Art Safari revine în 2024 cu o ediție aniversară

art safari
Distribuie:

Art Safari, un eveniment cultural de prestigiu, se pregătește să își deschidă porțile pentru o ediție aniversară extraordinară care să dureze din 8 martie până la 28 iulie 2024. Această manifestare artistică aduce în prim plan capodopere semnate de mari maeștri ai artei românești și oferă publicului ocazia de a călători prin diverse epoci și stiluri artistice.


Muzeul Secret de la Topalu: Un Tezaur Neexplorat

Cu deschiderea programată pentru 8 martie, Art Safari aduce în atenție un „Muzeu Secret”, o expoziție de excepție curatorată de Lelia Rus Pîrvan în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța. Cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și al Primăriei Topalu, expoziția își propune să dezvăluie publicului o comoară ascunsă în inima Europei: Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din comuna Topalu. Aici, printre străzi de provincie, se ascund capodopere semnate de Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian și alți maeștri ai artei românești interbelice.

Colecția „Dinu și Sevasta Vintilă” formată din 228 de opere, reprezintă un punct de referință unic în mediul rural european și este pentru prima dată expusă în afara satului Topalu.

 

muzeul de arta dinu si sevasta vintila din topalu wikipedia 580x580 1
Foto: Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu, sursă – Wikipedia

Eustațiu Stoenescu: Renașterea unui Pictor Uitat

Expoziția „Eustațiu Stoenescu. Portretistul aristocrației” aduce în prim-plan un artist uitat de istoria artei românești. Cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Național de Artă al României, curatorul Angelia Iacob și scenograful Cosmin Florea aduc în atenția publicului operele remarcabile ale lui Eustațiu Stoenescu, un artist cu o carieră internațională remarcabilă, dar neglijat după perioada comunistă.

eustatiu stoenescu 1930 the bancroft library university of california 580x420 1
Eustațiu Stoenescu, 1930, Biblioteca Bancroft, Universitatea din California

Istoria României în 100 de Portrete

Curatorul Cornel Ilie propune o călătorie fascinantă prin timp cu expoziția „Istoria României în 100 de portrete”. Regi, regine, conducători, sportivi și personalități notorii sunt aduși la lumină într-o expoziție care explorează istoria țării prin privirea artiștilor care au imortalizat chipurile celor care au influențat destinul națiunii.

theodor aman tudor vladimirescu 1
Tudor Vladimirescu de Theodor Aman, sursă Wikipedia

Atelierele din Pangratti: Un Tablou al Elitei Culturale

Strada Ermil Pangratti devine subiectul unei expoziții captivante care dezvăluie atelierele artistice care au concentrat talentele de seamă ale României. O incursiune în lumea creativă a unor personalități precum Corneliu Baba, Ion Nicodim și Ovidiu Maitec, expoziția subliniază importanța acestor spații în dezvoltarea artei postmoderne românești.

image 2024 01 22 26842622 0 examene mihai rusu
Examene de Mihai Rusu

Grădinile Palatului: Flori de Culoare și Eleganță

Sezonul Taine și Comori debutează cu expoziția „Grădinile palatului”, o celebrare a florilor în arta românească. Lucrări semnate de mari maeștri precum Luchian, Grigorescu și Tonitza vor fi re-plantate temporar în grădinile Palatului Dacia-România de pe Lipscani, oferind publicului o experiență vizuală impresionantă.

samuel mutzner tayu san in gradina gradinile rgb scaled 1 scaled
Samuel Mutzner by Tayu San în grădină

Evenimente Speciale și Participare Comunitară

Pe lângă expoziții, Art Safari propune evenimente speciale, cum ar fi „Students Art Night Out”, „Întâlnirea Seniorilor la Art Safari” și „Ladies Night Art Out”, oferind publicului variate oportunități de a se bucura de artă într-un context social și interactiv.


Art Safari deschide porțile pentru publicul larg între 8 martie și 28 iulie 2024, invitând iubitorii de artă să exploreze și să se bucure de o decadă de excelență artistică.

Biletele sunt disponibile online pe site-ul Art Safari sau direct la intrare, iar programul este deschis de joi până duminică, între 12:00 și 21:00, cu ultima intrare la 20:30. Atelierele de creație și tururile ghidate personalize, precum și evenimentele speciale, vor completa experiența vizitatorilor de toate vârstele.


 

Categorie: Cultură
Etichete: Art Safari, expozitie, galerie
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Șoferița de 28 de ani care a făcut „spectacol” în trafic, urmărită de poliție, a fost reținută pentru 24 de ore
Articolul următor
Partidul Berii din Austria vrea să ajungă la parlamentare și promite fântâni publice cu bere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

calin urdas1 1

Poftim „cultură” de culturist: Călin Urdaș, „antrenor personal & instructor fitness” a vrut să se sinucidă aruncându-se de la etajul 8 din cauza sentimentală (supra)numită „Ana Banana”. Nu i-a ieșit… dar mesajul său pentru interlopi e TARE!

  Vag-cunoscutul Călin Urdaș s-a făcut, până sâmbătă, remarcat la noi în oraș prin câteva poz(n)e, 18.541 de minciuni, vân(z)ător de anabolizante, pârnăiaș cu 7 luni executate pentru conducere fără…