[CAZURI NEREZOLVATE] 33 de arădeni dispăruți, unii de zeci de ani, sunt încă sunt de negăsit

whatsapp image 2023 09 20 at 14.19.57 scaled
Distribuie:

În ciuda trecerii timpului, pe alocuri și a zeci de ani de la dispariția lor, 33 de arădeni încă figurează în baza de date a Poliției Române, stârnind întrebări cu privire la eficiența sistemului de gestionare a cazurilor de persoane dispărute în țară, dar ridicând și întrebări în dreptul poveștii fiecărei persoane.


Cei 33 de oameni au fost raportați ca dispăruți în ultimii 20 de ani și, deși autoritățile teoretic au făcut eforturi pentru a-i găsi și a soluționa cazurile, nicio pistă semnificativă nu a dus la descoperirea lor.

Cu toate acestea, numele și informațiile lor au rămas în baza de date online a Poliției Române.


După o scurtă analiză a listei, se observă faptul că sunt multe cazuri de oameni în vârstă cărora li s-a pierdut urma, ceea ce poate duce la narativa sumbră a unor oameni care și-au găsit sfârșitul fără ca cineva să știe de ei.

Poate și mai tragice sunt cazurile celor în floarea vârstei, care au lăsat în urma lor doar întrebări și niciun răspuns concret, o viață în față pe care poate unii o au, dar nu cum și-au imaginat-o.


Cel mai recent caz este cel al unui bărbat de 38 de ani, din Bihor, domiciliat în Arad. Zih Iozsef a dispărut în urmă cu două săptămâni, în orașul Valea lui Mihai, județul Bihor.

Conform Poliției, „la data de 09.09.2023, a plecat din Oraș Valea Lui Mihai, unde locuia fără forme legale la domiciliul mamei sale și nu a revenit până în prezent. susnumitul nu este la prima plecare”.

Dacă îl vedeți sau aveți vreo informație despre el, sunteți rugați să sunați la 112, să mergeți la cea mai apropiată secție de poliție sau să trimiteți o sesizare online.

d 145488

Cazurile cele mai vechi datează din anii 2000. Top 5 cele mai „vechi” dispariții

1. Cel mai vechi caz care apare pe site-ul Poliției Române este un caz din anul 2000, cel al Adinei Berari, în vârstă de 24 de ani la momentul dispariției.

Aceasta nu a mai fost reperată de atunci, cazul rămânând nesoluționat.

 

d 40667


2. Albu Mihai din Șeitin, născut în 1936, apare pe site pe penultima poziție a listei, dispărând în anul 2002.

Semanlmentele oferite de Poliție sunt următoarele: înăltime 1.60 m, greutate 50 kg, ochi căprui, păr castaniu, calviție frontală, semn particular: nas deformat.

Când a dispărut, acesta purta camașa albă, pantaloni de stofă negri și pantofi maro.

Dacă ne luăm după firul timpului, acesta ar trebui să fi împlinit vârsta de 87 de ani în aprilie 2023.

d 10270


3. În luna decembrie 2002, Ardelean Gheorghe,  născut în anul 1963, a dispărut de la domiciliul său din Șimand.

La momentul plecării era îmbrăcat cu pantaloni stofă culoare galaben, palton scurți negri, adidași albi și pălărie verde.

Acesta este urmărit la nivel național prin Dispoziția I.G.P.R nr 7480900AR din dată de 2 aprilie 2003.

d 2401


4. În dată de 4 mai 2003, Hardau Daniel Adrian, a dispărut de pe rază municipiului Arad și nu s-a mai făcut văzut.

Îmbrăcămintea pe care o purta la momentul dispariției este: tricou bej, pantaloni scurți albastru închis cu dungă albăadidași Puma.  semn particular operație apendice și ectopie testiculară.

d 9378


5. În luna August 2002, Troknya Iosif, născut în Carei dar domiciliat în județul Arad, a plecat de la domiciliul său din Ghioroc și nu s-a mai întors. Îmbrăcămintea nu se cunoaște.

d 37147


Acestea sunt doar cinci cele mai vechi dispariții din județul Arad, dar sunt 33 de cazuri încă active, care lasă doar întrebări, un voal de mister și dubiul asupra seriozității autorităților în căutările acestor oameni.


Citește și:

Minu a plecat de acasă în seara de 29 martie, cu bicicleta, și nu s-a mai întors. Povestea unui „om respectuos, care nu avea nimic cu nimeni” e plină de spații goale


 

Categorie: Știri
Etichete: cazuri nerezolvate, disparuti, disparuti arad, poliția română
Distribuie:
Articolul anterior
Noul pod din Ineu va fi gata într-o lună și jumătate
Articolul următor
Super oportunitate: Fitness pentru femei, cu Bianca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie