suspecta din simplul motiv că „personajele” care-l inspiră nu sunt din cărți, ci cât se poate de vii, de nocive, de autoritare și de influente în cercurile lor.

 „Câte un aparat medical nou la patru zile pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență” –cum declară Cionca în „Raportul de activitate” semnat de el însuși aferent anului 2019.

Concluziile, vă rugăm să le formulați individual pentru că, până și noi am rămas fără cuvinte și ne rezumăm la atât: în toți acești ani de când scriem despre problemele din Spitalul Județean Arad nu am primit nici măcar un comunicat din partea conducerii acestui colos prin care să ne informeze pe toți despre proiectele sale, despre investiții, despre intențiile de modernizare, despre problemele cu care se confruntă și care, în mod exclusiv ne-ar fi interesat din postura de potențiali pacienți. TOATE comunicatele cu privire la aceste aspecte și toate meritele și le-au arogat, până la nesimțire, cei din conducerea Consiliului Județean Arad într-o manieră de eternă campanie electorală, exclusiv politicianistă, ipocrită, tupeistă și, acum, dovedit dăunătoare. Nu putem spera decât, după ce pandemia virusului va putea fi controlată și personalul medical nu va mai fi atât de expus pericolului, că se vor ocupa cu toată responsabilitatea, de înlăturarea pandemiei politice din interiorul propriului sistem și asta pentru a putea fi, la un moment dat, cu toții sănătoși.

Și am mai avea o singură întrebare: De când l-au „aranjat” pe fostul președinte ale CJA, Nicolae Ioțcu, ce au mai lucrat procurorii DNA Structura Teritorială Timișoara? Bănuim că, dacă ei ar fi solicitat informații despre investițiile CJA în spitalul județean și, aplicat dosarele de achiziție pentru fiecare procedură efectuată, nu ar fi așteptat un an cum am făcut noi și ar fi putut să-și justifice și ei salariile suficient de mari încât să merite efortul măcar a unui dosar în 5 ani…


Citește articole asociate:

[NEWS ALERT] Spitalul Județean Arad a ajuns la DATORIA ISTORICĂ de 18 milioane de lei, e pe modul „BEZNĂ” la toate capitolele, iar singura salvare de la FALIMENT a SĂNĂTĂȚII e o descindere DNA

SPITALUL Județean Arad este un FOCAR de INFECȚII NOSOCOMIALE și BOLI, care stă pe o „pungă” de PISICI și ȘOBOLANI și care trebuie RAS de pe fața pământului… IERI! [1]

Spitalul Județean Arad a ajuns o anticameră a morții. Ca în marile războaie: supraviețuiești doar dacă îl conduci, ești foarte puternic, sau dacă ai noroc!


 

Categorie: Investigații
Etichete: CJA, investitii spitale, Sergiu Balcea, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Stai #șitu acasă cu Uniunea Națională a Studenților din România
Articolul următor
NE-AM SCOS (sau AM PUS-O): „REȚEAUA Solidarităţii” va fi coordonată de Sergiu Bîlcea!
Bagă un „16”

9 comentarii. Leave new

 • Sa citezi din Laura Crisan (ex Bilcea) este ca si cum ai cita din Caprar cand vorbeste de corupti.

  Anchetele astea sunt pe bani multi, nu odata ai facut articole mai Valeriule la comanda, dar e ok, intr-o zi, o sa apara o ancheta despre tine si cum traiesti tu de cand esti in presa din santaj, precum si despre pretenarul si colegul tau Jidoi care bate femeile.

  Stiu ca nu o sa publici acest mesaj insa de citit il citesti, ca nu publici decat ce iti convine.

  Răspunde
  • Ni, mă, muie anonimă că ți-l public, îți răspund la el și după ce-ți faci printscreen, (dai tu un semn… sau mă doare-n pulă) le șterg pe ambele… sau nu.
   1. Eu public ce anchete vrea pula mea, despre cine vrea pula mea, în ziarul meu, pentru că ziarul ăsta e o societate comercială care editează o publicație online, deci e o mică editură la care sunt editor-coordonator – la linkul ăsta găsești și tarifele: https://criticarad.ro/category/publicitate/. Uite, de exemplu, ce generos sunt – că ție ți-am publicat mizeria pe gratis.
   2. Acest articol la care comentezi tu ca milițianul pensionar care nu mai primește șpagă de la hoți și se plictisește-n casă nici măcar nu e scris de mine: e corectat și atât.
   3. Știu că vrei să sugi pula și n-au cui, dar aici n-ai loc.
   P.S. Mă doare-n pulă și de colegii mei care-și bat femeile – și tu pari genul cu care n-ar sta nimeni fără să te bată.

   Răspunde
  • avatar of sasha romanov
   Sasha Romanov
   30 martie 2020 13:05

   Băi, anonimule, mă doare-n bască de opiniile tale de căcat. Eu am semnat articolul, eu l-am documentat, mie mi-au murit oameni Dragi în mizeria de spital, mie îmi plânge personalul din spital la telefon in zilele astea, mie mi-au mărturisit persoane cât și cui au dat pentru posturi in spital. Pentru mine asta e realitatea iar realitatea ta e o pulă de supt. Și, Jidoi de care pomenești, e colegul nostru, dar Jidoi mă cheamă și pe mine, dar e coincidență de nume, deci, înjură-mă pe mine, curajosule anonim. Și, ca să dormi și tu liniștit, această anchetă am făcut-o exclusiv pentru a răzbuna moral, moartea tatălui meu și a miilor de anonimi care au murit in spitalul județean datorită incompetenței, corupției și a sifonărilor de căcat a tuturor celor cărora le sugi tu pula.

   Răspunde
 • Bai, anonimule !Se vede treaba ca nu iti convine ancheta dar, daca este adevarat ce scrie Lucian Valeriu, atunci e grav ! Cat despre santaj…las-o mai moale…e nepotul meu si stiu ce face si ce scrie ! Nu cred ca poti dovedi ca ziarul pe care il conduce, a santajat pe careva ! Corect ?…Nu sunt de acord 100% cu ce scriu ei dar, pana la santaj e cale lunga ! Asa ca revizuieste-ti comment-ul si incearca sa fii impartial…asa ca ei !

  Răspunde
 • Doar acum am aflat de voi si ma bucur ca existati sa le dati peste falcl acelora care cred ca au lumea la pocioare ca li se cuvine lor si ei au todeauna dreptate.
  Cu stima,

  Răspunde
 • avatar of mihai costut
  Mihai Costut
  31 martie 2020 16:56

  Daca va intereseaza cu ce se mai ocupa C.J.Arad, in aceasta perioada, aflati ca se organizeaza saptamana viitoare, niste „concursuri”,pentru ocuparea unor functii publice….in plina pandemie de covid-19!

  Răspunde
 • Toată lumea știe care e adevărul și că voi sunteți printre puținii care au curaj să scrieți critic despre ticăloșiile celor de la putere. Dar nu e deloc ok cu limbajul folosit pe comment-uri. Nu vă luați după proști sau fălkiști, nu merită.

  Răspunde
  • …mersi și scuze… m-am enervat și mi l-am imaginat face-to-face cu dosaru ăla de șantaj în mână… 🙂 Dă ignor momentului… că n-are nimic de a face cu subiectul: s-a vrut o deturnare – atât au putut!…

   Răspunde
 • Bravoooooo VALERIU

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ileana sirbu

Doamna Ileana Sîrbu NU A AVUT COVID! Raportul medico-legal în urma necropsiei pe cadavrul deshumat: „Examenul macroscopic efectuat nu a evidențiat prezența de trombi în arterele pulmonare – aspect caracteristic cadavrelor autopsiate după deces post-Covid 19”

Am scris despre cazul morții doamnei Ileana Sîrbu încă din primăvara anului 2021, afirmând că moartea acesteia  se datorează exclusiv cadrelor medicale care au „tratat-o” în spitalul „suport-covid” din Grădiște.…
tinu licitatie

Numele lui Gheorghe Seculici, târât într-un scandal de corupție privind licitația pe cateringul Spitalului Județean din Timișoara. Ascultă cum voia să-l convingă Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț Brăila, pe Florentin Alexa (Tinu de la Marem) să se retragă din „schemă”. Acesta a înregistrat tot

  Cotidianul bănățean VOCEA TIMIȘULUI a publicat astăzi o investigație de presă pornind de la informația că Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara „Pius Brînzeu” este în atenția autorităților judiciare…