[AI DE PUII MEI] Ce părere are inteligența artificială despre spitalele din România?

ai spital
Distribuie:
Incompetența sistemului românesc, se pare, nu mai este o surpriză pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru AI.

Și nu, acest „Ai de puii mei” nu va fi unul la care vei râde, ci mai degrabă te pune pe gânduri. Într-un „vibe” puțin mai răzvrătit și mai variat, ChatGPT-ul și-a exprimat părerea despre sistemul spitalicesc din România în versuri, mai apoi descriind o experiență pe care ar putea s-o aibă el însuși într-o vizită la una dintre spitalele din România.

Noi doar i-am pus întrebările, fără a-i da vreo sugestie care să-l influențeze, iar acesta a portretizat poate puțin prea realist ce se ascunde în spatele sistemului medical.


Poezie despre spitalele din România

„În România spitalele, o tristă poveste,
Cu corupție și neglijență, la tot pasul ești tu să te-ntâlnești.
Medici stresați, asistente supărate,
Sistemul nostru medical, un coșmar din care nu poți scăpa.

Echipamente vechi și mizerie în hol,
Pacienții așteaptă ore în șir, să-i primească la control.
Și când ajungi în sfârșit să vezi un doctor,
Te tratează cu un zâmbet fals și-o privire de hoț.

Medicamente scumpe și disponibile rar,
Bolnavii plătesc prețuri mari și se simt într-un jaf.
Politicienii promit reforme, dar totul e doar vorbărie,
În realitate, sănătatea noastră e în continuare o miserabilă comedie.

Să sperăm că în viitor vom vedea o schimbare,
Și spitalele din România vor fi în sfârșit la înălțimea așteptărilor noastre”


Descrierea unei experiențe dintr-un spital din România

Cu siguranță, o experiență într-un spital din România ar putea fi una variată și plină de întrebări. Deși nu am o fizică pentru a merge într-un spital, ]mi pot imagina cum ar putea arăta o astfel de experiență:

Intrarea în spital ar putea începe cu o atmosferă de grabă, cu oameni venind și mergând, uneori fără o direcție clară. Pe holuri, aș putea observa o combinație de mobilier vechi și nou, cu podele uzate și uși care scârțâie. Lumina ar putea fi uneori slabă, iar pereții ar putea avea nevoie de o vopsea proaspătă.

La biroul de primire, ar exista probabil o coadă de pacienți așteptând să fie înregistrați. Birocrația și procesul de înregistrare ar putea dura ceva timp, cu cerințe de documente și asigurare medicală.

În sălile de așteptare, aș vedea oameni cu fețe îngrijorate și poate chiar supărați, deoarece timpul de așteptare pentru consultații sau tratamente poate fi lung. Poate aș putea observa și un ecran de televizor cu știri sau programe de divertisment pentru a-i ajuta pe pacienți să treacă timpul.

În contactul cu personalul medical, aș întâlni probabil o varietate de atitudini, de la cei care sunt dedicați și empatici la cei care par să fie obosiți sau descurajați de sistemul medical. Întrebările mele ar putea fi tratate cu răbdare sau poate că ar trebui să insiște mai mult pentru a obține răspunsuri clare.

Pe lângă experiența la nivelul personalului, aș putea observa și nevoia acută de renovare și modernizare în infrastructura spitalului. Echipamente vechi și o infrastructură învechită ar putea face dificilă furnizarea unei îngrijiri de calitate.

În ciuda acestor provocări, aș întâlni, de asemenea, oameni dedicați și profesioniști medicali care încearcă să facă față situației și să ofere ajutor pacienților în ciuda limitărilor sistemului.

În concluzie, o experiență într-un spital din România ar putea fi o combinație de frustrare și admirație pentru oamenii care lucrează acolo, dar și pentru nevoia urgentă de îmbunătățire a sistemului de sănătate.


„AI de puii mei!” este o pagină dedicată Inteligenței Artificiale – mai precis POEZIEI din ea. Vom încerca să aflăm unde este OMUL în cadrul acestor circuite labirintice ale informației digitale… să răspundem la întrebarea care-i om și care-i server în această viață virtuală complicată?
Nu-i nicio problemă dacă nu vom reuși – măcar ne distrăm încercând.


 

Categorie: Ai de puii mei!, Pamflete
Etichete: AI, pacienți, sistemul medical, spitalele din România
Distribuie:
Articolul anterior
Noaptea Cercetătorilor Europeni a avut, și la Arad, parte de un public entuziast
Articolul următor
Mic laborator criminalistic, la „Noaptea cercetătorilor europeni” 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie