Comportament de MOȚ ADEVĂRAT: fostul inspector-șef Ioan Tamaș și-a băgat picioarele-n diploma, sabia și pălăria lor și a rămas ACASĂ cu prilejul sărbătorii pe care colegii i-au dedicat-o!

tamaș
Distribuie:

Cine are ADN de moț sau știe despre ce e vorba, înțelege… cine nu, să se abțină de la concluzii triste: Tamaș nu doar că a chiulit de la propriul lui chef, dar și-a și băgat picioarele-n ea diplomă, sabie și pălărie, cu prilejul unui eveniment care-i era dedicat aproape total „sufletește vorbind”…
Gestul șefului interimar al Poliției arădene s-a dorit (și ar fi fost, în alte circumstanțe) unul normal… frumos să zicem… colegial… dar aici nu-i vorba despre asta, ci despre diferența de a vedea lucrurile a unui bănățean cu a unui moț: aproape că vorbim despre popoare diferite! Nu-i spui tu, bănățean, la un moț ce crezi tu că-i frumos pentru el! – știe el ce-i frumos pentru el… (mai lipsea să vină să-i dea diplomă un ungur!)
Adică ce-a făcut, de fapt, Tamaș? S-a respectat mai mult pe sine însuși, cu tot cu singurătatea sa decât s-au făcut că-l respectă foștii săi colegi – subordonați aproape toți, de-a lungul celor peste trei decenii în care a activat, cu excepția domnilor aduși din județul vecin întru sfidarea personalului (mă-nțelegi:) profesionist pe care îl avea la dispoziție I.P.J. Arad… o telenovelă fără sfârșit… vezi cele mai recente episoade aici:

[ACTUALIZARE 6] Comisarul-șef Ioan Tamaș se întoarce la comanda I.P.J. Arad – delegarea ca inspector general adjunct la „Imigrări” expirându-i

Poza / postura asta îl reprezintă cel mai bine pe fostul inspector-șef pentru că zice totul despre el: ANTURAJUL PREFERAT AL LUI IOAN TAMAȘ ESTE/ A FOST DINTOTDEAUNA EL ÎNSUȘI! (ca să fie clar ca un Proces-verbal am majusculat).

Cică Tamaș ar fi confirmat că vine la decernarea de diplome ce s-a desfășurat fără el…

Împuternicitul (ați observat că titulaturile polițiștilor încep să se confunde, din ce în ce mai mult, cu cele ale preoților?) inspectorul șef al I.P.J. Arad, Dan Stoicănescu a întrebat în stânga și-n dreapta, a cerut rapoarte scrise și informări secrete, pe surse și cred că și la SRI a sunat, să afle „ce-i place cel mai mult la domnul inspector-șef?”… „ce ar fi adecvat unei întruniri de acest gen?” – iar rapoartele au rezultat că O SABIE & O PĂLĂRIE!
Prost rezultat!

Dacă ne-ar fi-ntrebat pe noi

(dar cine ni-s noi, la urma-urmei, să ne ceară consultanță comandantul Poliției, fie el și doar împuternicit, despre fostul comandant al Poliției – fost etern?!), i-am fi zis din prima secundă de după începutul întrebării că ȚUICA – da` nu veni tu cu ea, că are mai bună decât a ta, și numa` te faci de râs. Nu-l invita nicăieri (și mai ales departe – că Aradu-i departe de unde stă el acum și cugetă) că N-O SĂ VINĂ!… nu insista – că o să te mintă că vine și nu vine! Maxim, eventual, mergeți voi… câți vi-s și cât vă ține suflețelul de drag ce vă e, săriți-i gardul prin spate, că doar vi-s polițiști și știți cum se face, și faceți-i o petrecere-surpriză – da` vezi să fie unul dintre voi care știe să cânte la taragot „Liliacul de pe Valea Leucii” ca Taraful de la Vârfurile, că altfel plecați bătuți de-acolo!

https://www.youtube.com/watch?v=HfulKT3oh9o

 

Așa că… no… pleonasm anticipat, Tamaș, ca-n bancurile cu moți care chiulesc de la propria nuntă, n-o venit… și-o și închis telefonul, o băut o pară de aia bună, o ascultat singur Veta Biriș și o cântat la tulnic… ultima lui prioritate fiind diploma, sabia și pălăria lor.
Exact așa s-ar fi comportat orice moț care-și respectă doctrina: Avram Iancu însuși exact asta ar fi făcut.

Fără comisarul-șef (r?!…) Ioan Tamaș, știrea ne-a fost COMUNICATĂ OFICIAL ASTFEL:

„DANIEL LAZĂR, FELICITAT DE COMANDA INSPECTORATULUI

Polițistul dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice ale Polițiștilor și Pompierilor, din acest an, competiție organizată la Rotterdam, categoriile judo-66 kg și jiu-jitsu-70 kg, a fost felicitat de comanda I.P.J. Arad.

De-a lungul anilor, agentul șef adjunct Daniel Lazăr a participat la multe competiții sportive naționale și internaționale, de cele mai multe ori clasându-se pe una din treptele podiumului.

Pentru activitatea sportivă și aportul la imaginea I.P.J. Arad, polițistul a fost recompensat cu felicitări scrise, iar Dl. Comisar Șef Stoicănescu Dan, împuternicit inspector șef al I.P.J. Arad i-a înmânat diploma de merit.”

stoicanescu lazar

(Respect total polițistului campion DANIEL LAZĂR!… să nu cumva să-nțeleagă mințile obtuze altceva de-aici!)

Cu Tamaș prezent, cine știe ce poze de făcut bagabonții să râdă ar fi ieșit… îmi și imaginez:

Grui plângând de emoție cu un ochi și cu celălalt de ciudă, în vreme ce Stoicănescu îi dă sabia fostului său stăpân, iar Turnagiu-i pune pălăria-n cap în aplauzele telefoanelor…
Mă leși?!
Căci apropo – mă trage cineva de mânecă – mâine-i ziua lui, și facem pariu că tot singur preferă să sărbătorească?!

Deci rămas bun, domnule inspector-șef Ioan-Marcu Tamaș! – Bravo și La mulți ani, Ionuț!… Nouă ne place ce faci… mai ales după pensionare!

Și P.S. – bă elitiștilor care vi-s voi elitiști și comentați aiurea că „ce gest de țăran!”: amintiți-vă că filosoful existențialist Jean-Paul Sartre a refuzat Premiul Nobel tot așa, prin neparticipare, iar descriptorul cel mai celebru al gulagurilor sovietice, Alexandr Soljenițîn  n-a avut cum să vină după el că-și lua Plutoniu… așa că luați gestul lui Tamaș ca pe o combinație între existențialismul moțesc și gulagul ăsta de Arad.
O nouă versiune semiotică a expresiei JOS PĂLĂRIA și MUIE RĂZBOIULUI (simbolizat de sabie, nu?) a inventat un fost comandant de poliție… asta nu-i puțin și i-ar fi plăcut și lui Umberto Eco.

Categorie: Culise
Etichete: Comisar Șef Turnagiu Florin, Dan Stoicănescu, Ioan Tamas, moț adevărat
Distribuie:
Articolul anterior
 Festivalul internațional de film documentar fARAD revine la Cinema Arta cu 11 documentare de investigație
Articolul următor
De Ziua Limbii Române, 35.000 de cărți ilustrate pentru copii vor ajunge în toate grădinițele din țară prin Asociația OvidiuRO și UiPath Foundation
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie