Asociația Energia Inteligentă – lumina și căldura unui an plin de succese

asociatia energi inteligenta
Distribuie:
Pentru Asociația Energia Inteligentă (AEI) anul 2023 a fost un an plin de realizări și impact semnificativ în domeniul energetic din România.

Succesul organizației nu a fost măsurat doar în numărul de proiecte desfășurate ci și în impactul substanțial pe care acestea l-au avut atât în sectorul energetic, cât și asupra societății în ansamblu.


Sărăcia energetică afectează aproximativ 28% din populația României, adică aproximativ 5 milioane de români care se confruntă cu dificultăți în a-și achita facturile de energie, în a-și încălzi adecvat locuințele sau în a beneficia de resurse energetice accesibile.

În ciuda progreselor înregistrate, electrificarea rămâne un obiectiv esențial la nivel național. Circa 7% din totalul locuințelor din România nu au acces la electricitate, iar 80% dintre locuitorii din mediul rural se bazează exclusiv pe lemne pentru încălzire.

Sărăcia energetică nu reprezintă doar o cifră rece, ci o realitate care compromite șansele la o viață decentă. Copiii din aceste familii se confruntă cu dificultăți în atingerea potențialului lor în viață, iar această problemă are implicații pe termen lung asupra dezvoltării personale și educaționale. De asemenea, cetățenii afectați de sărăcia energetică întâmpină dificultăți în a contribui la dezvoltarea și performanțele economice ale țării.


Combaterea sărăciei energetice

Cea mai mare realizare a AEI în 2023 a fost încheierea Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice cu Ministerul Energiei. Acest parteneriat nu reprezintă doar o recunoaștere a eforturilor depuse, ci și un semnal de alarmă privind sărăcia energetică extremă din România. Prin proiectul „Registrul Electronic Național al Gospodăriilor Fără Energie Electrică” AEI va contribui la o mai bună înțelegere a situației reale, oferind astfel soluții concrete pentru combaterea sărăciei energetice extreme.

Proiectul „Case cu Căldură” și-a propus să ofere sprijin vital familiilor aflate în dificultate, prin distribuirea de lemne de foc necesare încălzirii locuințelor. Lansarea acestui proiect este planificată să înceapă din luna decembrie a acestui an și va implica un efort colectiv pentru a aduce confort și căldură în casele celor care se confruntă cu provocări financiare.

Principalele componente ale proiectului includ atragerea fondurilor necesare, care pot proveni din sponsorizări oferite de companii sau donații generoase din partea persoanelor fizice. Aceste resurse financiare vor fi utilizate pentru achiziționarea de lemne de foc de calitate, care vor fi ulterior distribuite către familii vulnerabile, precum bătrâni, familii monoparentale, persoane cu dizabilități și altele.


Studiu cu impact asupra regulamentului UE privind emisiile de metan

AEI a reușit să atragă atenția asupra impactului regulamentului UE privind emisiile de metan asupra industriei extractive de gaze din România. Studiul realizat a avut un rol crucial în susținerea poziției României la nivel european asigurând că măsurile propuse nu vor afecta securitatea energetică a țării și nu vor adânci fenomenul sărăciei energetice.


Proiecte de conștientizare și responsabilizare

AEI a organizat numeroase evenimente și proiecte de conștientizare, precum „Zilel prevenirii dezastrelor” „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050” sau „Preț corect la gaze și energie” contribuind la o societate mai conștientă, responsabilă și rezilientă.

Ne dorim ca și în anul 2024 să fim cel puțin la fel de activi ca în anul ce a trecut, să continuăm proiectele AEI și să dezvoltăm altele noi, astfel încât Asociația Energia Inteligentă să rămână un punct de referință în sectorul energetic din România. Toate inițiativele asociației au fost posibile datorită susținerii de care ne-am bucurat în 2023. Mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut financiar, prin promovarea proiectelor, ni s-au alăturat ca voluntari și ne-au încurajat în tot ceea ce am întreprins. – Asociația Energiei Inteligente

 


Asociația Energia Inteligentă spune că propune să rămână la fel de activă și implicată în 2024, continuând proiectele existente și dezvoltând altele noi. Organizația își asumă rolul de punct de referință în sectorul energetic din România și își propune să aducă lumină și căldură în casele celor care au nevoie.

Categorie: Național
Etichete: asociatia enrgia inteligenta, case cu caldura, saracia energetica
Distribuie:
Articolul anterior
Gala premiilor Golden Globes – câștigătorii și momentele cheie ale serii
Articolul următor
115 misiuni au avut pompierii arădeni în acest sfârșit de săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie