Comuna 30: O seară de poezie și creație literară la Timișoara

comuna 30
Distribuie:

 Sâmbătă, 3 februarie la ora 18:oo, cu ocazia împlinirii unui an Comuna 30 organizează o seară de Poetry Reading & Open Mic la Librăria independentă „La Două Bufnițe” din Timișoara.


elegant minimalist a4 stationery paper document


Invitați la acest eveniment vor fi trei poeți talentați: Mihok Tamás, Andreea Luise Stana și Ioana Cătălina Obreja.

Această inițiativă numită „Comuna 30″ este o platformă destinată tinerilor scriitori, având ca scop principal să creeze un spațiu sigur și inspirațional pentru dezvoltarea vocii lor artistice. Proiectul își propune să aducă tinerii în fața publicului prin lecturi publice, seri de cenaclu și ateliere desfășurate în diverse locații din Timișoara.


L-am rugat de Alex Higyed, care este doctorand la Facultatea de Litere din Timișoara și coordonatorul Comuna 30, să ne spună mai multe despre acest proiect. În trecut acesta s-a ocupat și de evenimente precum Festivalul Internațional de Poezie „Ion Monoran” dar și performence-uri precum „50% mai aproape de un final memorabil” în colaborare cu Andreea Ioniță.
Alex Higyed: În 2022 am ajutat la organizarea unui proiect foarte fain numit PosterXpoem, coordonat de Dan Stănescu, Ioana Diaconu &co., care implica și promovarea tinerilor artiști din România (aici vorbesc de o colaborare între artiști vizuali și poeți). Cumva e voaim de ceva vreme să încep un soi de cenaclu, un mediu în care să se discute texte, să se învețe literatură într-un mod cât mai organic. Spun mereu că aceset proiect a fost un boost pentru mine. Mi-a cofrimat că da, se poate face ceva și pe partea asta. Am cunoscut atunci mare parte din ce pot numi acum „Echipa Comuna 30″, oameni din diferite domenii care se întâlnesc o dată pe săptămână și discută.

 

Acum un an am început proiectul ăsta, Comuna 30, care își propunea de la început să extindă arealul literar din Timișoara spre alte zone. Am avut în vedere să organizăm câte un eveniment cu public pe lună, în care să adunăm atât muzicieni, cât și poeți care să construiască un mediu cât mai atractiv pentru publicul iubitor de literatură.  Am participat anul trecut în proiecte precum Particles (AR), Transylvania International Spoken Word Festival (CJ), unde cred că am reușit să construim un public cât mai divers.

 

Așa că pe 3 februarie, 2023 am început cu primul nostru eveniment, pe care îl sărbătorim chiar unde am început, la Librăria independentă „La Două Bufnițe”. De data asta cu trei invitați: Mihók Tamás, un poet orădean pe care îl apreciez foarte mult pentru contribuția pe care o are în promovarea poeziei (prin cenaclul proapăt apărut, Pragul Vaida), dar și pentru traducerile și poezia lui; Andreea Luise Stana, poetă din Arad care a mai trecut pe la noi și pe care crescând; și Ioana Cătălina Obreja, poetă pe care o cunosc încă de la Posterxpoem și care are parte de o evoluție fascinantă; Muzica o va adue Raul Preda, un bun prieten al comunei și un trubadur năstrușnic. Apoi, încercăm ceva mai nou, – lăsăm microfonul publicului. Vă aștept, deci, pe 3 februarie, ora 18.00, la Librăria „La Două Bufnițe”. Pentru poezie, tort, și toate cele.”Evenimentul îl găsiți pe Facebook aici.

Înscrierile pentru Open Mic au fost primite cu entuziasm, oferind o șansă aspiranților scriitori să se facă auziți într-un mediu prietenos și susținător. Formular de înscriere pe acest link.

Facebook Comuna 30, Instagram comuna.30.


 

Categorie: Regional, Cultură, Timiș
Etichete: comuna 30, doua bufnite, poezie
Distribuie:
Articolul anterior
CĂDEREA POATE FI ȘI PE ORIZONTALĂ!… (2)
Articolul următor
Hat draghe, ce-ați făcut la Budapesta? Honved Budapesta – UTA 3-0 (2-0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…